|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Zniszczone!
Witam,
ostatnio dałam się namówić na rozjaśnianie włosów. Wyglądają teraz jak puch. Stroją na wszystkie strony i już się nie kręcą. Co mam zrobić aby przywrócić im stary wygląd? Nie wyglądają nawet jak włosy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zniszczone!
Cytat:
![]() czy wszystkie dziewczyny, które farbują, rozjaśniają włosy nie są świadome, że takie zabiegi niszczą włosy i niekiedy zmiany są nieodwracalne? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Święcie przekonywano mnie, że to mi aż takiej krzywdy nie zrobi, a chodzenie na łyso jakoś mi się nie uśmiecha.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Olejowanie, olejowanie, olejowanie... Regularne podcinanie, odstawienie farby, suszarki, prostownicy.....
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Powiem więcej: większość uważa to za normalny wygląd włosa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak ich nie obetniesz to same się wykruszą i dalej będą postrzępione, a jak je zetniesz to końce będą w miarę równe. Ja kiedyś też za wszelką cenę chciałam mieć długie i ich nie obcinać, a ponad 10 cm i tak się wykruszyło |
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja podnie.. Kiedyś byłam młoda i głupia, w liceum prostowałam troszkę, rzadko obcinałam, włosy się kruszyły i w rezultacie nie rosły, siostra kiedyś zauważyła, że zapuszczam zapuszczam i włosy mi w miejscu stoją ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Tak jak już dziewczyny napisały...jeśli nie masz jeszcze rozdwojonych i tylko o puch i wysuszenie chodzi, to szybko weź sie za pielęgnację. Oleje-zwłaszcza araganowy, migdałowy , spróbuj kokos/ale mi np wysusza/. Polecam też maskę bioetika IV, z wax serum wzmacniające z wit A+E, odstawienie suszarki itp, niech schną naturalnie. Dodam, że ja przez 7 lat rozjaśniałam z bardzo ciemnego brązu na jasny blond i nie miałam zniszczonych, pokruszonych itp, a o olejowaniu to wtedy nawet nie słyszałam. Uzywałam dobrych szamponów i masek. Powodzenia i nie załamuj sie-bedzie dobrze.
Walka o włos-obecna długość 71cm Walczę z wypadaniem i o odrost-szampon i żel Dermena, lotion seboradin niger, wax, Falvit i Cynk, magnez z wit .B6/witaminki/, pije pokrzywę i skrzyp Olejowanie-olejki: kokos, rycynowy, czosnkowy, rozmarynowy + brahmi Rozpoczęłam przygodę z Jantarem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Też mam rozjaśniane włosy i poleciłabym tak : przede wszystkim podcięcie końcówek, bo to bez sensu je teraz zapuszczać bo i tak sie wykruszą. Później olejowanie, odstawienie prostownicy i suszarki, RECONSTRUCTOR ( ! ) mi baaaaardzo dużo pomógl
![]() ![]() ![]()
#10 |
Przyczajenie
|
hej
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Nie widzę powodu do dublowania tematyki, dlatego wątek zamykam i zapraszam do lektury topików już istniejących.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:58.