Maxmodels- Wasze opinie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-18, 12:57   #1
baxterina
Rozeznanie

Maxmodels- Wasze opinie

Jakie są Wasze opinie o Maxmodels? Chodzi mi o to czy jeżeli ktoś chce zacząć /spróbować modelingu jest sens zakładać tam konto czy odrazu wysłać portfolio do znanej agencji i tam próbować jesli spełnia się ich warunki ?
Czy Maxmodels jest szansą na prawdziwy modeling?
baxterina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-18, 13:11   #2
7Paulina7
Zadomowienie

GG do 7Paulina7
Dot.: Maxmodels- Wasze opinie

Ja dzięki tej stronce zostałam zauwazona i jak na razie załapałam sie na sesje komercyjna bieliźnianą
Stary 2010-08-18, 13:21   #3
WhiteCherry
Zakorzenienie

wszystko może się zdarzyć chociaż w większości ludzie po prostu robią sobie 'zdjęcia za zdjęcia', tzn. nie biorą za to kasy ani nic w tym stylu, ot tak dla przyjemności.
jeśli chcesz zostać zauważona - to działaj. Wysyłaj zgłoszenia do agencji, chodź na castingi (teraz rusza polska edycja Next Top Model - będzie transmitowana w tvn ).
a zauważyć mogą Cię w sumie wszędzie - do mnie napisano przez fejsbuka ale pod kątem fotomodelingu raczej.
oglądałam America's Next Top Model - tam jedną z dziewczyn zwerbowali tak po prostu w centrum handlowym, nie miała do czynienia z modelingiem nigdy wcześniej zgodziła się na program i zaszła daalekoo.

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2010-08-18 o 13:24
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-18, 14:05   #4
baxterina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
wszystko może się zdarzyć chociaż w większości ludzie po prostu robią sobie 'zdjęcia za zdjęcia', tzn. nie biorą za to kasy ani nic w tym stylu, ot tak dla przyjemności.
jeśli chcesz zostać zauważona - to działaj. Wysyłaj zgłoszenia do agencji, chodź na castingi (teraz rusza polska edycja Next Top Model - będzie transmitowana w tvn ).
a zauważyć mogą Cię w sumie wszędzie - do mnie napisano przez fejsbuka ale pod kątem fotomodelingu raczej.
oglądałam America's Next Top Model - tam jedną z dziewczyn zwerbowali tak po prostu w centrum handlowym, nie miała do czynienia z modelingiem nigdy wcześniej zgodziła się na program i zaszła daalekoo.
Gratuluję
Ja na modeling jestem za stara- prawie 23 lata więc pytam tak tylko.
Ostatnio przeglądałam Maxmodels i niektóre dziewczyny naprawdę są śliczne. Z tym, że tam nie ma tak ostrych kryteriów wieku, wymiarów, co mnie akurat zdziwiło, bo zawsze uważałam to za główne kryterium. No i wydawało mi się że istnieje coś takiego jak modelingowa uroda- taką ma np. Rossie Tupper czy Gemma Ward.
Stary 2010-08-18, 14:16   #5
201801022117
Konto usunięte

Maxmodels, z tego co wiem, kiedyś było prestiżowym portalem, dla modelek, fotografów itd, tak jak kiedys Photoblog był po to, by pokazywać swój talent fotograficzny... Na tych portalach stało się to samo, czyli zostały zdominowane przez słtitaśne dziewczynki... Choć na pierwszy rzut oka na MM mniej to widać. Jednak można tam umówić się na sesję TFP, czyli pozowanie za zdjęcia, w niektórych przypadkach, tak jak u Pauliny, są propozycję sesji komercyjnych. Trzeba mieć tylko to coś, i dużo szczęścia.
A co do tych restrykcyjnych kryteriów... To, że ktoś ma 90-60-90, nie oznacza, że będzie świetną modelką. ;-)

