|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Ładby brzuch aby mieć kolczyk? Rozmyślenia.
Hej Forumowiczki! Kurczę, totalnie nie wiem gdzie wstawić ten wątek, więc z góry przepraszam. Dręczy mnie pytanie. To chyba się zalicza do stereotypów, nie? Czy trzeba mieć płaski, ładnie wyrzeźbiony brzuch, aby mieć kolczyk w pępku? Bo jeśli ktoś jest grubszy, a podoba mu się kolczyk to co? Ma zrezygnować? Teraz mi powiecie, żeby nie zwracać na innych uwagi i robić co się podoba.. No ale wiecie, że tak nie do końca jest. Każdego obchodzą uwagi innych. Nie chodzi mi o to, że się będzie pokazywało kolczyk od razu, łażenie z nim na wierzchu, bo robi się go dla siebie..
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Ładby brzuch aby mieć kolczyk? Rozmyślenia.
Oczywiście, że nie trzeba mieć płaskiego
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Nie słyszałam. No ale jak ktoś jest bardziej gruby to chyba nie powinien mieć kolczyka? Bo właśnie nie wiem...
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Chodzi Ci o jakieś zdrowotne/techniczne przeciwwskazania czy co powiedzą inni? Jak to pierwsze to spróbuj zapytać tutaj:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...%EApku&page=46 A jeśli o to drugie to się naprawdę nie przejmuj ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Znaczy wiesz. Na razie mam 15 lat wiec może gdzieś za około 2 latka bedę na poważnie myśleć, aby sobie zrobić. Tylko chodzi o to, że jak byłam mała to brałam sterydy, teraz też je biorę, no i za chiny nie mogę schudnąć, a powiem, że jestem dość taka.. no. Dlatego się pytam czy taki kolczyk to mogą mieć tylko szczupłe osoby.
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Nie jestem gruba, ale nie mam też twardego, umięśnionego brzucha. Kolczyk zrobiłam sobie... trochę ponad 7 lat temu. Tak jak piszesz - nie pokazuję go wszystkim dookoła, ale i nie robię z niego tajemnicy. Czasami ta kwestia wychodzi w rozmowie i ktoś się dziwi. Nie dlatego, że mam miękki brzuch (nad którym nomen omen pracuję), ale dlatego, że przecież jestem taka X, Y, Z... O co chodzi? Wiele osób nie do końca świadomie kojarzy piercing w takim miejscu raczej ze strzaskaną na mahoń tlenioną lasencją po zawodówce, niż z absolwentką poważnej uczelni, pracowniczką poważnej instytucji, czy działaczką organizacji prozwierzęcej. Ale nie odbieram tego osobiście, raczej śmieję się z zakorzenionych stereotypów. A moi rozmówcy razem ze mną
![]() Nigdy nie żałowałam, że przebiłam pępek, nie słyszałam też ani jednej nieprzyjemnej uwagi na temat tego, że nie powinnam była, bo mój brzuch nie jest idealny. A marzyło mi się to od 14 roku życia. Reasumując: o ile Ci się nie odechce, naprawdę nie masz się czym martwić ![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Jak jesteś bardzo otyła to się zastanów, ja też mam kolczyk w pępku jak robiłam go to ważyłam 74 kg przy wzroście 169 i kiepsko t wyglądało ale robiłam :P. Teraz schudłam i jest ok ale dlatego że mi tłuszczyk przeszkadzał to mi się przekrzywił kolczyk bo non stop było w zgięciu pomiędzy fałdami. Poza tym to się długo goi mi sie goiło ok 9 mieś. Jak jesteś grubsza i ciągle coś się obciera to może być i dłużej. Ostatecznie to odpuść sobie teraz rozmyślanie jak skończysz 18 lat to wtedy powórć do tematu możliwe że w ogóle nie będziesz już chciała mieć tego kolczyka.
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Znaczy wiesz.. Raczej mi się nie znudzi. A chcę go zrobić gdzieś koło 17, 18 lat, więc ma jeszcze 2, 3 lata. Muszę jakoś schudnąć..
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Jeśli nie jesteś otyła jak słoniczka, masz jędrną skórę, nie bedziesz pokazywac tego brzucha na widok publiczny - to tylko od Ciebie zależy czy go chcesz miec i czy go zrobisz. I tak nikt go nie bedzie oglądał.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
No właśnie w tym problem, że aż taka chuda nie jestem. A brzuch i tak nie pokazuje...
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Najważniejsze abyś TY się dobrze czuła patrząc na swój brzuch, aby ten kolczyk CIEBIE cieszył, nie innych.
Jednocześnie powinnaś sobie zdawać sprawę że kolczyk w tym miejscu jednak zwraca uwagę innych na te rejony, ściąga wzrok na brzuch... także przemyśl to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
No właśnie o to chodzi.. Ale chyba poczekam do 18. Skończe brać sterydy i wezme się za siebie. Dzięki dziewczyny
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:29.