Turystyka i Rekreacja specjalizacja Hotelarstwo - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-21, 13:14   #1
ada9122
Raczkowanie

Turystyka i Rekreacja specjalizacja Hotelarstwo

Hej od października zaczynam naukę w PWSZ na Turystyce i Rekreacja specjalizacja hotelarstwo i tak szczerze im bliżej października to przeżywam masakrę że po prostu nie dam rady. Skończyłam technikum o kierunku technik żywienia i gospodarstwa domowego i nawet nie myślałam aby iść na studia a teraz ?? Matura zdana i w ogóle tak się napaliłam że idę na studia i w ogóle a teraz się boję że nie dam rady przecież szkoła średnia to nie studia i nie wiem czego mam się spodziewać Jestem osobą słabo wierzącą w swoje możliwości ale jak wiem na czym stoję to choćbym miała pęknąć to zrealizuję swój cel. Chciałabym wiedzieć czy ciężko jest i czy w ogóle czego mam się spodziewać. Dzięki jak mi pomożecie*
ada9122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-21, 13:43   #2
Stokrotek90
Wtajemniczenie

Dot.: Turystyka i Rekreacja specjalizacja Hotelarstwo

Sto razy bardziej kocham studiować niż lubiłam chodzić do liceum. To całkiem inne życie, nowe możliwości, ludzie o podobnych zainteresowaniach. Zaczynam TiR od października, ale będzie to mój drugi kierunek.
Wyprowadzasz się z domu? Czy zostajesz z rodzicami?
Stary 2011-09-21, 14:27   #3
chuda89
Raczkowanie

Ja własnie uzyskałam licencjat z TiR na UMK.

Przedmioty jak dla mnie, proste i dosyć przyjemne, z natury jestem humanistką, nie cierpię matematyki, większość przedmiotów zaczyna się od przedrostka "podstawy" jak by chociaż podstawy prawa. Wracając do matmy to jest kilka przedmiotów w których trzeba "trochę" ogarniać, jak statystyka, ekonomia, rachunkowość, finanse ale ogólnie jest ok i polecam :P
chuda89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-21, 15:23   #4
findsomething
Zadomowienie

TiR to jeden z najprostszych kierunków, szczególnie na I roku jest bardzo mało zajęć i spokojnie zdążysz wdrożyć się w to wszystko.

Na pewno będzie lżej niż w technikum - przedmiotów jest mniej.

Studiowanie jest fantastyczne - owszem, to w głównej mierze uczelnia i nauka, ale nowe miasto, ludzie, klimat, imprezy, zniżkiiiiii na wszystko;D , ogólnie świat młodych i to z pewnością da Ci powera by zaliczyć sesję z zamkniętymi oczami))

będzie super, zobaczysz!!!
findsomething jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-21, 16:05   #5
ada9122
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Stokrotek90 Pokaż wiadomość
Sto razy bardziej kocham studiować niż lubiłam chodzić do liceum. To całkiem inne życie, nowe możliwości, ludzie o podobnych zainteresowaniach. Zaczynam TiR od października, ale będzie to mój drugi kierunek.
Wyprowadzasz się z domu? Czy zostajesz z rodzicami?
Zostaję w domu od uczelni mam 38km i trochę nie opłaca mi się iść na stancję bo stancje teraz poszły w górę, a że mam blisko to raczej będę dojeżdżać. Wiesz przeraża mnie to, że będę musiała np od 8do 18 siedzieć cały dzień na uczelni albo że czegoś nie za kumam ale chcę i postaram się chodzić na zajęcia robić notatki i uczyć się na bieżąco może dam radę

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Cytat:
Napisane przez findsomething Pokaż wiadomość
TiR to jeden z najprostszych kierunków, szczególnie na I roku jest bardzo mało zajęć i spokojnie zdążysz wdrożyć się w to wszystko.

Na pewno będzie lżej niż w technikum - przedmiotów jest mniej.

Studiowanie jest fantastyczne - owszem, to w głównej mierze uczelnia i nauka, ale nowe miasto, ludzie, klimat, imprezy, zniżkiiiiii na wszystko;D , ogólnie świat młodych i to z pewnością da Ci powera by zaliczyć sesję z zamkniętymi oczami))

będzie super, zobaczysz!!!
Bardzo dziękuję Ci za zrozumienie i otuchę naprawdę tego było mi trzeba każdy mnie straszy ,że nie dam rady, że to nie szkoła średnia nauki full sądzę że może dałabym radę ale chciałam widzieć zdania studiujących i naprawdę dużo mi to pomogło i jestem w stanie się zmobilizować. Dzięki bardzo jeszcze raz;**
ada9122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-22, 09:27   #6
Stokrotek90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ada9122 Pokaż wiadomość
Zostaję w domu od uczelni mam 38km i trochę nie opłaca mi się iść na stancję bo stancje teraz poszły w górę, a że mam blisko to raczej będę dojeżdżać. Wiesz przeraża mnie to, że będę musiała np od 8do 18 siedzieć cały dzień na uczelni albo że czegoś nie za kumam ale chcę i postaram się chodzić na zajęcia robić notatki i uczyć się na bieżąco może dam radę

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Bardzo dziękuję Ci za zrozumienie i otuchę naprawdę tego było mi trzeba każdy mnie straszy ,że nie dam rady, że to nie szkoła średnia nauki full sądzę że może dałabym radę ale chciałam widzieć zdania studiujących i naprawdę dużo mi to pomogło i jestem w stanie się zmobilizować. Dzięki bardzo jeszcze raz;**
Ludzie, którzy muszą dojeżdżać za miasto, trochę kuleją towarzysko. Na imprezę pójdziesz raz na jakiś czas, jeśli ktoś Cię przenocuje. Chyba że takich wypadów po prostu nie lubisz. A z tą 8-18 to nie jest tak źle. Przede wszystkim codziennie masz inny plan, a w czasie okienek można się integrować Na studiach nie ma już wywiadówek, na wykładach przeważnie nie sprawdzają obecności. Traktują Cię jak dorosłą, sama podejmujesz decyzje i ponosisz ich konsekwencje studiować.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości