![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Odchudzanie do 50kg. Jak?!
Chciałabym schudnąć do 50kg, obecnie ważę 56kg. Jeżeli odstawię słodycze, pieczywo i słodkie napoje oraz rozpocznę robienie brzuszków 60 dziennie i ćwiczenia na uda to schudnę? Obecnie nie mam czasu na bieganie i żadne bardziej wyczerpujące ćwiczenia. I w jakim odstępie czasu, schudnę do 50kg?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie do 50kg. Jak?!
![]()
![]() |
#3 |
Mamusia Luty 2016
|
po pierwsze robienie brzuszkow i cwiczenia na uda NIE SPRAWIAJA ZE SIE CHUDNIE. Rany, skad te mity sie biora
![]() Dalej. To co napisalas to powinno sie nie tylko na redukcji ale wogole na codzien - zdrowe odzywianie ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Kolacja białkowa akurat nie wszystkim służy
![]() A powiedz ile masz wzrostu, to łatwiej będzie szacować, czy szybciej czy wolniej schudniesz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja w 34 dni schudlam 5kg, z54 do 49kg i jestem meeega szczesliwa! zmienilam zle nawyki zywieniowe, chleb jem jedynie na sniadanie, obiad 2 razy mniejszy niz wczesniej, na kolacje cos lekkiego bez chleba, a w miedzy czasie owoce lub jogurt z otrebami wspomagajacymi trawienie. i to pomoglo
![]() ![]()
Your life does not get better by CHANCE, it gets better by CHANGE! 15.08. 2011 - 54 ![]() 15.08. 2012 - 45 ![]() 15.08. 2013 - 45 ![]() Od czerwca 2013 zapuszczam włosy ! Od 25.02.2014 rzeźba z Mel B ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
wow ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
esor tez sie cieszę
![]() ![]()
Your life does not get better by CHANCE, it gets better by CHANGE! 15.08. 2011 - 54 ![]() 15.08. 2012 - 45 ![]() 15.08. 2013 - 45 ![]() Od czerwca 2013 zapuszczam włosy ! Od 25.02.2014 rzeźba z Mel B ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Mamusia Luty 2016
|
oj najlepiej, nie tylko dla figry ale zdrowia
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Serwus!
![]() ![]() ![]() ![]() Mój wstępny plan jest następujący: 1. Śniadanie: twaróg chudy (100-150g) z jabłkiem, łyżką miodu gryczanego i cynamonem ewentualnie wymiennie z płatkami z mlekiem, owsianką z owocami czy kaszą manną na mleku 2. Drugie śniadanie: surówka warzywna (np. z selera naciowego, papryki, pomidorów, cebuli, czosnku, itd.), wymiennie z pastą brokułową lub szpinakową z jogurtem, czosnkiem i cebulą, ewentualnie zupa na podobnych warzywach, gotowana na mięsie drobiowym (wołowym od święta) + do warzyw dodaję kaszy gryczanej (uwielbiam!) 3. Obiad: To samo, ale z filetem z kurczaka/ryby gotowanym w mikrofali z przyprawami, smażonym na wodzie lub - jeśli jest zupa - gotowanym w zupie, ewentualnie pasta z jajek, jogurtu i tuńczyka, z natką pietruszki, koperkiem, etc. 4. Kolacja: trochę tej samej surówki, najpóźniej o 18:00 (wiadomo - brak czasu na przygotowywanie dziesięciu rzeczy dziennie) Teraz pytania: 1. Czy dieta nie jest zbyt monotonna? (dodatkowo, jem suplementy witaminowe, takie jak witaminy ze skrzypem, Capivit total action, itp.) 2. Czy nie za mało błonnika? I węglowodanów? Dodam, że dieta proteinowa mi sprzyja - czuję się na niej lepiej. 3. Nie za dużo kalorii? Prowadzę mało aktywny tryb życia - staram się ćwiczyć, kiedy mogę, no ale cóż - kiedy jestem zmęczona po pracy, ciężko mi się zmobilizować, żeby wyjść więc kończy się na jakichś wymachach. 4. Nie za mało cukrów prostych i witamin z owoców? Dziewczyny, ratujcie, bo już sama nie wiem... ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Dodam tylko, że taką surówę z kaszą i - ewentualnie - z mięsem z kurczaka łatwo da się zapakować do pudełka próżniowego i zabrać do pracy, więc sprawdza się w praktyce. Aha, i nie używam soli, jeśli to robi jakąś różnicę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja też chcę zrzucić, z 52 do 48 kg. Mój główny problem to słodycze, potrafię zjeść dwie czekolady dziennie + ciasto, które sama sobie piekę oczywiście.
