![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Ładne ciało: postanowienie noworoczne
Witam =)
Postanowiłam założyć wątek z nadzieją że ktoś ma taki sam cel jak Ja, czyli zacząć ćwiczyć i dbać o ciało =) Jestem młodą mamą i w końcu postanowiłam wziąć się za Siebie Mam zamiar przestać jeść słodycze (oprócz lodów w wyjątkowych sytuacjach i chwilach słabości), nie jeść po 18, codziennie mieć minimum godzinę ruchu (przynajmiej spaceru) i jeszcze pare innych spraw =) Jest ktoś chętny kto dołączy do Mnie? =) Zasady * nie obżeramy się słodyczami (w wyjątkowych okolicznościach możemy pozwolić Sobie na małe co nieco) * codziennie ćwiczymy, jak najwięcej chodzimy * jemy mniejsze posiłki * kolacja 3-4 godziny przed snem * nie jemy fast-fodów * pijemy 2 litry wody * bierzemy codziennie witaminy (by nic nie zabrakło Naszemu organizmowi) * codziennie się balsamujemy (by Nasza skóra nie ucierpiała) Wątek ten nie polega na dietach mniejszych niż 1200 kcal, głównie chodzi Mi o zmniejszenie porcji Wspieramy się tutaj, pomagamy, jesteśmy dla Siebie miłe * * o jakieś pomysły proszę na priva =) ewull 56 kg. > 50 kg., chude uda LaCandy 61 kg. > 56 kg. BelovedMoon 62 kg. > 53 kg. DzastaW 81 kg. > 72 kg., szczupłe uda, jędrny oraz płaski brzuch itrusta 64,5 kg. > 57 kg., jędrne i szczupłe ciało Edytowane przez DzastaW Czas edycji: 2012-01-03 o 09:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ładne ciało: postanowienie noworoczne
Cytat:
tutaj się wspieramy i dietujemy wspólnie więc zapraszam ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=579617 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=582117
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Fajny wątek, właśnie myślałam o założeniu podobnego
![]() Puchatek0807 myślę że założycielce nie przydadzą wątki z dieta 1200 kcal i garściową, chyba nie o to jej chodziło ale moge się mylić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mogę, co Wy macie z tym niejedzeniem po 18?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dokładnie, proponuję kolację białkową - i problem godziny 18 znika
![]() A ja od jutra, bo od nowego roku nic nie działa - rzucam: - papierosy! - alkohol! (nawet małe ilości, cellulit później jest, jak studenci sobie popijają) - słodycze - niezdrowe żąrcie! I od jutra na Dukana ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Dukan szkodzi zdrowiu - udowodnione naukowo. Mam koleżankę, która rozwaliła sobie przez niego nerki (bo nadmiar białka niszczy je w pierwszej kolejności). Czy warto?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny!
zapraszam do naszego wątku, cele mamy takie same i jest nas już duuużo duużo ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=579031 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Witajcie...
![]() niestety popieram Dukan jest bardzo niezdrowy, wiele kobiet po 7-8 latach choruje na nerki ze wzgledu na wzmozone osadzanie się albumin i innych białek podczas filtracji. wiec osobiście nie polecam pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Oj z tym nie jedzeniem po 18 źle napisałam, akurat u Mnie będzie ta godzina bo staram się kłaść 21-22 do łóźka =)
Nie mam zamiaru stosować diety 1200 kcal, tylko ograniczyć jedzenie ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Na dukanie pięknie się chudnie (mam 3 osoby w rodzinie które razem schudły ponad 100 kg.), ale nie umiałabym wytrwać na tej diecie i Mojemu wujkowi pogorszyło się zdrowie przez tą dietę ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Wiem że jest podobny wątek, ale tam dziewczyny już są na diecie, a chciałam by wszystkie zaczęły razem =) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Witam,
