|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Frisbee czyli skocz po talerz :)
Witam wszystkich
Czy jest jeszcze tu jakiś miłośnik '' frisbowania'' ? ![]() Ja z moim labradorem od jakiegoś czasu trenujemy, Taj jest baardzo nakręcony na dysk, sprawia mu to wielką frajdę. Załączam kilka fotek z naszych skoków i czekam na Wasze ![]()
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Frisbee czyli skocz po talerz :)
Ja mam suczkę- mega fankę aportowania. Narazie kupiłam gumowy dysk,. żeby zobaczyć czy w ogóle ją to kręci
![]() ![]() ![]() ale ćwiczymy, codziennie tak max 10 minut, żeby jej nie znudzić i żeby traktowała frisbee jako coś fantastycznego ![]() Nie ma problemu ze złapaniem dysku gdy biegnie w moją stronę ![]() Także jeśli ktoś tutaj nie ogarnia tematu to na pewno nie ona ale ja ![]() Teraz mam zamiar uczyc ją chodzenia tyłem, jestem ciekawa jak nauczyć psa odbijania się od przewodnika? I jakie dyski kupić? Suczka jest mała (w typie welsh corgi), więc dość istotna byłaby tez średnica dysku ![]() Edytowane przez klaki Czas edycji: 2011-10-10 o 09:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
moja sunia lubi gryźć Frisbee nawet jak jej sie rzuca raz pobiegnie i położy się i zacznia obgryzać
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Moja Papillonka ma świra na punkcie latającego talerza
![]() Edytowane przez winogronek Czas edycji: 2011-10-10 o 13:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Hehehe ja tą fotkę nazywam Struś pędziwiatr
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jest genialne! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
A moja mała psina zawsze czeka aż jej talerz spadnie, nawet jak dogoni, to zatrzymuje się i patrzy gdzie upadnie
![]() Twój Taj pięknie łapie, a drugie zdjęcie jest genialne! ![]()
Wierzę w Nas bardziej niż w miłość, bo miłość jest jak człowiek, chwilą co nie godzi się na to, że musi ginąć. Powiedz mi to szczerze, chodzi o jakość czy o ilość? - Nie wiem. Jeśli miłość jest człowiekiem, chodzi mi o Ciebie! K. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Trochę się opóściłyśmy w treningu bo przerwa była prawie roczna (ciąża i szczeniaki których wychowanie zabiera dużo czasu) ale już zaczęłyśmy spacery z talerzem który pomaga jej przy zrzuceniu tłuszczyku. Najtrudniejsza była nauka chwytnia frisbee jak jej rzucałam do pyska , niestety refleks kuleje , trwało to ponad pół roku nadal nie umie wybiegać do przodu jednocześnie podążając wzrokiem za talerzem i łapać z powietrza ale może kiedyś ta historyczna chwila nastąpi :P ToxicSweety moja robi identycznie obawiam się, że to przez przydługi czas kiedy bawiłyśmy się tylko w rollery :/ Edytowane przez winogronek Czas edycji: 2011-10-12 o 11:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
My ćwiczymy od 2 tygodni, efekty są na zdjęciach.
Myślałam,że będę musiała Tajsona nakręcać, przeciągać się z nim , puszczać rollery, ale nie musiałam, on na widok talerza wariuje. Na początku jak mu rzucałam to albo za nisko, albo za szybko i nie zdąrzył dolecieć i chwycić więc zbierał z ziemi, później gdy ja nauczyłam się rzucać w miarę odpowiednio to faktycznie jak biegnie patrzy gdzie leci dysk i się pięknie wybija. Nie podejrzewałam,że pójdzie mu to tak łatwo. Ze względu na jego masywną sylwetkę więcej niż 30min dziennie nie ćwicyzmy
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
....
Edytowane przez klaki Czas edycji: 2012-08-19 o 18:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do talerzy zależy dla jakiego pieska i od zasobności portfela ![]() Ja mam te Edytowane przez winogronek Czas edycji: 2011-10-14 o 07:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Dzięki!
![]() Te dyski są dostępne w różnych rozmiarach? Za jakimi biega Twoja suczka? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dla większych psów są ze średnicą 23 , 23,5cm to już takie standardowe dyski używane w zawodach ![]() Są też mniejsze od tych moich ale one gorzej latają, a moja Sunia nie jest takim kurduplem. Te moje należą do najtańszych kilkanaście złotych co za tym idzie jeśli pies lubi memłać coś w pysku to szybko się zużyją , jedno ugryzienie i widać ślady zębów dlatego przy takim psie radze zainwestować w przynajmniej jeden porządny np taki świeci o zmroku ![]() Edytowane przez winogronek Czas edycji: 2011-10-14 o 10:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.