![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
7 tygodniowe dziecię nie chce spać w dzień..??
witam!
Moje dziecko 7 tygodniowe ma niesamowite jazdy w dzień - nie potrafi ani zasnać ani spać. Jest przez to mega marudny i byle powód powoduje,że wybija się ze snu. Nie pomagają nawet spacer po parku, bujanie, śpiewanie, husianie, bo drzemka trwa 10 minut i ryk. Wieczorem jest najgorzej jak ma zasnac płącz, aż się zanosi. Jak zaśnie to śpi nam nieprzerwanie nawet do 8 godzin. Wyczytałam,że dziecko w jego wieku powinno spać od 15 do 20 godzin na dobe. U nas może jest w sumie z 12. Czy ktoś miał podobnie? Iśc z tym do lekarza? Dodam,że karmie piersią i zdarza mu się zasnac na krotki czas przy cycu. Teraz to juz tez chyba popełniłąm blad wychowawczy bo zasnał w naszym lozku i boje sie go ruszać:/ Dziękuje za odpowiedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: 7 tygodniowe dziecię nie chce spać w dzień..??
Cytat:
![]() Moja córa zaczela sypiac w dzien w zasadzie jak skonczyła 2,5 miesiaca i to tez nie duzo. Czasem 3x 15-30 miut,czasem ciagiem 2-3 godziny. Za to noce przepsypiała niezle. Jak go usypiasz? Moja w tym wieku zaspiala wyłacznie przy piersi,kiedy sie "odłaczyła" odkladalam ją,czasem było tak,ze ja to wybudzało,wiec siedziałam z nia na rekach godzinę,dwie. Swiat sie od tego nie zawalił,ja odpoczełam przy okazji,moje dziecko sobie samo powoli ustala plan dnia i teraz ma jedną dluga drzemke popoludniową,ale to tez sie zmienia co jakis czas. Acha,na spacerach malo kiedy spała i tak jest do tej pory. Co mogę poelcic w krytycznje sytuacji...suszarkę ![]()
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. ![]() ![]() Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2011-09-19 o 07:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Stokrotko dziekuje
![]() Na wieczór działą kapiel i cyc, ale czasami jeszcze go troszke pobujam w rożku i usypia. Czy Twoja Ola tez była taka marudna jak nie spała? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dzieki CI jeszcze raz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
lemoorka
moja dziecko na samym początku tak z 6 tygodni spało praktycznie non stop 20h ![]() a potem nagle przyszły takie 2-3 tygodnie gdzie nie chciała spać w dzień prawie wogóle, grzej też wieczorem zasypiała, tylko, że nie pamiętam już czy była wtedy marudna (kurcze ... ma tylko 6 miesięcy a ja juz nie pamiętam ![]() ja to zrzuciłam na skok rozwojowy 8 tygodnia ![]() potem wszystko wróciło do normy, tzn. już nigdy nie spała 20h, ale miała 3 drzemki w dzień, a teraz ma 2 i to krótkie (40 minut), ale jej to wystarcza, bo nie marudzi jak pośpi 2 razy ale teraz jak nie chce sama zasnąć drugi raz, to ja ją usypiam, bo na prawdę jak jest nie wyspana to jest nie do życia ![]() natomiast jeśli cię coś nie pokoi, to ja uważam, że mama ma prawo z każda pierdołą do lekarza biec, bo mamy mają czasami intuicję ahaa i jej było ciężko jak przegapiłam moment, kiedy by chciała iść spać, jak się zapomniałam i ona zaczęła płakać, to potem był długo płacz i nie mogła zasnąć, tak jakby była zbyt zmęczona by spać :/ ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- i wtedy przestałam ją kłaść do łóżeczka w dzień, bo nie chciałam, żeby kojarzyła łóżeczko z tym nieprzyjemnym dla niej wtedy zasypianiem w dzień, bo wieczorem było całkiem ok, i kładłam ją albo na kanapie w salonie, albo w moim łóżku a najczęściej w wózku a teraz muszę wrócić do spania w dzień w łóżeczku, bo ona jest juz bardzo ruchliwa i tylko łóżeczko gwarantuję bezpieczeństwo ![]()
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-09-19 o 07:59 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Iza tez sie zastanawiam nad drugim skokiem, bo kolka to na pewno nie jest.
Ile trwa taki skok? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Lem, na początku krótko, kilka dni, tydzień może. Z czasem skoki się wydłużają do kilku tygodni.
Powiem ci tak - teraz już wiem, że spanie z dzieckiem w łóżku to nie tragedia ![]() ![]() ![]() A cyrk wieczorem - bo dziecko jest tak zmęczone, że ze zmęczenia nie potrafi usnąć, normalka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
lemoorka moja córka kolek typowych nie miała, ale miała wzdęcia i spać nie chciała to był objaw przysypiała przy piersi i tyle
![]() ![]() pocieszę Cię że trzeba próbować się wyluzować (polecam magnes i melisę) i przeczekać Pola jak miała ok 3-5 m zaczęła spać dużo lepiej ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Skąd ja to znam
![]() Mój Tymek ma 4 miesiące i od początku spał bardzo malutko. Najczęściej zasypiał przy piersi a jak go odkładałam to był ryk. Tak więc przez pierwsze dwa miesiące funkcjonowaliśmy tak, że ja cały czas z małym przy piersi a on albo jadł albo kimał. Czasami udało się go odłożyć ale rzadko. Nie muszę mówić, że zaliczyłam baby bluesa przez to, byłam koszmarnie niewyspana i bardzo często ryczałam. Gdy czytałam że takie maleństwa śpią po 20 godz. dziennie to była dla mnie czysta abstrakcja. Na dodatek Tymi w nocy budzi się co dwie godziny (często częściej). Niestety do tej pory nic się nie zmieniło, no może tylko tyle że ma dwie drzemki dziennie (ale też nie zawsze). Lemorka, a jak Twój synek sypia w nocy?
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ja tam twierdzę,ze te tylko spiące i jedzace niemowlęta to jakis mit
![]() ![]() ![]()
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Stokrotko, moja córa tak robiła - spala, jadła, chwila kontaktu z rzeczywistością i dalej sen. Przeszło po 2 miesiącu, wtedy w dzień zrobiło się kilka krótkich, 30-40 minutowych drzemek a poza tym ryk
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#17 | ||
Zadomowienie
|
Moim zdaniem - warto nie zastanawiać sie, co dziekco powinno, a czego nie, tylko poczekać.
A spanie w łóżku rodziców nie jest zadnym błedem wychowawczym! Mój syn tez tak spał - przy cycu, a potem nie chciał w dzien. To, zę piszą, ze dziecko powinno spac ileśtam w ciagu doby, nie zonacza, ze twoje tak musi spać. ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
![]() A mały jest jej odwrotnościa, zebym zycie miała urozmaicone. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja lubię tu zaglądać http://imageshack.us/photo/my-images...u8im61se8.jpg/ http://parenting.pl/noworodki-i-niem...rok-zycia.html trzymam kciuki, żeby to przejściowe było ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
zawsze w nim śpi a jeśli chodzi o noc to od skończonego 2 miesiąca budzi się około 5 i nie jakoś na razie nie zamierza przespać całej nocy ![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój syn ma 16 miesiecy i budzi sie w nocy 2 razy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Ola noce tez praktycznie przesypia,po kapieli i karmieniu spi od 20-5 ,zje i spi do 8
![]() ![]() ![]()
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
czadersko
![]() Cytat:
i stopniowo śpi krócej, na samym początku do 10 a teraz niebezpiecznie zbliżamy się do 7 ![]() i coś mi się wydaje, że na tym się nie skończy ![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie wystarcza 5 godzin nieprzerwanego snu,zeby byc wyspaną. Z resztą ...i tak teraz spię wiecje niz w ciązy ![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do dziś żałuję, że kupiłam dopiero w 4 miesiącu. Ileż bym miała więcej ciszy, a on snu... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie do tej pory chusta ratuje zycie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie narzekam, raczej martwie się kiedy będzie wstawiac o 6 ![]() ja kładę się koło północy i o 5 jest karmienie no ostatnio było trochę gorzej bo przez jakieś 2 tygodnie przez sen płakała, i zawsze jak zapłakała to ja biegiem do łóżeczka, czy coś się dzieję, patrzę a ona śpi ![]() jednej nocy to tak chyba z 5 razy wstawałam ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
ha ale sie licytujecie
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#27 | ||||
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wielkie dzięki za cenne rady
![]() Cytat:
Jesli tak, to nie wiedziałam, sama nie jem nic co by baki produkować. A magnez i melisa dla mnie? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ostatnio usłyszłam,ze trzeba mieć więcej dzieci bo strsze młodsze chowaja i z pierwsyzm najtrudniej ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Magnes aspargin i melisa herbatka dla Ciebie
![]() chustę najlepiej tkaną (dla maluchów jest najlepszy elastyk, ale starcza na krótko) lub jesli chcesz zaszaleć nosidło tuli ![]() lemoorka ja jadłam delikatnie nie jadłam nabiału, ale okazało się, że u nas bardziej ścisłą dieta wyeliminowałam marchew, wieprzowinę podałam probiotyk oraz bobotic i bardzo się polepszyło. Jakbym dała "chować" Poli Bruna to by długo nie pożył w całości, ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do magnezu do szczerze polecam, ja bez niego nie funkcjonuję, często dopadają mnie wtedy mini-depresje i skurcze ![]() a tuli to chyba dopiero dla siedzącego dziecka, ale przecież można kupić jakieś tańsze mt
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
![]()
iizabelaa napisałam zaszaleć
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.