ja również się przyłączam. ![]() Koniecznie chcę schudnąć ok.12kg. Ćwiczę 3- 4 razy(rowerek stacjonarny, brzuszki, przysiady, jakieś dodatkowe ćwiczenia na nogi itp) w tyg.po ok. 2 godzinki, a czasami dłużej(zależy o tego czy wrócę mocno zmęczona z pracy;-) ) Staram się odżywiać racjonalnie, ale muszę przyznać się szczerze, że zdarzają mi się małe grzeszki ![]() Powiedziałam, że z tym koniec. Święta minęły przed Nami Nowy Rok i chcę w końcu móc w wakacje założyć fajne spodenki a w sierpniu(na wesele kuzynki) sukienkę przed kolana ![]() Chłopak prosi, żebym jeszcze w Sylwestra sobie darowała, bo to ostatni dzień w Roku i że ewentualnie na małą słodycz mogę sobie pozwolić... A ja sama nie wiem... Pozdrawiam i życzę miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Ja osobiście chce:
* ograniczyć jedzenie (mniejsze porcje) * jeść powoli, a nie pochłaniać całą porcję odrazu * nie podjadać między posiłkami * nie jeść po 18 (3-4 godziny przed snem) * nie jeść słodkiego, fast-foodów * nie pić gazowanego * robić Sobie godzinny spacer * zacząć ćwiczenia na brzuch, nogi kręgosłup, rozciągać się, korzystać ze stepera * codziennie się balsamować (by skóra się w końcu ujędrniła i żeby nie wyglądała gorzej po odchudzaniu) * korzystać z vibro-max Mnóstwo jak dla Mnie, ale zawsze miałam wystający brzuszek, a po ciąży się zrobił gorszy i w dodatku ostatnio usłyszałam komentarze że przydałoby Mi się odchudzić ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
Ja się obawiam czy dam radę wytrwać z postanowieniami apropo jedzenia przy Moim mężu, bo On jada mnóstwo, tłusto i je słodycze =/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Osobiście codziennie stosuję balsam ujędrniający
![]() ![]() Piję sporo wody niegazowanej oraz zieloną herbatkę ![]() A i zapomniałabym - codziennie jem Activie. Muszę przyznać, że na mnie naprawdę działa. ![]() Jem małe porcje, staram się nie podjadać między posiłkami. Od czasu do czasu (niestety) zdarza mi się sięgnąć po coś gazowanego do picia, lecz obiecałam sobie,że z tym skończę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Mój chłopak na szczęście nie jada tłustych potraw - oboje ich nie lubimy
![]() Przepadamy za to za warzywami jak i za piersią z kurczaka ![]() Natomiast jeśli jesteśmy w sklepie zadaje mi pytanie "masz ochotę na coś słodkiego?" - odpowiadam "nie, kup coś dla siebie" bardzo często odpowiada "sam to ja jeść nie będę" i czasami dla "świętego spokoju" coś biorę, ale wcześniej na etykiecie sprawdzam ilość kcal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Mój tak samo się pyta i tak samo odpowiada, więc zawsze biorę słodkie (bo wiem że bardzo chce słodkie, a nie mam sumienia by Mu go odmówić)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Witajcie !
![]() Jeśli jeszcze można to chętnie się przyłączę ![]() ![]() ![]() Będę się udzielać w miarę możliwości ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
BuryKotZPiwnicy - mam taki sam plan. I też ważę 56 kg.
I żeby osiągnąć swój cel, od nowego roku zaczynam ćwiczenia Turbo Fire. Nie lubię tak odwlekać, najchętniej zaczęłabym od dzisiaj, ale wiem że w sylwestra ani w nastepny dzien nie poćwiczę, więc już poczekam ![]() A może któraś z Was skusi się zacząć TF ze mną ? Link do wątku o ćwiczeniach tu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Blu_eye wystarczy wpisać "turbo fire chomikuj" w google i kliknąć w dowolny link. Żeby ściągnąć z chomikuj trzeba wykupić transfer, ale sa to naprawde śmieszne ceny. Dużo się naczytałam o TF i efekty są naprawdę niesamowite.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Cześć, można się do was dołączyć?
![]() ![]() Pozdro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
To ja się do Was przyłącze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Mysle, ze na początek warto zacząć od nieco lżejszych ćwiczeń, bo naprawdę można się zniechęcić, jeśli z niezbyt dobra kondycja podejmie się zbyt trudnego programu.
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
tak tak... potwierdzam ćwiczenia powinny być dla nas przyjemnością... a nie katorgą... łatwo idzie się zniechęcić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.