![]() Tak więc mój plan od dzisiaj, nigdy więcej słodyczy. Zastępuję owocem albo naturalnym jogurtem z musli, mam nadzieję, że dam radę. ![]() Greeniee gratulacje! Mam nadzieję, że ja również wytrwam. ![]()
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Ile macie wzrostu że chcecie dobić aż do 48 kg?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem karłem, 157 cm.
![]() ![]()
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
@jagagaga: mam 163 cm wzrostu i jestem raczej osobą o - nazwijmy to - drobnej budowie "kośćca"
![]() @biedronka91: w takim razie trzymamy się razem! w moim przypadku słodycze w ogóle nie stanowią problemu i kompletnie mnie do nich nie ciągnie, poza sytuacjami, w których zobaczę bitą śmietanę :P w sumie od dziecka nie przepadam za czekoladą. moim natomiast grzechem są sery i MIĘCHO! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Uwierz mi, nie jestem typem anorektyczki :P Mam "wieloletnie doświadczenie" z wagą 48 kg
![]() Co do problemu z 52 kg - cóż. Na moim ciele tłuszcz odkłada się dosyć nietypowo, tzn. wszystko wędruje mi przede wszystkim w łydki i ramiona. Np. teraz mam szczupłe uda, korpus i przedramiona, a łydki i ramiona prezentują się nieproporcjonalnie na tle całości. Żeby nie być gołosłownym, wrzucam foto: http://imageshack.us/g/35/foto2zv.jpg/ Edytowane przez cesarskie cięcie Czas edycji: 2011-09-21 o 09:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
bez efektu jo-jo około 2 m-ce dałabym Ci na spokojnie bez szarpania ja ważyłam około 55kg , teraz jest 52kg / minęło ponad 7 tygodni zmiany nawyków żywieniowych /, jem około 5 posiłków na dzień , ostatni max 18.00-19.00h , choć zdarzają się "małe wpadki" , staram się pić ok. 1,5-2L napojów dziennie , no i codzienna bieganina , trochę rower , trochę gimnastyki itp... itd... Po ciuchach widzę iż jest coraz lepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny
![]() również marzy mi się 50 kg. obecnie mam 54 kg, ale w maju było już 58. odstawiłam słodycze i soki, dwa razy w tygodniu stosowałam dietę Dukana z fazy uderzeniowej. Wyczytałam że dobra jest na cellulit dla osób takich jak ja, czyli szczupła góra, i kobiece kształty na dole ![]() Mam 165cm wzrostu i raczej jestem grubokoscista ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Dobra, może będzie łatwiej
![]() U mnie dzisiaj całkiem dietetycznie, jestem po czterech posiłkach, o 18 czeka mnie kolacja, nie zjadłam nic słodkiego ale miałam chwilę załamania, więc wypiłam na raz litr wody i przeżyłam bez batona. ![]()
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ależ Kochana, nie przesadzaj z tymi łydkami i ramionami! Masz je jak najbardziej proporcjonalne ![]() Mi z kolei bardzo nie podoba się kiedy jest odwrotnie - łydki są chudziutkie, a uda grube, wygląda to karykaturalnie ![]() ![]() A co do ramion to polecam hantelki albo astangę jogę - mega szybko rzeźbią i wyszczuplają ramiona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
dzięki za słowa otuchy :-* no ale wiesz, jak to jest - jeden nieodpowiedni feedback ze strony społeczeństwa i człowiek popada w paranoję. kiedyś usłyszałam od kolegi z roku, że mam łydki jak pudzianowski :S od tamtej pory mam lekką obsesję na tym punkcie
