![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Wspólne odchudzanie od 10 września 2011r
Witam Was kochane, zapraszam wszystkich do wspólnego odchudzania. Jestem świeżo po porodzie (3 tygodnie). W ciąży przytylam 10kg, obecnie ważę 54kg przy wzroscie 168. Chcę schudnąć 5kg. Od jutra biorę się za dietkę Dukana zobaczymy jak mi pójdzie, bo muszę przyznać, że ostatnio mam strrrrraszny apetyt i pochłaniam wszystko co mi w ręce wpadnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspólne odchudzanie od 10 września 2011r
Osobiscie odradzam dukana, poniewaz jest bardzo szkodliwy dla organizmu, na wielu watkach dziewczyny opowiadały o skutkach i ja bym sie bała....postawiłam raczej na tradycyjne MŻ i WR
![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Chętnie dołączę
![]() Jeśli chodzi o moje doświadczenie "dietowe" to najlepszy efekt dała dieta polegająca na usunięciu z jadłospisu cukru,białego pieczywa... Na śniadanie np. serek grani + żytnia ,mała bułka , jakiś owoc pomiędzy, obiad- dowolna ilość, byle zdrowo (odkryłam wtedy rybe w tortilli ze szpinakiem np), po obiedzie mogłam cos zjeść, byle do 18.00... później nic. Raz na kilka dni pozwalałam sobie na coś słodkiego (żeby nie rzucić się później na pączki) i był to najcześciej batonik Corny. Czułam się rewelacyjnie, przez 3 tygodnie schudłam 4-5kg, i wage trzymałam bardzo długo... później ciąza wszystko zmieniła. Taką diete chciałabym rozpocząć ponownie. Ważna jest jakość jedzenia i smak .
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Dukan to nie jest dobre rozwiązanie... Ta dieta może i jest przyjemna, bo nie trzeba się ruszać i można jeść do woli, ale to nie powinno na tym polegać. Szkoda organizmu. Moja znajoma po 2 latach ma takie problemy z żołądkiem, że nawet ketchup jest w stanie zwrócić, a pierwsze oznaki pojawiały się wraz z zakończeniem diety. Nie polecam. Sama byłam na tej dietce i przyznam, że fajną sprawą była utrata 4 kg w 5 dni, ale przerwałam, za bardzo się bałam.
Obecnie jestem na diecie polegającej na ograniczeniu jedzenia do 1000kcal, dużej ilości ruchu, wyeliminowaniu tłuszczu, cukru i węgli z jadłopsisu ![]() ![]() ![]()
Padłaś? Powstań, popraw koronę i zasuwaj! ![]() obieżyświatka, pożeraczka lodów antylight, wiecznie spóźniona Śpiąca Królewna size plus, będąca jednocześnie nałogową coffeeholiczką i poszukiwatorką księcia z bajkiem ![]() 104-99-96,8... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Tyle wazylam przed ciaza i czulam sie najlepiej w takiej wadze, no 51 w sumie mogloby juz byc. A to ladnie dziewczynki zrzucilyscie tez bym chciala w tydzien tyle spasc. 4kg w 5dni ahh
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
amor vincit omnia
|
dukan w peirwszej fazie ejst batrdzo ekektowny, ale wyniszcza organizm od wewnątrz, zakwasza go. nerki dostają 'po kościach' bo organizm dostaje KILKAKROTNIE większą procje bialka niż dzienne zapotrzebowanie... lepiej ograniczyć, słodkie, tłuste itd- chudnie się wolniej, ale trwale
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
![]()
ojojoj...mnie też by się przydało 10 w dół.Przy wzroście 174 ważę 75 kg:/
ale mam już opracowany plan działania i dietę 1500 kcal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
Też postanowiłam zrzucić 'parę' kg od dnia dzisiejszego. Mam 165cm wzrostu i ważę 57,5 kg. Gdyby nie brzuch i tzw.boczki to byłoby okej, ale nie jest. Chciałabym ważyć max.50kg, myślę, że byłabym wtedy bardzo zadowolona. Wczoraj wieczorem zaczęłam ćwiczyć i w planie mam robić to 2x dziennie. I oczywiście rozsądne ilości jedzenia, bez podjadania. Mam nadzieję, że będziemy się wspierać razem, bo samej ciężko jest, szczególnie, gdy nie ma się aż tak silnej woli, by nie ulec pokusom.
Edytowane przez sm1307 Czas edycji: 2011-09-10 o 11:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie odchudzające się
![]() Dziś podeszam do tego wyzwania po raz kolejny. Jestem studentką, od października idę na drugi kierunek i chcę lepiej wygądać (może kogoś spotkam ![]() ![]() ![]() Ale przede wszystkim potrzebuję wsparcia, bo już tyle razy zaczynałam diety ale nigdy nie wytrzymywałam dłużej niż kilka dni. Jeżeli znacie jakieś dobre ćwiczenia na uda i pośladki będę wdzięczna ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Hej! Przeglądałam forum w poszukiwaniu jakiejś skutecznej metody ochudzającej. Znalazłam ten temat i postanowiłam się do Was przyłączyć. Dziś jest w prawdzie już 11, ale mam nadzije, że jeszcze nie jest zbyt późno. W ciągu ostatnich kiklu miesięcy bardzo przytyłam
![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
No i już jeden dzien zaliczony w 100%, żadnych grzeszków, a na wadze nic sie nie ruszylo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Niunia, jeżeli karmisz piersią, to się nie odchudzaj, poczekaj, dzidziuś z ciebie wyssie ciążowe zapasy. Moja znajoma karmiła synka... dwa lata ( dodając mu inne pokarmy, zupki itp.) i z okrągłej dziewczyny zrobiła się szczuplutka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
amor vincit omnia
|
Cytat:
o której chodzi spać? tylko tyle dzisiaj zamierzasz zjeść? ![]() Edytowane przez Eldo_rado Czas edycji: 2011-09-11 o 14:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Myślę, że tak chyba, że jeszcze będę głodna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
amor vincit omnia
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Witam Kobietki. Z miła ochota przyłącze sie do Was. Mam do stracenia bardzo dużo kilogramów. Troszkę widzę że się spóźniłam....ale lepiej późno niż wcale.
A wiec przedstawię Wam mój problem-kiedyś ważyłam 54kg, niestety ten czar już prysnął. Po ciąży trochę przytyłam, a teraz nie potrafię się obejść bez podjadania, jak tak dalej pójdzie to będzie źle. Na obecna chwile ważę 64kg przy wzroście 164. Rośnie mi piękny brzuszek i piękne fałdki.... powiedziałam sobie dosyć. Dobrze ze tutaj jesteście, bo będzie mi lepiej powalczyć o swoje. Pragnę powrócić do swojej dawnej wagi. Tylko mam prośbę do Was, czytam już tyle i nadal nie wiem jaka dietę wybrać....????? Pomocy....co polecacie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Znalazłam w domu jakąś starą wagę. Zważyłam się rano, kreseczka wskazała 54kg. Mam 158cm wzrostu, więc możecie domyślić się, że wyglądam jak mała kulka. Pierwszym krokiem jaki podjęłam, było wyzanczenie sobie celu. Zwsze ważyłam 46 kg i to jest mój cel osateczny. 8 kg to sporo i wymaga sporo czasu. Postanowiłam wziąć przykład z Medzi104 i podzielić moją drogę na przystanki. Do 24 września chciałabym schudnąć 3kg (magiczą datę wyznacza impreza
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Kochana widze ze masz do stracenia tyle samo co ja bo ja aż 10kg, wiesz sama nie wiem co o tym wszystkim myslec....od dzis dopiero zaczynam....kawke tez lubie
![]() ![]() ![]() Mogłabys podać ta stronke gdzie zapisujesz to wszystko co zjadlas? Musimy dac rade! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
http://www.tabele-kalorii.pl/ tutaj link do tej stronki. Serio, bardzo pomaga kontrolować to co się je. Pozdrawiam. Jak Wam idzie?
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam ponownie, miałam zamiar jeździć codziennie na rowerze, ale mój sen o flaku w tylnym kole ziścił się już wczoraj o.O tak więc przerzucę się na rowerek stacjonarny, ale będę go musiała odkurzyć
![]() Mam pytanie : Czy któraś z was używała tabletek odchudzających Linea?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
BAN stały
|
mi pomagają herbatki irving - dobre i czuje przy diecie , ze pomagaja - czsciej chodze tez do ubikacji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Ja brałam kiedys tabletki Linea i napewno mi nie zaszkodziły
![]() ![]() Jak Wm idzie dziewczyny? u mnie kilo mniej w ciagu 2 dni... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
amor vincit omnia
|
ja piję dużo wody i zielonej herbaty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
To może zacznę brać je od jutra ... ale tak szczerze to zapał trochę minął i zaczęłam podjadać słodycze, eh, życie ... :< jutro idę na basen i mam nadzieję że to spalę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie
![]() A więc i ja chętnie się dołącze ![]() 170 cm wzrostu i 59 kg, mój cel to pewne 55. Ilość kg w sumie nie duża, a w zeszłe wakacje już byłam blisko, tyle że podczas ostatnich wakacji wszystko zajadałam i czas z tym zrobić porządek,bo tęskno mi do tamtej wagi ![]() Zaczynam od jutra. A razem zawsze raźniej. Mój problem nr 1 to słodycze, od których ostatnio mocno się uzależniłam, ale gorzka czekolada (min70%) odpowiednio dawkowana powinna załatwić ten problem, przynajmniej ostatnio świetnie się sprawdzała A więc wspieramy się i kilogramy zrzucamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny.
Również się przyłączam. Nie znam się dobrze na dietetyce, wiec napisze narazie czego postanowiłam się wystrzegać, a wiec: mleko, kakao, czarna herbata, kawa, woda gazowana, słodzone napoje, soki ze sklepu , cukier, sol, przyprawy z glutaminianem , słodzone jogurty i serki , słodycze, szynka, parówki (wszelkie przetworzone mięsa), jajka 3 sztuki na tydzień max Tyle sobie przypomialam, mam straszna słabość do słodyczy i to będzie dla mnie największy problem. Chciałabym się w końcu zdrowo odżywiać ![]() Czego jeszcze lepiej unikać? Co jest niezdrowe według Was? Poprawcie mnie jeśli coś źle pisze ^^ Dodam ze jest to tylko moja opinia, a jak pisałam dietetykiem nie jestem wiec mogę się mylić. Edytowane przez Madam Mina Czas edycji: 2011-09-17 o 13:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Ja wczoraj czytałam kilka artykułów na temat odchudzania (chyba na polki.pl) i dowiedziałam się że kawa i herbata wspomagają jak najbardziej odchudzanie oraz żeby efektywnie schudnąć najlepej zrezygnować całkowicie z pieczywa. Ja się z tym jak najbardziej zgadzam - odstawiłam chleb,ziemniaki i makaron, po tygodniu ważę 1,2kg mniej
![]() Dodatkowo pomaga imbir, ananas i grejfrut. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.