![]() |
#1 |
xoxo
|
![]() Ulubione cytaty z Gossip GirlTak jak w tytule. Wasze ulubione cytaty z serialu Gossip Girl. [jeżeli piszesz w języku angielskim dodaj tłumaczenie polskie ] Moje : Jenny: Wygrałaś. Blair: Kochanie, gra dopiero się zaczęła. Jenny: Nie, nie rozumiesz. Skończyłam... Z Tobą, z nimi, z tym wszystkim. Blair: Tak po prostu machasz białą flagą? Jenny: Skłamałam, kradłam i straciłam szacunek rodziny... Blair: Próbowałam Cię ostrzec. C : I`m Chuck Bass / jestem Chuck Bass You always did know how to leave them wanting more. /Zawsze wiedziałaś jak ich zostawiać by pragneli więcej "B o C: Uprawiałam z nim seks na tylnym siedzeniu limuzyny B: Kilkukrotnie N do S: Uprawiałem seks z Tobą na weselu kiedy chodziłem z nią. Raz. C: I'm Chuck Bass" C : Something so beautiful deserves to be seen on someone worthy of its beauty ' / Coś tak pieknego powinno nalezec do kogos godnego tego piekna Blair: Don't worry, I can be a bitch enough for both of us. / Nie martw się mogę być su.ką za nas dwoje Chuck: You don't belong to Nate. Never have, never will. / Nie należysz do Nate'a. Nigdy nie należałaś, nigdy nie będziesz. Blair: You never belong to anyone. / Ty nie należysz do nikogo. GG : Chuck Bass stracił coś o czego istnieniu nikt nie miał pojęcia - swoje serce. "nieważne jak długo starałaś się być grzeczna, nie uciszysz w sobie niegrzecznej dziewczynki." B: Musisz być chłodna, żeby być królową. Anna Boleyn kierowała się tylko sercem i ścięli jej głowę. Więc jej córka Elżbieta przysięgła, że nigdy nie wyjdzie za mąż. Poślubiła kraj. Zapomnij o chłopakach. Cały czas miej przed oczami swój cel, Jenny Humphrey. Nie możesz sprawić, żeby ludzie cię pokochali, ale możesz sprawić, żeby się ciebie bali. i najlepszy: G : You can tell Jesus that the bitch is back. / Powiedz Jezusowi,że su.ka wróciła
'Niczego nie obiecuj. Obietnice to czas, a czas zawsze przynosi ze sobą jakieś zmiany.' . Edytowane przez Plotkaraaa Czas edycji: 2010-03-06 o 20:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ulubione cytaty z Gossip Girl
miałam założyć taki wątek hihi
![]() C:Ona ukradła moje buty ? C:więc jeśli zapomnisz że jesteś Blair Waldorf ,pamiętaj że jestem Chuckiem Bussem i Cię kocham . ogólnie teksty Chucka ![]()
![]() |
#3 | |
xoxo
|
Cytat:
![]() ![]() _______ Chuck: How much? / Ile ? Dorota: Zwariowałeś gówniarzu? Ja pracuje dla miss Blair, nie dla Ciebie. Co Ty sobie wyobrażasz, że mnie kupisz? ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Mi się najbardziej podobał jeden:
"Sandały to nie buty!" ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
boski był
![]() GG:Odwiedziny Sereny były krótkie i najwidoczniej nie za słodkie. Ale wiecie, co jest słodkie? Zemsta. I podobno najlepiej smakuje na zimno. Kto jest głodny? ![]()
![]() |
#6 |
xoxo
|
i oczywiście cudny