![]() a w hantelki rzeczywiście muszę się zaopatrzyć... co zaś tyczy się wagi, przeraża mnie godzenie się z wagą ze względu na wiek, bo jeśli będzie to tak dalej wprost proporcjonalnie postępować, to pewnego dnia obudzę się jako zaniedbana 40-latka ;( a przecież kobietki w tym wieku naprawdę bywają szczuplutkie i atrakcyjne - stąd też potrzeba uregulowania diety - mam 25 lat i trzeba powoli zaczynać myśleć o przyszłości :P ![]() ---------- Dopisano o 02:17 ---------- Poprzedni post napisano o 02:03 ---------- biedronka: no ja dzisiaj miałam urodziny współlokatorki, w związku z czym zjadłam na wieczór pucharek owoców z budyniem i galaretką ![]() ![]() ---------- Dopisano o 02:20 ---------- Poprzedni post napisano o 02:17 ---------- dodam tylko, że w surówce, poza normalnymi warzywami, było też dużo czerwonej fasoli, żeby nie było przesadnie niskokalorycznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
No to wspaniale.
![]() Ja dzisiaj zaczynam drugi dzień bez słodyczy i jest ciężko ale powoli przestaje mi ich brakować, chyba, że zacznę obsesyjnie o nich myśleć. ![]() Póki co: I serek wiejski + grahamka II jogurt
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dasz radę , najgorszych kilka pierwszych dni , a potem już leci ![]() u mnie dziś 40 dzień zmian nawyków żywieniowych i waga drgnęła w dół na 51,5 kg ! z czego bardzo się cieszę , słodycze mnie nie kuszą , totalnie nic do nich nie czuję a łakomczuchem byłam strasznym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
u mnie to samo, co wczoraj, bo mam cały gar surówki i całą tackę piersi z kurczaka, więc jem to twardo, dopóki mi się nie skończy ;P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
tak , tak , motywacja to podstawa
![]() jak ma sie wsparcie wśród innych dziewcząt które borykają się z tym samym problemem - jest o niebo lżej ![]() Edytowane przez kumat Czas edycji: 2011-09-23 o 08:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do wieku - wiesz, wiadomo, że trzeba o siebie zadbać, tylko trzeba uważać, żeby nie przesadzić. W liceum też ważyłam 48 a raz nawet 45, ale z wiekiem figura się zmienia, chociażby piersi trochę rosną i nie da rady, żeby wyglądać znowu jak niedojrzała nastolatka... Ja tam się cieszę, bo teraz mam o wiele lepszą figurę niż kiedyś, właśnie biust większy i wcięcie w talii, wiadomo, że przez to ważę ciut więcej, ale te 2-3 kg to bez przesady ![]() ![]() A tak btw, mamy podobną sytuację - podobny wzrost, wagę, i wiek ![]() Także Kochana, nie daj się żadnym paranojom, najważniejsze żeby nie przesadzić i być zdrowo szczupłym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak tam Wasza dieta, dajecie radę z pokusami?
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
gratulacje - szczere gratulacje ![]() ![]() u mnie byli wczoraj teście , a to jakieś ciasto przywieźli , a to ciastka i batoniki , rozłożyłam wszystko ładnie na paterze ..... I nic ! ![]() Edytowane przez kumat Czas edycji: 2011-09-23 o 09:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
![]() Edytowane przez kumat Czas edycji: 2011-09-23 o 12:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:02.