Edytowane przez 201801022117
Czas edycji: 2010-08-18 o 14:17
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-18, 14:21   #6
baxterina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez FreakChic Pokaż wiadomość
Maxmodels, z tego co wiem, kiedyś było prestiżowym portalem, dla modelek, fotografów itd, tak jak kiedys Photoblog był po to, by pokazywać swój talent fotograficzny... Na tych portalach stało się to samo, czyli zostały zdominowane przez słtitaśne dziewczynki... Choć na pierwszy rzut oka na MM mniej to widać. Jednak można tam umówić się na sesję TFP, czyli pozowanie za zdjęcia, w niektórych przypadkach, tak jak u Pauliny, są propozycję sesji komercyjnych. Trzeba mieć tylko to coś, i dużo szczęścia.
A co do tych restrykcyjnych kryteriów... To, że ktoś ma 90-60-90, nie oznacza, że będzie świetną modelką. ;-)
Nie oznacza wiem. Liczy się twarz, rysy, chyba też jakaś plastyczność urody tzn. że wiele da się z nią zrobić.
Stary 2010-08-18, 14:30   #7
201801022117
Konto usunięte

Tak, plastyczność, także twarzy, wyrażanie emocji twarzą... Proporcjonalność sylwetki, i ciekawa twarz... Ale to zależy od tego, do jakich zdjęć się pozuje.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-18, 14:43   #8
visionAM
Zakorzenienie

ja mam konto ma MaxModels i otrzymałam juz kilka propozycji od róznych fotografów, ale z braku czasu skorzystałam tylko z jednej i jestem zadowolona. Oczywiście zasada: pozowanie za zdjęcia i mi to bardzo pasuje
Ale opcji jest wiele, są też sesje płatne, można korzystać z wizażystki i makijażystki - no na prawdę wahlarz usług jest szeroki.

Uważam, że ta strona jest bezpieczna - każdy fotograf ma opinię od osób, którym robił zdjęcia. I od razu wiadomo z kim możesz się umówić na mieście na plener, a z kim nie... bo jak ma 300 pozytywnych komentarzy od zadowolonych dziewczyn to wiadomo, że krzywdy Ci nie zrobi

Jeśli chcesz być modelką to raczej nie ta strona... ale jesli chcesz być fotomodelką to jak najbardziej. Sama możesz zgłaszać się do fotografów, poza tym tam jest forum gdzie co chwilę pojawiają się zaproszenia na rózne sesje zdjęciowe - całkiem możliwe, że ktoś Cię tam zauważy.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-18, 15:39   #9
WhiteCherry
Zakorzenienie

jeśli chcesz wiedziec, co w trawie piszczy, to polecam również forum promodels
Stary 2010-08-18, 15:54   #10
baxterina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
jeśli chcesz wiedziec, co w trawie piszczy, to polecam również forum promodels

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Cytat:
Tak, plastyczność, także twarzy, wyrażanie emocji twarzą... Proporcjonalność sylwetki, i ciekawa twarz... Ale to zależy od tego, do jakich zdjęć się pozuje.
Magiczne słowo- ciekawa twarz. Zawsze wydawało mi się że z tatarskimi jakby oczami i buzią wyglądam dziwnie, ale może ciekawie Zawsze zapamiętuję charakterystyczne buzie.

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
ja mam konto ma MaxModels i otrzymałam juz kilka propozycji od róznych fotografów, ale z braku czasu skorzystałam tylko z jednej i jestem zadowolona. Oczywiście zasada: pozowanie za zdjęcia i mi to bardzo pasuje
Ale opcji jest wiele, są też sesje płatne, można korzystać z wizażystki i makijażystki - no na prawdę wahlarz usług jest szeroki.