B do C : "3 words,8 letters just say it and I'm yours" / 3 słowa 8 liter powiedz to i jestem twoja. C:Wyglądasz,jakbyś potrzebowała drinka. B:Spóźniłeś się. Rany. C:Co? B:Już dość dawno nie słyszałam twojego szczerego śmiechu. C:Posłuchaj, Blair... B:Nie, ja pierwsza. Nate czeka na moją odpowiedź. C:Słyszałem. B:Nie chcesz wiedzieć, co mnie powstrzymuje? Nie mogę mu odpowiedzieć,bo czekam na twoją odpowiedź. Tę, o którą poprosiłam dawno temu... Co jest między nami, Chuck? C:Blair... B:Zeszłej jesieni powiedziałeś, że nie moglibyśmy być razem. Uwierzyłam ci. Ale za każdym razem, gdy próbuję ułożyć sobie życie, jesteś obok. Zachowujesz się, jakby... C:Jakby co? B:Jakby...Jakbyś chciał tylko,|żebym była tak nieszczęśliwa jak ty. C:Nigdy nikomu bym tego nie życzył. Chcę, żebyś była szczęśliwa. B:Więc zajrzyj|w głąb swojego serca, bo wiem,|że je masz... I powiedz, czy naprawdę coś do mnie czujesz... Czy to tylko gra? Jeśli naprawdę, to coś wymyślimy, wszyscy. Ale jeśli nie, wtedy proszę cię, Chuck, po prostu mnie zostaw. C:To tylko gra. Nie cierpię przegrywać. Jesteś wolna. B: Dziękuję. S:Chuck, dlaczego to zrobiłeś? C:Bo ją kocham. A nie potrafię dać jej szczęścia.
'Niczego nie obiecuj. Obietnice to czas, a czas zawsze przynosi ze sobą jakieś zmiany.' . Edytowane przez Plotkaraaa Czas edycji: 2010-03-06 o 20:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() GG:W życiu każdej dziewczynki przychodzi taki moment, gdy dostrzega ona, że jej mama jest bardziej pokręcona niż ona sama. ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
xoxo
|
Jakaś dziewczyna: Where's the limo? / gdzie twoja limuzyna ?
C: And what if i have a girlfriend? / a co jeśli mam dziewczyne ? jd: Chuck Bass doesn't girlfriends... Chuck Bass nie ma dziewczyny C:you know it, three words, 8 letters say it.. / wiesz to. 3 słowa 8 liter powiedz to B: i hate you. / nienawidzę cię B : You're Chuck Bass /. Jesteś Chuck Bass C : I not Chuck Bass without you. /. Nie jestem Chuck Bass'em bez ciebie C : Mamy prawo do funduszu powierniczego, do domu w Hamptoms, ale nie do szczęścia. D : Umówisz się z nieznajomym? S: Nie może być gorszy od znajomych. B.: Wybacz mi ojcze, bo zgrzeszyłam, dawno nie byłam u spowiedzi.(...) Dwadzieścia minut po tym jak zerwałam z moim chłopakiem, wpadłam w stan upojenia alkoholowego, rozebrałam się w spelunie i straciłam cnotę z egoistą. Dzięki Bogu, będzie udawał, że nic się nie stało. Przepraszam, szczerze mówiąc nie jestem nawet katoliczką. Ksiądz: Niemożliwe. B.: Ale żeby stracić cnotę z Chuck'iem Bass'em! Przyjaciółki nigdy tego nie zrozumieją. Jestem gotowa na przyjęcie kary... Może chłosta, albo ścisły post. GG: Wiecie, co jest naprawdę kiczowate? Szczęśliwe zakończenia. Poważnie. Takie, jak wtedy kiedy oglądam film, i jakaś odważna, zdeterminowana dziewczyna w końcu uwodzi głównego bohatera. I tak od dwóch godzin wiedziałam, że go zdobędzie. Po prostu mam ochotę wydrapać jej oczy. Prawdziwe życie jest potwornie zakręcone i skomplikowane. Nie ma żadnego zakończenia. B.: Dlaczego nie jesteś w Europie? C.:Byłem... w Paryżu, ale tylko po to, żeby zdobyć twoje ulubione kokosanki od Pierre'a Herme. B.:A w Niemczech? C.:Po twoje ulubione pończochy od Falke. Wiesz, że je uwielbiam. B.:No więc|co robisz tutaj? C.:Miałaś rację. Okazałem się tchórzem, uciekając kolejny raz. Ale wszędzie, gdzie się wybrałem, doganiałaś mnie. Więc musiałem wrócić. B.:Chcę ci wierzyć... Ale nie mogę. Za wiele razy mnie zraniłeś. C.:Tym razem możesz mi wierzyć. B.:Tylko tyle? C.:Też cię kocham.
