|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Studia podyplomowe :)
Witam wszystkich użytkowników
![]() Bardzo lubię przeglądać tą stronę i postanowiłem zaczerpnąć opinie forumowiczów wizaz.pl ![]() Stoję przed pewnym dylematem ![]() ![]() Bardzo byłbym wdzięczny jakby ktoś mógłby mi pomóc podjąć wybór i doradzić Pozdrawiam Tomek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Studia podyplomowe :)
Co do opcji drugiej - nie wiem, nie znam (wydaje mi się za mało konkretna, za ogólna na polski rynek, ale może robiłeś rozeznanie) ale rachunkowość i kurs w SKwP to na pewno dobry pomysł
![]() ![]() Edytowane przez anka_res Czas edycji: 2011-09-03 o 18:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Bardzo dziękuję za odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może zresztą strata czasu to za dużo powiedziane, jeśli masz warunki finansowe i wszelakie to na pewno jakoś tam warto - zawsze czegoś się tam nauczysz. Natomiast my pracujemy w dosyć specyficznej działce księgowości i podypl. może nie są dla nas tak bardzo przydatne. Edytowane przez anka_res Czas edycji: 2011-09-03 o 21:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
anka_res
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
anka_res kończyłaś pewnie finanse i rachunkowość ? Dzięki Ci za odpowiedzi bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Nie rachunkowość, niestety, a finanse i bankowość
![]() Co do kwestii pracy, jeśli poczytasz fora to wiele osób pisze że trudno jest o pracę w księgowości czy w ogóle po ekonomii, ale ja nigdy tego nie doświadczyłam. Jedna rzecz, tym zawodzie koniecznością jest znajomość ang. Sądzę, że jeśli dobrze znasz język + masz wiedzę i papiery z rachunkowości, to na pewno nie znajdziesz pracę. Edytowane przez anka_res Czas edycji: 2011-09-04 o 07:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Właśnie mnie też to interesuje, może nie tyle podyplomówki, co jakieś przydatne kursy, na które mogą w przyszłości patrzeć pracodawcy. Studiuję FiR, jednak wiem, że to o niczym nie świadczy- gdzieś tam obok kilkaset osób kończy to samo, a dodatkowo kilka tysięcy ekonomię itd. Na razie planuję podszlifować język angielski (średniozaawansowany, ale chciałabym naprawdę się podszkolić, bo to nie jest moja mocna strona). Tak samo mam z niemieckim, niby przedstawię się, w Niemczech nie zabłądzę, ale żadnego szału nie ma.
Teraz zainteresował mnie ten kurs SKwP. Czytałam o tych wszystkich poziomach. Ma to sens, gdybym nie robiła magistra z FiR, tylko z innego pokrewnego kierunku (nie mam pomysłu)? Nie jest to aż takie drogie (najbliżej mam do Włocławka), czy rzeczywiście pracodawcy przychylnie patrzą na takie coś? I jeszcze jedno pytanie, czy jest sens robić jakieś dodatkowe kursy, np. obsługi programu płatnik, po którym uzyskam taki certyfikat? Mam trochę chęci do nauki, właściwie sporo wolnego czasu i pieniądze na to, żeby zrobić coś teraz, choćby prywatnie. Co sądzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Skoro jesteś na FiR, to nie wiem czy to takie bardzo przydatne dla Ciebie będzie. Jeśli w perspektywie myślisz o samodzielnym księgowym to na pewno. Ale od tego i tak dzieli Cię kilkuletni staż pracy jeszcze (o ile się nie mylę), kursy zawsze zdążysz zrobić. Z drugiej strony - nie są drogie, faktycznie. Podsumowałabym, że jeśli o kursy chodzi to SKwP jest faktycznie sensowne. Co do pracodawców i ich zdania nt tych kursów- nie wiem. U mnie i tak zadecydował angielski - bez tego nie dostałabym tej pracy, a tak to przeszedł jakoś nawet fakt, że miałam dokładnie 0 % doświadczenia w księgowości (ale miałam przepracowane 5 lat w finansach) i wykształcenie jak wspomniałam wyżej. Rachunkowość, przynajmniej dla mnie, nie jest jakaś straszliwie trudna i przy odrobinie uporu i samozaparcia można się w kilka miesięcy do roku wdrożyć nawet w stosunkowo trudne obszary (jakimi się zajmuję). Kosztowało mnie to co prawda kilka miesięcy solidnych nadgodzin ;-)
Ja na Twoim miejscu skoncentrowałabym się na języku. To tylko moje zdanie rzecz jasna ![]() Edytowane przez anka_res Czas edycji: 2011-09-04 o 22:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Doczepię się ze swoim pytaniem
![]() Czytałam o kursie księgowości SKwP, ale niestety ponieważ studiuję zaocznie i pracuję (parę godzin, ale jednak ![]()
Puchatek spojrzał na obydwie łapki. Wiedział, że jedna z nich jest prawa, i wiedział jeszcze, że kiedy już się ustaliło, która z nich jest prawa, to druga była lewą, ale nigdy nie wiedział, jak zacząć. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
anka_res, pisałaś że wybierasz się na kurs SKwP. Można wiedzieć na który dokładnie? Jestem z okolic Rzeszowa i też myślę o takim kursie. Skończyłam ekonomie, pracowałam pół roku z biurze rachunkowym. Aktualnie poszukuje pracy. W takim wypadku jest sens robić taki kurs? Czy lepiej w trakcie pracy coś kombinować?
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:44.