|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Studia: towaroznawstwo-warto?
Słuchajci bardzo Was proszę o wypowiedzi...
![]() Otóż zastanawiam się nad takimi kierunkami jak: elektroradiologia, inżynieria środowiska, ochrona środowiska, zarządzanie i inżynieria produkcji oraz właśnie towaroznawstwo. Jeżeli ktoś z Was studiuje wyżej wymienione kierunki to chciałabym wiedzieć czy warto? I który najbardziej się opłaca, jeśli chodzi o pracę w przyszłości? Z tego, co wiem na towaroznawsto i zarządzanie i inżynierię produkcji nie jest trudno się dostać...ale kierunki chyba raczej trudne? Szczególnie ten drugi...Interesuje mnie SGGW...matura poszła mi tak średnio. Ale myślę, że bym się dostała.. Szczególnie mnie interesuje to towarznawstwo...bo spotkałam się z opiniami, że po skończeniu studiów posiada się zbyt ogólne wykształcenie... Gdzie po tym kierunku można pracować? Pomóżcie...bo czasu coraz mniej...a ja muszę w końcu się zdecydować... ![]()
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Studia: towaroznawstwo-warto?
z tych kierunkow najbardziej ciekawym i przyszlosciowym wydaje mi sie elektrokardiologia, ale ja to ja. nie mam pojecia, co mozna robic po towaroznawstwie
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Wedel, Bakoma, Coca-cola
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
No dobra ale na towaroznawstwie są bardzo fajne specjalizacje i można np w sanepidzie pracować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;20460579]Wedel, Bakoma, Coca-cola[/QUOTE]
jako kto? przedstawiciel handlowy? ![]()
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
![]() Ale zarobki to chyba nie najlepsze, co? ![]() W sumie to ważne, że interesowałby mnie program studiów.. ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Jak nie najlepsze?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
No jeżeli tam mówisz...to wierzę
![]() Czytałam, na jakimś forum Sanepidu, że stażysta zarobi tak średnio 1000-1300 zł ![]() To może później wzrastają... ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
ja studiuję IŚ i zarówno na IŚ jak i ochronie mamy ciekawe specjalizacje.
![]()
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o moje potencjalne studia na jednym z tych kierunków to byloby to uksw...ale jakoś nie jestem przekonana ![]() Jesteś zadowolona? ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
tez sie waham miedzy towaroznawstwem a ochrona środowiska i nie wiem co lepsze
![]() ![]()
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
interesuje mnie Towaroznawstwo w Krk, na rolniczym. ale mam pytanie. czy to ogranicza sie tylko do przemyslu spozywczego ? i czy bedac troche kiepska z matmy i fizy ale b.dobra z chemii jest szansa na spokojne studiowanie ?
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Odświeżam wątek w nadziei, że może komuś przydadzą się te informacje. Sama ostatnio edukuję się w kierunku praktycznej przydatności studiów.
Według mnie przy takim dylemacie najlepiej wygląda IŚ ale na politechnikach, bo każdego, nawet najtrudniejszego (po takie są na pierwszych latach) przedmiotu można się nauczyć a szkoda obudzić się na V roku z przysłowiową ręką w nocniku. Skończyłam niedawno towaroznawstwo I-szego stopnia (mam już mgr. w innej dziedzinie) zatem mam pewnie obserwacje: 1) kierunek jest zbyt ogólny, trochę wiedzy z biologii, biochemii, materiałów, opakowań, ekonomii, zarządzania w rezultacie czego uczenia wypuszcza absolwenta bez żadnej specjalności, nie potrafiącego właściwie nic. 2) absolwent studiów nie tylko nic nie umie ale i nie ma żadnych uprawnień, do audytowania trzeba mieć uprawnienia a takie łatwiej zdobyć startując z innej pozycji (nikt nie zatrudni nowicjusza, bez żadnej wiedzy do kontrolowania jakości wyrobów), na celnika uprawnienia z Ministerstwa Finansów, więcej specjalności u mnie nie było. 3) pod koniec studiów człowiek ma wrażenie że w kółko (na przedmiotach kierunkowych) uczył się o tym samym (większość studiów chyba tak ma) "na przykładzie zbóż" (a w tym ciężko liczyć na etat). Byłam dziś na rozmowie dla kandydatów na kierunki pokrewne i zdziwiło mnie, ze towaroznawstwo cieszy się aż tak dużym powodzeniem. Co za kłamstwa krążą po sieci, że studiowanie tego kierunku to taki prestiż?
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:04.