'Niczego nie obiecuj. Obietnice to czas, a czas zawsze przynosi ze sobą jakieś zmiany.' . Edytowane przez Plotkaraaa Czas edycji: 2010-03-06 o 21:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
As you might have guessed, Upper East Siders, prohibition never stood a chance against exhibition. It's human nature to be free, and no matter how long you try to be good, you can't keep a bad girl down.
<3333333333333
![]() |
#10 |
xoxo
|
tłumaczymy angielskie
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
GG: dorastanie oznacza jedno – niezależność. Wszyscy tego chcemy. Czasem wykorzystujemy innych, żeby ją pozyskać. Czasem odnajdujemy ją w sobie. Czasem nasza niezależność przychodzi kosztem czegoś innego. A cena może być wysoka. Bo przeważnie, żeby pozyskać niezależność, musimy walczyć. Nigdy nie rezygnuj. Nigdy się nie poddawaj.
![]() |
#12 |
BAN stały
|
Są piosenki, które porywają do tańca,
Piosenki, przy których mamy ochotę śpiewać... Ale najlepsze piosenki to te, które przenoszą nas do momentu, gdy pierwszy raz je słyszeliśmy i jeszcze raz łamią nam serce. Jenny: Lubiłam swój towarzyski grób, sama go sobie wykopałam i z radością się w nim położyłam. Prohibicja nie ma szans wobec chęci pokazania samego siebie. Bycie wolnym leży w ludzkiej naturze.I nie ważne jak długo starasz się być grzeczna, długo nie powstrzymasz niegrzecznej dziewczynki. GG: Przyłapani - B. o rok starsza, ale niekoniecznie mądrzejsza. Widać, Chuck ma coś, co ciągle rozdaje. Zdmuchnij świeczki B. Będzie to lepiej wyglądać w ciemności. Dziewczyny chcą Romeo a nie Hamleta. i jeszcze 'DOSTAŁAM WYTYCZNE OD SAMEGO BOGA ZEBY CIE UNIKAC' jakoś tak to szło chyba ![]() ![]() ![]() a macie moze monologi plotkary z kazdego odcinka ? tylko po polsku ![]() Edytowane przez EjjSenioritta Czas edycji: 2010-03-07 o 11:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W czasach biblijnych przeznaczenie przemawiało przez kamienne tablice albo płonący krzew. Ale dzisiaj prawdziwe przeznaczenie jest często wygrawerowane i ma wytłoczoną pieczęć. Zostałaś zaproszona do La Table Elitaire. Powodzenia...
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
B. - Mógłbyś znaleźć kogoś innego do torturowania?
C. - Mógłbym. Ale wybrałem ciebie. B: Ktokolwiek powiedział, że pieniądze szczęścia nie dają , nie wiedział gdzie kupować. S: I don't know what I'm looking for, but I know that I'll find it. / Nie wiem czego szukam, ale wiem, że to znajdę. B. do S. : I don't want to not know you. I can't not know you. / Nie chcę Ciebie nie znać. Nie potrafię Ciebie nie znać. B:Zawsze mówię nigdy nie mów nigdy, ale dla Ciebie zrobię wyjątek B: Co tak długo? C: Jeśli zdawało ci się, że to było długo... Nie masz pojęcia, na co się piszesz. Powiedz to. B: Co takiego? Powiem wszystko. C: Powiedz te dwa słowa, które chciałaś usłyszeć ode mnie. B: "Chyba żartujesz"? C: Niezupełnie. 9 liter, 3 sylaby. Powiedz i jestem twój. B: Ale ja już jestem twoja. Psujesz nastrój tym gadaniem. C: Nie możesz tego powiedzieć. Chciałaś tego ode mnie. B: Jestem gotowa się zgodzić. C: Może ja nie. B: Chuck Bass... Nigdy ci tego nie powiem! C: Więc nigdy mnie nie będziesz mieć Edytowane przez pomarancza89 Czas edycji: 2010-03-07 o 12:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
xoxo
|
GG : Co robię z samego rana? Nie śpię. Po co śnić, skoro prawdziwe życie jest takie pasjonujące? Czy może być coś lepszego od leniwej niedzieli? Od czytania w łóżku? Picia kawy? I jajecznicy? My na Manhattanie nie próżnujemy, śniadanie to wystawny brunch z szampanem i setką najbliższych przyjaciół... i wrogów.
GG : Z jednej strony bycie dzieckiem bogaczy ma wiele zalet. Ale z drugiej strony, ich odnoszący sukcesy rodzice, oczekują tego samego od swoich dziubasków. A jeśli chodzi o szkołę, to wybór jest prosty – Ivy. To więcej niż tylko dostanie się do college'u, to wytyczenie kursu na resztę swojego życia. A ci, którzy są mniej majętni, odczuwają nie mniejszy nacisk. Kiedy rodzice oddają się bez reszty, by zainwestować w przyszłość dziecka, to które z nich chciałoby ich zawieźć? GG: Bale mają długą tradycję. Piękne stroje i wygodne kanapy, to nic więcej niż sobotnie przyjęcie. Wystarczy dodać maskę. Już przygotowanie do balu jest wydarzeniem, dlatego potrzebne są s ł u ż ą c e. GG : Nie tak szybko. Nie będziecie absolwentami dopóki nie dam wam swoich własnych dyplomów. Moje są etykietami, a etykiety się nalepia. Nate Archibald... klasowa dziwka. Dan Humphrey... ostatecznie insider. Chuck Bass... tchórz. Blair Waldorf... słabeusz. A jeśli chodzi o Serenę Van der Woodsen, po dzisiejszym dniu, jesteś oficjalnie nieistotna. GG: Chcieliście poznać Plotkarę. Rozejrzyjcie się. Właśnie poznaliście. Byłabym nikim bez was. Podczas gdy większość licealnych przyjaźni się rozpada, mam nadzieję, że wydarzenia dzisiejszego dnia zwiążą was na zawsze. Teraz, gdy wyszły na jaw wszystkie sekrety, macie czyste konta... aż do college'u. Gratulacje. Wybieram się z wami.
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
(...) S. wyszła z brunchu sama – bez przyjaciół i bez chłopaka. Dusza towarzystwa przestała królować, twój ruch Sereno, wiesz kto patrzy...
<3 .
![]() |
#17 |
BAN stały
|
a jak to szło z tą karmą ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ain't karma a bitch? We know Blair Waldorf is...
Czy karma nie jest suką? Wiemy, że BW nią jest... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
xoxo
|
gościu od spadku: Teraz, Charles, Twój wujek Jack Bass jest najbliższym żyjącym krewnym. Jak również twoim opiekunem prawnym. Odpowiada Ci to?
C: Wyznaczysz godzinę policyjną? J: Nie. C: Dziewczyny mogą nocować? J: Tak, proszę. C: Zgadzam się. Chuck: Chciałbym wznieść toast. Mój ojciec jest kimś kto dostaje zasze to co chce. I Lily van der Woodsen nie była wyjątkiem. w typowym stylu Bassów, jego zaloty nie zasze były subtelne. odkłada kartki ale przy tej okazji zrozumiałem jedno: w obliczu prawdziwej miłości nie można się poddawać , nawet jesli jej obiekt o to Cię błaga Od Lily nauczyłem się przebaczania. Dała mojemu ojcu drugą szansę a on okazał się temu godny. Któregoś dnia, mam nadzieję, będę miał to szczęście znaleźć kogoś, kto to samo zrobi dla mnie. Za młodą parę.! Blair: Niezła mowa. Cała Twoja ciężka praca musiała się opłacić. Chuck: Nie to napisałem. Zainspirowała mnie chwila. zaczynają tańczyć Chuck: Wiem, że mówiłem straszne rzeczy,nawet jak na mnie. Blair: Chodzi Ci o wsyłanie Gossip Girl szczegółów naszego życia seksualnego? I porównanie mnie do starego,śmierdzącego konia Twojego taty Chuck: Do czego zmierzasz? Blair: A Ty? Chuck: Nie pasujesz do Nate'a. Nigdy nie pasowałaś i nigdy nie będziesz. Blair: A Ty nie pasujesz do nikogo. Vanessa:Jak mogę to wykorzystać, żeby uwolnić Nate'a? Dan:Nie spodoba ci się to. Blair. V:Blair? V:Nie mogę jej zaufać. D:Może nie, ale wygoogluj "zemsta", a trafisz na blairwaldorf.com
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Plotkara: Jeśli chcecie znać moje zdanie, chodzimy na filmy, bo chcemy zobaczyć bajkę. Księżniczka, która odkłada swoje klejnoty, żeby wyznaczyć własną ścieżkę... Rozdzieleni kochankowie wracają do siebie... Ale życie to nie bajka... A szczęśliwe zakończenia zdarzają się bardzo rzadko... W prawdziwym życiu, młoda królowa staje się tyranem... i zabiera swoich poddanych na wojnę. Właśnie dlatego potrzebujemy filmów. Żeby przypominały nam, że mimo wszystko miłość może zakwitnąć w najbardziej nieprawdopodobnym miejscu... i że czasem nawet bajka może się spełnić.
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
GG: Czuł się zupełnie tak jakby wreszcie jadł ciastko, na które przez te wszystkie lata tylko patrzył przez szybę. Chciał je powoli smakować, ale wszyscy inni jedli tak szybko, że nie było na to czasu. W dodatku dręczyło go uczucie, że zamówił nie to, które chciał...
![]() |
#22 |
xoxo
|
B:Ty!Co z nią zrobiłeś?
C:Hej! Obraziła mnie, chciała, żebym ją rozdziewiczył. B:Och, limuzyny i dziewice, twoja specjalność. C:Powinnaś wiedzieć, że jest kilka rzeczy, które uważam za święte...tylne siedzenie w limuzynie jest jedną z nich. JUŻ DZIŚ PREMIERA 13 ODC 3 SEZONU PO TAAAAAAK DŁUGIEJ PRZERWIE ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Wiecie, co jest naprawdę kiczowate? Szczęśliwe zakończenia. Poważnie. Takie, jak wtedy kiedy oglądam film, i jakaś odważna, zdeterminowana dziewczyna w końcu uwodzi głównego bohatera. I tak od dwóch godzin wiedziałam, że go zdobędzie. Po prostu mam ochotę wydrapać jej oczy. Prawdziwe życie jest potwornie zakręcone i skomplikowane. Nie ma żadnego zakończenia.
![]() edit: powtórzyłam się, więc: Błędy – wszyscy je popełniamy. Zazwyczaj mamy najlepsze intencje jak trzymanie czegoś w tajemnicy, by kogoś chronić. Albo chcemy oddalić się od osoby, którą się staliśmy. Czasami nie wiemy nawet, jakie błędy popełniliśmy. Albo odkrywamy to w ostatniej chwili żeby zdążyć wszystko wyprostować. Ale żaden błąd nie zdarza się bez powodu. Daje nam lekcje czegoś, czego w innym wypadku byśmy nie zrozumieli. Można mieć tylko nadzieję, że więcej nie popełnimy tego błędu. Całe szczęście, że tak się nigdy nie dzieje.
Idź ty lepiej, koziołeczku szukać swego Pacanowa. Edytowane przez Kochanaa Czas edycji: 2010-03-10 o 20:00 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
xoxo
|
GG : "To były najlepsze czasy, to były najgorsze czasy"
GG : Jeśli mamy odpowiednio dużo czasu, wszyscy znajdziemy to, czego szukamy...Nawet, jeśli cały czas mieliśmy to przed nosem. GG: A gdy czas zwalnia i nagle liczy się każda chwila, chcemy tylko, żeby ta chwila trwała wiecznie. GG :Jeśli mamy odpowiednio dużo czasu w końcu wszyscy dostrzeżemy, co mieliśmy tuż przed nosem. I zdajemy sobie sprawę, że niezależnie, jak długo to zajęło,warto było czekać. GG : Dla niektórych|ta chwila nigdy nie nadchodzi. Zamiast leczyć stare rany... ...czekanie otwiera tylko nowe. Raz po razie. S03E13
![]() |
#25 |
BAN stały
|
"masz dobre serce,lepiej oddaj je komus komu na nim zalezy " - o C.
i mam jeszcze pare cytatow z ksiazki : Jak nam ciągle przypomina C,w jacuzzi zawsze jest gorąco. Przeznaczenie jest dla frajerów. To tylko nędzna wymówka,żeby pozwolić,aby sprawy same się toczyły,zamiast wziąć je we własne ręce. Obróciła się na pięcie i ruszyła przez pokój do głównego holu. Włoży płaszcz, wyjdzie na dwór, kupi hot doga od ulicznego sprzedawcy, zje go w trzech kęsach, wróci, beknie matce w twarz, wypije jednego drinka, a potem będzie kochać się z Nate'em Czasami bycie soba jest naprawde straszne,nie ? Blair przyjrzała się sobie w lustrze. Nie była już pewna, kim jest. Bardziej wyglądała jak świeżo upieczona więźniarka, którą strzygli przed wysłaniem do celi, niż jak córka znanego prawnika pracującego dla największych korporacji, Harolda Waldorfa, z którym jej matka rozwiodła się dwa lata temu i który teraz mieszkał we Francji. Uprawiał winnicę ze swoją drugą połową która- tak się akurat złożyło- była mężczyzną. Kiedy już myślisz, że kogoś poznałaś, odkrywasz, że wcale go nie znasz. ![]() Edytowane przez EjjSenioritta Czas edycji: 2010-04-02 o 10:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
BB.:O mój Boże. Jesteś Nate Archibald.
N.:A ty jesteś Bree Buckley. BB.:Ciągnąłeś mnie za włosy na balu inauguracyjnym Clintona. N.:Twój kuzyn próbował torturować mnie podczas szukania jajek wielkanocnych na trawniku Białego Domu. BB.:M i ł o cię znowu widzieć. N.:Tak. T r z y m a j się.
![]() |
#27 |
xoxo
|
GG: Często mówi się, że niezależnie od prawdy,
ludzie widzą to, co chcą zobaczyć. Niektórzy mogą zrobić krok w tył i zobaczyć, że cały czas patrzą na ten sam obrazek.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
BAN stały
|
"zabiłaby ich oboje, tyle że wtedy razem wylądowaliby w zaświatach, co zkolei ją by zabiło."
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
"Bycie piękną wcale nie jest zabawne, jeśli nie podchodzi do ciebie nawet nieudacznik"
"Chłopcy ze szkoły Świętego Judy nazywali go panem Bezinteresownym, bo nosił spodnie tak wysoko podciągnięte i tak obcisłe, że absolutnie nie mógł mieć żadnego interesu" "- Biedactwo - zaszczebiotała. - Może masaż dobrze ci zrobi? Poćwiczę na tobie. Po szkole chciałabym być MD. Kim? Nie miał pojęcia, o czym mówi. MD? Miejscową Dupą? - Masażystką dyplomowaną, głuptasie! Nie mieści mi się w głowie, że tego nie wiesz! " "Czy los nie płata nam figli? Myślisz, że panujesz nad sytuacją, że kierujesz swoim życiem, ale tak naprawdę jesteś zdany na łaskę wszechświata."
![]() |
![]() |
#30 |
BAN stały
|
"Dlaczego świat pełen jest naśladowców,skoro życie oferuje tyle możliwości?"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:13.