|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
zmarszczki i niedoskonałości cery
Dzień dobry!
Za kilka miesięcy kończę 30 lat, mam cerę mieszaną z zaskórnikami i wypryskami, do tego przebarwienia. Ostatnio zaobserwowałam również pierwsze zmarszczki ![]() Z góry dziękuję |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: zmarszczki i niedoskonałości cery
Cytat:
kwasy ![]() np triacneal ![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak wyglądałby Wizaż gdyby każdy zakładał wątek z takimi pytaniami?
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Do skór z niedoskonałościami i ze zmarszczkami polecam kremy z retinolem. Teraz z nowości Effaclar K od La Roche- Posay oraz Normaderm Anti-age z Vichy. Dodatkowo polecam kuracje z kwasami, np migdałowy.
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Przyznam szczerze, że troszkę się zaniedbałam. Ciąża poród, później praca i małe dziecko. Udałam się do kosmetyczki, poddałam się oczyszczaniu ( to było coś strasznego). Do tego kwasy migdałowe. Mam nadzieję, że to troszeczkę poprawi moją cerę. Za miesiąc powtórzę kwasy. Interesuje mnie ten krem Guam. Chyba zajmę się zmarszczkami, a niedoskonałości pozostawię dla kosmetyczki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Warto też pójść do dermatologa i podjąć współpracę kosmetolog-dermatolog którzy zaleciliby odpowiednią kurację. Od siebie polecam Retin A na receptę. Przeszukaj forum znajdziesz na nim wiele informacji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.