Uważam, że ta strona jest bezpieczna - każdy fotograf ma opinię od osób, którym robił zdjęcia. I od razu wiadomo z kim możesz się umówić na mieście na plener, a z kim nie... bo jak ma 300 pozytywnych komentarzy od zadowolonych dziewczyn to wiadomo, że krzywdy Ci nie zrobi

Jeśli chcesz być modelką to raczej nie ta strona... ale jesli chcesz być fotomodelką to jak najbardziej. Sama możesz zgłaszać się do fotografów, poza tym tam jest forum gdzie co chwilę pojawiają się zaproszenia na rózne sesje zdjęciowe - całkiem możliwe, że ktoś Cię tam zauważy.
Bezpieczeństwo ważne jest dla każdej dziewczyny i to bardzo cenna uwaga.
Stary 2010-08-18, 15:57   #11
201801022117
Konto usunięte

Ja też myślałam, że nie jestem zbyt ładna, ani ciekawa, ale jedna z agencji sie mną zainteresowała... Tak więc warto próbować. Czasen uważamy, że wyglądamy dziwnie, a jest to naszą zaletą.
Stary 2010-08-18, 15:59   #12
baxterina
Rozeznanie

Cytat:
Ja też myślałam, że nie jestem zbyt ładna, ani ciekawa, ale jedna z agencji sie mną zainteresowała... Tak więc warto próbować. Czasen uważamy, że wyglądamy dziwnie, a jest to naszą zaletą.
Pewnie tak jest.
Stary 2010-08-18, 16:21   #13
Ishikawa
Crazy turtle lady

GG do Ishikawa

Ja tez zaczełam wizazowanie przez Max, bardzo ułatwia zdobycie kontaktów, "wyczajenie" kto jeszcze i jak maluje w Twoim mieście, co sie podoba itp. Z modelingiem może być podobnie

Wydaje mi się, że warto spróbować.
Jednak nie licz na same konstruktywne komentarze ,oceny itp - niestety tak jak wszędzie ludzie sobie lubią polukrować itp :P I zawiścią tez nie ma się co przejmować - a tam naprawdę jest wiele osób zarówno świetnych w tym co robią, jak i trochę ...zawistnych. No life po prostu.
No i jest forum na Maxie, gdzie można czasie, podłapać jakieś zlecenie.

Ja zrezygnowałam z Max na jakiś czas, ale myślę żeby sie znowu "pokazać".
Stary 2010-08-18, 16:32   #14
RiotKitty
Rozeznanie

mój przyjaciel umówił się na sesję płatną za pośrednictwem MM
jakiś fotograf zaproponował mu zrobienie zdjęć za pieniądze, ale bez zdjęć - czyli kumpel zrzekł się praw do tych zdjęć, wziął kasę i nie może tych fotek teraz używać, nawet na portalach społecznościowych
fotograf ma za to wolną rękę do wykorzystania tych zdjęć - aktów, o zgrozo
kolega dostał za to kilka tysięcy złotych, nie pamiętam dokładnie ile - dwa czy trzy ...
RiotKitty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-18, 16:40   #15
Ishikawa
Crazy turtle lady

GG do Ishikawa

Cytat:
Napisane przez RiotKitty Pokaż wiadomość
mój przyjaciel umówił się na sesję płatną za pośrednictwem MM
jakiś fotograf zaproponował mu zrobienie zdjęć za pieniądze, ale bez zdjęć - czyli kumpel zrzekł się praw do tych zdjęć, wziął kasę i nie może tych fotek teraz używać, nawet na portalach społecznościowych
fotograf ma za to wolną rękę do wykorzystania tych zdjęć - aktów, o zgrozo
kolega dostał za to kilka tysięcy złotych, nie pamiętam dokładnie ile - dwa czy trzy ...
Miałam podobnie, tylko ja malowałam za free, a się okazało że zdjęć nie mogę pokazywać w necie itp.
Tak więc należy uczyć się na błędach i ich nie powielać.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-18, 17:55   #16
201712190924
Konto usunięte

maxmodels to fajny portel, aczkolwiek zdominowany coraz bardziej przez sweetaśne profile mam tam konto jako fotograf, czasem jakas kasa wpadnie, czasem zrobie sesje TFP jak jakaś ciekawa modelka napisze. z perspektywy fotografa powiem, że portal fajnie rozwija jeśli sie wie czego sie chce i ma sie jakieś zdolności
201712190924 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-18, 18:33   #17
BJean
Wtajemniczenie

dzisiaj już maxmodels w sumie nie jest takie "models"... każdy, wysoki, niski gruby, chudy może założyć tam konto i wykazać się znajomością obsługi PS'a )

profesjonalnej stronki tego typu nie ma ani jednej, także jakieś poważne kroki w stronę modelingu to raczej privatnie (wysylanie portfolio do agencji).

maxmodels działa teraz na zasadzie "ania idzie ze swoją przyjaciółką zosią na SESJE". i znajomi których stać na lustrzanki po prostu fajnie spędzają czas trzaskając sobie fotki.
tyle w temacie;]

masz prawo wiedzieć co jesz.

BJean jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-18, 19:53   #18
baxterina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ishikawa Pokaż wiadomość
Ja tez zaczełam wizazowanie przez Max, bardzo ułatwia zdobycie kontaktów, "wyczajenie" kto jeszcze i jak maluje w Twoim mieście, co sie podoba itp. Z modelingiem może być podobnie

Wydaje mi się, że warto spróbować.
Jednak nie licz na same konstruktywne komentarze ,oceny itp - niestety tak jak wszędzie ludzie sobie lubią polukrować itp :P I zawiścią tez nie ma się co przejmować - a tam naprawdę jest wiele osób zarówno świetnych w tym co robią, jak i trochę ...zawistnych. No life po prostu.
No i jest forum na Maxie, gdzie można czasie, podłapać jakieś zlecenie.

Ja zrezygnowałam z Max na jakiś czas, ale myślę żeby sie znowu "pokazać".
Nie lubię lukru - wolę zdecydowanie sól I w życiu i w necie.

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Napisane przez giginthesky Pokaż wiadomość
maxmodels to fajny portel, aczkolwiek zdominowany coraz bardziej przez sweetaśne profile mam tam konto jako fotograf, czasem jakas kasa wpadnie, czasem zrobie sesje TFP jak jakaś ciekawa modelka napisze. z perspektywy fotografa powiem, że portal fajnie rozwija jeśli sie wie czego sie chce i ma sie jakieś zdolności
Fajnie, że wypowiada się też ktoś zajmujący się fotografią.
Inna perspektywa.

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:

No...spytam co mi tam Co to ten "sweetaśny" znaczy?
Stary 2010-08-18, 20:19   #19
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Ja zalozylam tam konto 1,5 roku temu
Mialam wtedy za soba 1 sesje ,a przez ten portal umowilam sie na kolejne.
chociaz dostaje duzo propozycji rzadko korzystam

,ale portal ok

Papierosy
zapuszczanie
WweronikaWw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-18, 20:42   #20
Madeline
Raczkowanie

Czasem przeglądam wyżej wymienioną stronę i osobiście jestem jak najbardziej za. Fajna sprawa, bo można znaleźć tam wiele ciekawych ludzi, nie tylko wciąż kreowany ten sam typ figury.
Może kiedyś utworzę swój profil, na razie wolę stać po tej drugiej stronie obiektywu
Madeline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-18, 23:30   #21
Aneczka91
Zakorzenienie

Mi się portal podoba , mogę robić zdjęcia nowym osobom,rozwijać się w fotografii, przełamywać nieśmiałość ( dzięki poznawaniu nowych ludzi ) . Prawdą jest że wiele jest "sweetaśnych" profili ale nic się na to nie poradzi.
Realizuje swoje plany i dążę do realizacji marzeń!

Aneczka91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 09:29   #22
baxterina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aneczka91 Pokaż wiadomość
Mi się portal podoba , mogę robić zdjęcia nowym osobom,rozwijać się w fotografii, przełamywać nieśmiałość ( dzięki poznawaniu nowych ludzi ) . Prawdą jest że wiele jest "sweetaśnych" profili ale nic się na to nie poradzi.

Co znaczy "sweetaśny profil"? Przeprszam za ignorancję, ale naprawdę nie wiem
Stary 2010-08-19, 09:45   #23
Karaluszysko
Wtajemniczenie

Niektóre zdjęcia są tam naprawdę genialne i pewne dziewczyny mogłyby śmiało spróbować zająć się modelingiem na poważnie.
Ale jest tam niestety sporo słitaśnych profili, założonych przez krejzolskie nastki, które robą dziubki i wyginają się jak akrobtaki.
Karaluszysko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 10:00   #24
baxterina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Karaluszysko Pokaż wiadomość
Niektóre zdjęcia są tam naprawdę genialne i pewne dziewczyny mogłyby śmiało spróbować zająć się modelingiem na poważnie.
Ale jest tam niestety sporo słitaśnych profili, założonych przez krejzolskie nastki, które robą dziubki i wyginają się jak akrobtaki.

No to odmyślam się co to te sweetaśne są Już inne potrale nie wystarczą ?
Mnie takie powyginane nastolatki w ywzywających pozach częściej kojarzą się z fotką i komantarzami o podobieństwie do pań Fox, Cyrus i innych i komplementami w ilości nie do strawienia przez przeciętną osobę.

Edytowane przez baxterina
Czas edycji: 2010-08-19 o 10:02
Stary 2010-08-19, 10:40   #25
201712190924
Konto usunięte

ja jeszcze dodam, ze zloty maxmodels są super
Stary 2010-08-19, 15:16   #26
Aneczka91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baxterina Pokaż wiadomość
Co znaczy "sweetaśny profil"? Przeprszam za ignorancję, ale naprawdę nie wiem
takie które robią zdjęcia "z ręki" ,przybierają jakieś dziwaczne pozy , w dziwnych miejscach (np w kiblu) ,jakieś dziwne miny robią (np dzióbki ) , Takie które zbyt często chodzą na solarium , używają zbyt mocnego makijażu który je oszpeca ,puste , bezmózgowe lale.
ot takie ;D

Cytat:
ja jeszcze dodam, ze zloty maxmodels są super
tz ? ja jeszcze na żadnym nie byłam ciekawa jestem jak to wygląda

Stary 2010-08-19, 15:25   #27
201712190924
Konto usunięte

Cytat:

to zalezy od miasta chyba my sie spotykamy przy piwie w knajpie, na grillu itd. fajnie jest, wiekszosc sie juz zna z sesji i poprzednich zlotów. poznalam tak dużo fajnych osób i z niekotrymi utrzymuje kontakt na co dzień
Stary 2010-08-19, 15:40   #28
baxterina
Rozeznanie

Cytat:
takie które robią zdjęcia "z ręki" ,przybierają jakieś dziwaczne pozy , w dziwnych miejscach (np w kiblu) ,jakieś dziwne miny robią (np dzióbki ) , Takie które zbyt często chodzą na solarium , używają zbyt mocnego makijażu który je oszpeca ,puste , bezmózgowe lale.
ot takie ;D

Chyba widziałam niedopracowane profile. Jedna dziewczyna miała zdjęcia, które chyba robiła sobie sama w łazience i były na nim widoczne rzeczy stojące na półce pod lustrem w tym na pierwszym planie wibrator.
Na modelingowe początki to nie wygląda w sensie profesjonalnym- światło, makijaż, wyeksponowanie twarzy.
Widziałam tam naprawdę śliczne dziewczyny no i fakt komentarze były raczej pochlebne, ale są też zdjęcia jakby z przypadku.
Stary 2010-08-19, 15:57   #29
Aneczka91
Zakorzenienie

Moim zdaniem jak się chce już zaprezentować na maxmodels to już trzeba mieć jakieś porządne zdjęcia

Stary 2010-08-19, 16:35   #30
baxterina
Rozeznanie

Cytat:
Moim zdaniem jak się chce już zaprezentować na maxmodels to już trzeba mieć jakieś porządne zdjęcia
Robione przez fotografa portfolio, pozwalajace ocenić wzrost, sylwetkę, rysy twarzy pod róznym kątem. Bez wyzywających póz.
Tylko o takich bym pomyślała.
Ale takie tam ma chyba wcale nie większość dziewczyn.
Chociaż i takie są
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości