Sukienka - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda > Szafa - komentarze

Notka

Szafa - komentarze Tutaj komentujemy wieszaki powieszone w naszej Szafie.

Narzędzia
Stary 2011-09-10, 18:18   #1
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Sukienka

Sukienka firmy Topshop, nowa, znaleziona w lumpie za jedyne 8 zł dodatkowo halka pod spód, bo materiał lekko przeźroczysty. Jakie dodatki polecacie? Planuję czarne butki i czarną torebeczkę. Wybieram się w niej na wesele.

ZOBACZ KOMENTOWANY WIESZAK
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 18:36   #2
catttt
Zakorzenienie

Dot.: Sukienka

Czarny moim zdaniem zepsuje jej urok.
Proponuję granatowe dodatki, lub też w kolorze ciemnego beżu (między beżem a brązem, taka ciemniejsza kawa z mlekiem, mam nadzieję że wiesz o co chodzi)
Chabrowe też będą ok.
Sukienka może być, bardziej na wesele latem niż jesienią.
catttt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 18:48   #3
Naciaaa1991
Zadomowienie

Kolor sukienki jest ciekawy, ni to biały, ni ecru (przynajmniej tak wnioskuję po zdjęciach). Jednak tył uważam za okropny, psuje całość Co do dodatków - tylko nie czarne! Będzie tak pospolicie i smutno. Postaw na koralowy/butelkową zieleń/granat/fiolet itp.

Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział:
- Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie...

Naciaaa1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 19:04   #4
carryoot
Zakorzenienie

"Postaw na koralowy/butelkową zieleń/granat/fiolet itp."

Wszystko. I co jeszcze..? - hedonizm
carryoot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 19:05   #5
Imperfecta
Zakorzenienie

Przód super ale ten tył.
Bardzo źle.
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 19:08   #6
mamatka
Raczkowanie

Przod sliczny taki delikatny zwiewny ale tyl... szkoda bardzo szkoda niestety niszczy cala ta sukienke. Moze dziewczyny ci cos jeszcze doradza jak uratowac ta sukienke. Duzo dziewczyn ma swietne pomysly za co sama im im jestem bardzo wdzieczna juz nie raz mi pomogly DZIĘX
mamatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 19:31   #7
HotterThanFire
BAN stały

coś strasznego .
HotterThanFire jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-10, 20:03   #8
malinowydzemx3
Wtajemniczenie

o nie, jest straszna.
Stary 2011-09-10, 20:15   #9
_groooszek_
Zakorzenienie

Sukienka jest po prostu brzydka. Raz - wygląda jak dla pięciolatki sypiącej kwiatki przed PM-ką, dwa - ten krój całkowicie zaburza Twoją sylwetkę, trzy - tył jest po prostu koszmarny... Nie wyszłabym w niej nawet na miasto, a co dopiero na wesele...

Jeśli jednak jesteś na nią zdecydowana to wydaje mi się, że czarne dodatki ją "przytłoczą", postawiłabym na szarości.

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 20:34   #10
__agnieszka__
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez HotterThanFire Pokaż wiadomość
coś strasznego .
Pmogłaś dziewczynie nie ma co!!! daruj sobie takie wpisy
__agnieszka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 20:58   #11
takaja13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
Sukienka jest po prostu brzydka. Raz - wygląda jak dla pięciolatki sypiącej kwiatki przed PM-ką, dwa - ten krój całkowicie zaburza Twoją sylwetkę, trzy - tył jest po prostu koszmarny... Nie wyszłabym w niej nawet na miasto, a co dopiero na wesele...

Jeśli jednak jesteś na nią zdecydowana to wydaje mi się, że czarne dodatki ją "przytłoczą", postawiłabym na szarości.
Podpisuje sie pod ta wypowiedzia niestety

http://www.youtube.com/watch?v=cAk34...watch_response
takaja13 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-10, 22:22   #12
angela2602
Raczkowanie

a mi się podoba dobrałabym do niej granatowe dodatki, bo czerń faktycznie może być przytłaczająca. wydaje mi się że jest też odrobine za długa do Twojej sylwetki, ponieważ skraca Ci nogi i optycznie poszerza łydki
Stary 2011-09-10, 23:12   #13
ksiezniczkaponiedzialek
Raczkowanie

ja także dobrałabym karmelowe/kawowe/brązowe dodatki.
zakryte czółenka i jakaś marynareczka sprawią, że cała stylizacja nie będzie wyglądała "jak na lato".
a przede wszystkim wycięłabym ten fragment materiału, który zapewne ma za zadanie zasłonić stanik, a który zdecydowanie psuje cały efekt! tylko w takim wypadku będziesz musiała pomyśleć o jakimś specjalistycznym staniku, sylikonowym samonośnym, czy jak one się tam nazywają.
ksiezniczkaponiedzialek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 23:37   #14
Nowa_Nadzieja
Zakorzenienie

Jakby ją skrócić tak lekko za kolana,wyciąć ten kawałek materiału na plecach i lekko zmniejszyć te falbaneczki wyglądałabyś zabójczo a tak wyglądasz ładnie,ale ciężko Dodatki w kolorze maliny/chabru
Stary 2011-09-11, 01:51   #15
kamilak
Zadomowienie

Co z tego, ze TopShop, skoro sukienka jest okropna?
kamilak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 06:28   #16
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Dzięki za wszystkie opinie.
te super negatywne również, nie zamierzam się kłócić wszystko jest kwestia gustu a o tym się nie rozmawia ;-)nie Myslalam tylko będzie aż taki atak. mimo wszystko dzięki!

jeśli chodzi o rady to postaram się skorzystać tylko że mam trochę ograniczone finanse a np nie mam butów w tym kolorze który polecacie mam tylko czarne szpileczki i dlatego pomyslalam właśnie o czarnych dodatkach. zobaczymy co da się z tym zrobić.

kupilam też sobie obniżacz stanika więc ten pas wypruje. więcej już raczej nie będę przerabiac bo już mam mało czasu i nie mam z sumie gdzie.

Wymiana
Stary 2011-09-11, 06:46   #17
Personal_Jesus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość

Też muszę się zgodzić...
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin

Mój kulinarny kącik
Personal_Jesus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 08:18   #18
patiuszka
Zadomowienie

Niestety ta sukienka nie pasuje do Twojej figury.... Może na bardzo szczupłej osobie byłoby jako tako.
Nie uważam jej ogólnie z brzydką, porządnie ją wyprasuj, i może faktycznie coś da się zrobić z tym tyłem . Dzieje się tam zdecydowanie za dużo.
Zgadzam się, że dodatki nie powinny być czarne. Pozdr.
patiuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 08:20   #19
Wizazanka492
Zadomowienie

Hm jakby ją trochę przerobić u krawcowej to coś by z niej było. Ja osobiście w takiej sukience też nigdzie bym nie wyszła
Ale gdyby krawcowa odjęła te kiczowate falbanki z przodu i z tyłu, dodatkowo jakbyś dała gruby pasek-wstążkę w talii np czarną lub w innym kolorze dodatków to jeszcze jeszcze. No i oczywiście wyoskie buty platformy żeby trochę wysmuklić sylwetkę, bo sukienka trochę pogrubia.

_________________________ __________________

Wizazanka492 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-11, 08:44   #20
zawszeboska
Zakorzenienie

Szczerze mówiąc, to sukienka jest brzydka i nie leży na Tobie zbyt dobrze. Mam wrażenie, że Cie pogrubia. Poza tym, nie wiem ile masz lat, ale chyba więcej niż 10, a ta sukienka wygląda jakbyś pożyczyła ją od młodszej siostry.

Jeśli jednak się na nią zdecydujesz, to proponuje dodatki w innym kolorze niż czarny. On zupełnie tutaj nie pasuje. Lepiej już morski lub koralowy.
zawszeboska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 09:04   #21
takaja13
Zakorzenienie

Nie ladnie napisalas o tym ataku
kazda z Nas chce Ci po prostu pomoc,nie wygladasz po prostu w tej sukience dobrze a przez ten tyl wygladasz jakbys miala plecy atlety (poszerzaja maxymalnie ) co nie wyglada niestety dobrze,dlugosc strasznie skraca i poszerza nogi,czasem lepiej isc wygrzebac cos zwyklego a ladnego dla mnie osobiscie w top shop-ie nie ma ciekawych rzeczy...no moze pare by sie znalazlo ale doslownie pare

Stary 2011-09-11, 09:13   #22
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
Napisane przez takaja13 Pokaż wiadomość
Nie ladnie napisalas o tym ataku
kazda z Nas chce Ci po prostu pomoc,nie wygladasz po prostu w tej sukience dobrze a przez ten tyl wygladasz jakbys miala plecy atlety (poszerzaja maxymalnie ) co nie wyglada niestety dobrze,dlugosc strasznie skraca i poszerza nogi,czasem lepiej isc wygrzebac cos zwyklego a ladnego dla mnie osobiscie w top shop-ie nie ma ciekawych rzeczy...no moze pare by sie znalazlo ale doslownie pare
Tak po prostu odebrałam słowa typu: "coś strasznego" itp.
Ale wiem że każdy może mieć swoje zdanie, dlatego przyjmuje każdą krytykę. Dlatego dziękuję za każdą uwagę. Pas z tyłu już wyprułam więc jest lepiej - chyba.

Pozostaje mi iść w niej, gdyż nie stać mnie na kupno nowej sukienki, a nic innego w lumpach nie znalazłam.

Wymiana
Stary 2011-09-11, 09:18   #23
takaja13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka172 Pokaż wiadomość
Tak po prostu odebrałam słowa typu: "coś strasznego" itp.
Ale wiem że każdy może mieć swoje zdanie, dlatego przyjmuje każdą krytykę. Dlatego dziękuję za każdą uwagę. Pas z tyłu już wyprułam więc jest lepiej - chyba.

Pozostaje mi iść w niej, gdyż nie stać mnie na kupno nowej sukienki, a nic innego w lumpach nie znalazłam.
Moze skroc ja jeszcze o pare cm zeby wydluzyc optycznie nogi
moim skromnym zdaniem to nie tyle ten pas co te falbanki bardzo poszerzaja moze z nimi da sie cos zrobic

Stary 2011-09-11, 09:25   #24
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
Napisane przez takaja13 Pokaż wiadomość
Moze skroc ja jeszcze o pare cm zeby wydluzyc optycznie nogi
moim skromnym zdaniem to nie tyle ten pas co te falbanki bardzo poszerzaja moze z nimi da sie cos zrobic
Na pewno o tym pomyślę

Wymiana
Stary 2011-09-11, 10:01   #25
vepre
Raczkowanie

Te falbanki-rękawki mi nie pasuję. Te przy dekolcie by były do przejścia. Zobacz czy tego się nie da usunąć i na pleckach tych sznureczków, pasów za dużo, ale to już wiesz co do dodatków to może taki kolor "skórzany" rudo brązowy taki, no jak skóra naturalna, taka na buty (nie wiem jak wytłumaczyć) jak nie będzie tylu falbanek to będziesz mogła sobie pozwolić na bogatsze dodatki
vepre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 10:21   #26
yoka
Zadomowienie

Sukienka, przynajmniej moim zdaniem, wcale nie jest taka straszna. Pas z tyłu out - ale to już zrobiłaś, więc jest ok. Ponadto do wycięcia nadaje się też falbanka przy dekolcie - bez niej będzie o niebo lepiej . Co do skracania nie jestem przekonana, wtedy może wyglądać naprawdę jak sukienka młodszej siostry, tym bardziej jeśli założysz obcasy. Co do koloru dodatków również odradzam czarny - sukienka jest zbyt delikatna, odbierzesz w ten sposób jej urok. Tak jak Dziewczyny wspomniały lepszy będzie szary, granatowy czy kawa z mlekiem.

yoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 10:59   #27
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Zobacze co da się zrobić z tą jedną falbaną, przy dekolcie i na plecach

Wymiana

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-11, 12:23   #28
Stillady
Raczkowanie

A może po prostu daruj już sobie te przeróbki i odpruwanie falbanek . Zarzuć na ramiona szal i bedzie super.Co do dodatków to najlepiej byłoby gdyby były w kolorze karmelowym czyli takim ciemno beżowym. Szal też mógłby być w takim kolorze. Albo torebka i buty karmelowe a szal w jakimś innym niż sukienka i dodatki zdecydowanym kolorze, albo w kolorowe wzory. Jeśli nie masz nic takiego to popytaj po rodzinie albo koleżankach, może ktoś bedzie mógł Ci coś pożyczyć. A to że sukienka jest z lumpa to nie powód do wstydu, teraz dużo osób tam sie ubiera i to takich, które stać na zakupy w markowych sklepach. Pozdrawiam i życze udanej zabawy.

http://stillady.blogspot.com - mój blog o modzie - ZAPRASZAM
Stillady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 12:26   #29
CuTeGiRl23
Raczkowanie

sukienka nie jest az taka zla ale jednak nie na wesele na wyjscie na spacer czy do kosciola + zakieet aby zaslonic tyl sukienki. Aha no i oczywiscie mam na mysli wyjscie pora wiosenna
CuTeGiRl23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 12:54   #30
abiblabla
Zakorzenienie

ile masz czasu do wesela? bo jeśli zdążysz do krawcowej to poza wypruciem tego pasa z pleców (który jest jakąś pomyłką, dobrze że to zrobiłaś), trzeba by ją odrobinę skrócic, tak by była przed kolano bo obecna długośc brzydko cię skraca. A do tego przydałaby się jakaś lepsza halka pod spód, bo widzę tu twoje niebieskie/zielone/czyjakieśtakie majtki przebijające się przez materiał

Nowe wątki na forum Szafa - komentarze

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości