|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
LULBIN lekarze - godni polecenia, gdzie znajdę - NEUROLOG - zawroty głowy
Witam Was drogie Wizażanki.
Zakładam taki temat tutaj, gdyż nie znalazłam podobnego, a w temacie pt. Lublin - gdzie kupię, raczej nie pasuje pisać ![]() ![]() Od pewnego czasu mam problemy ze zdrowiem, myślę, że dosyć poważne, mam ciągłe zawroty głowy, przy czym jest niedobrze, a także bóle karku. Kilkakrotnie miałam "nastawiane" kręgi u fizjoterapeuty, biodro, mięśnie, nawet czaszkę, ale to nic nie dało, ciągle je mam. Boję się, że przez to zostały uszkodzone jakieś nerwy. Poszukuję dobrego, sprawdzonego NEUROLOGA, który by mi pomógł. W moim małym mieście byłam u jednej lekarki, wysłała mnie na rentgen, z którego wynikneło, że mam skoliozę części piersiowej i kifozę cześci szyjnej, a z zawrotami nic nie zrobiła.. Boję się bardzo o swoje zdrowie, mam zaledwie 18 lat, a mam prawie takie same objawy jak moja mama, która ma ponad 40, ona ma kręcz karku, dyskopatię, przepuklinę w mięśniach, w moim wieku spadła na plecy, tak jak ja, przez co tzw "opadły" jej łopatki. Do tej pory żaden lekarz jej nie pomógł, wina też jest u niej,, gdyż zaniedbywała siebie, a ja chce naprawić siebie, póki jeszcze nie jest za późno. Jeśli jej nie pomoże rehabilitacja, to zostanie jedynie operacja kręgosłupa.. Wiem, że może niepotrzebnie się tak rozpisywałam na temat swoich doleglowości, bo szukam tylko NEUROLOGA na terenie Lublina, ale może któraś z Was miała podobny problem zdrowotny i mogła by jakoś pomóc ![]() Z góry ogromnie dziękuje ![]() Edytowane przez ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe Czas edycji: 2011-08-03 o 18:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: LULBIN lekarze - godni polecenia, gdzie znajdę - NEUROLOG - zawroty głowy
Witaj!
Ja też szukam dobrego neurologa w Lublinie. Ja zapisałam się do dr Iwony Przystupa - Kłos dostałam skierowanie na badanie EEG i teraz czekam na kolejną wizytę. Myślę, że u Ciebie powinni zrobić też EEG oraz tomograf głowy. Najlepiej jakbyś obserwowała organizm kiedy i w jakich sytuacjach masz te zawroty. Czy miałaś kiedyś uraz głowy? Straciłaś kiedykolwiek przytomność i na jak długo? - to wszystko jest bardzo ważne. Jeżeli bierzesz jakieś leki to weź je ze sobą. Wszystkie wyniki badań też należy wziąć ze sobą. Jeśli w upadku na plecy straciłaś chociaż na chwilę przytomność to powinnaś o tym poinformować lekarza.
Edytowane przez Pepus Czas edycji: 2011-09-25 o 11:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Obecnie mój stan zdrowia się nieco poprawił, odkąd chodzę na basen i robię rano ćwiczenia lepiej się czuję, już nie mam zawrotów, czasem tylko ucisk czuję w karku (np teraz).
Byłam u lekarza rodzinnego, który spytał, po co mi skierowanie do neurologa jak i tak nic z tym nie zrobi.. więc na razie wstrzymuję się z wizyta. Miałam też ogólne badania, z których nic nie wyniknęło złego. Pewno wszystkie moje dolegliwości biorą się z mojej skoliozy, kifozy i wystającej łopatki, staram się to korygować Aha i nigdy nie straciłam przytomności ani nic takiego. Chciałabym mieć zrobiony tomograf itp, żeby wiedzieć czy nic poważnego naprawdę się nie dzieję, jednak nie tak łatwo dostać skierowanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;29616306]Obecnie mój stan zdrowia się nieco poprawił, odkąd chodzę na basen i robię rano ćwiczenia lepiej się czuję, już nie mam zawrotów, czasem tylko ucisk czuję w karku (np teraz).
Byłam u lekarza rodzinnego, który spytał, po co mi skierowanie do neurologa jak i tak nic z tym nie zrobi.. więc na razie wstrzymuję się z wizyta. Miałam też ogólne badania, z których nic nie wyniknęło złego. Pewno wszystkie moje dolegliwości biorą się z mojej skoliozy, kifozy i wystającej łopatki, staram się to korygować Aha i nigdy nie straciłam przytomności ani nic takiego. Chciałabym mieć zrobiony tomograf itp, żeby wiedzieć czy nic poważnego naprawdę się nie dzieję, jednak nie tak łatwo dostać skierowanie.[/QUOTE] Twoje zawroty głowy powinny być jednak skontrolowane, u mnie też były zawroty głowy potem poprawa a teraz jest gorzej. Wizyta u neurologa nie zaszkodzi, a tylko on może ci pomóc tym bardziej, że problemy masz z karkiem. Możliwe, że dostaniesz skierowanie na tomograf. Ja bym tych zawrotów głowy nie bagatelizowała, bo później możesz mieć poważne problemy ze zdrowiem. Idź do ogólnego i powiedź, że masz ciągłe zawroty głowy i przy tym mdłości.
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;29618400]Przy pierwszej wizycie u neurologa niestety nie dostałam skierowania, a jak już mówiłam, ciężko dostać skierowanie na takie badania.. Dla nich "zawroty głowy" to zbyt błahy powód by robić tomograf, muszą być konkretne powody.. Przynajmniej ja się z takim czymś spotkałam odwiedzając lekarzy...[/QUOTE]
No ja się nie zgodzę z Tobą. Nie wiem u jakiego neurologa byłaś, ale moja jak powiedziałam, że mam bóle głowy i zawroty to skierowała na EEG. Badanie to potwierdziło, że coś się u mnie dzieje i teraz czekam na następną wizytę. Jeśli mnie oleje to będę szukała innego neurologa. U ciebie poza zawrotami są bóle głowy z mdłościami a to oznacza, że coś się dzieje.
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A myślisz, że neurolog mógłby mnie skierować na jakąś rehabilitację odnośnie moich wad postawy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;29621955]A byłaś prywatnie na EEG? Ile płaciłaś, jeśli tak i jak długo czekałaś?
A myślisz, że neurolog mógłby mnie skierować na jakąś rehabilitację odnośnie moich wad postawy?[/QUOTE] Płaciłam za EEG w szpitalu na Kraśnickich - 50 zł zależało mi na czasie. Czeka się tydzień a czasem krócej zależy ilu mają pacjentów zgłaszających się na badanie. Myślę, że co do twoich wad to pewnie by cię gdzieś skierował, ale na tym to ja się nie znam. Jeśli lekarz ogólni nie chce dać ci skierowania do neurologa to możesz iść prywatnie, ale nie wiem czy nie lepiej "powalczyć" o skierowanie. Jak nie będzie ci chciała/chciał dać to spytaj czy jak zemdlejesz na ulicy i coś ci się stanie to nadal ci nie wyda skierowania? Poza tym na wizytę bardzo długo się czeka, bo są kolejki nawet 2 - 3 miesiące.
Edytowane przez Pepus Czas edycji: 2011-09-25 o 19:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:46.