|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Pomozcie
Mam raczej rzadkie rzęsy. Są dość długie ale jasne na koncach(choc jestem brunetka). Gdy maluje je - jeszcze bardziej się rozrzedzają kazda rzesa osobno. Nie wiem co źle robie - zły kosmetyk czy ja nie umiem ich dobrze pomalowac? Jaki tusz jest dobry - a moze tak rzadkich rzesow nie ma co malowac?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pomozcie
Dobry tusz pogrubiający to podstawa.A później opierasz łokieć na czymś stabilnym i malujesz...Przykładasz szczoteczkę u nasady rzęs i pociągasz kreśląc literę Z.Uważaj żeby zczoteczka nie była oblepiona tuszem,najlepiej wytrzyj ją przed użyciem lekko w chusteczkę.I pamiętaj ,ze nie ma rzęs ,których nie da się ładnie pomalować.Powodzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomozcie
Ja proponuję taki sposób. Pierwszą warstwę tuszu nałóż minimalnie,rzęsy rozczesz i przyprusz pudrem, później jeszcze raz wytuszuj i jak zajdzie potrzeba znowu rozczesz. Załączam Ci moją fotkę z efektem jaki uzyskuję stosując ten sposób
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:44.