![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Maxmodels- Wasze opinie
Jakie są Wasze opinie o Maxmodels? Chodzi mi o to czy jeżeli ktoś chce zacząć /spróbować modelingu jest sens zakładać tam konto czy odrazu wysłać portfolio do znanej agencji i tam próbować jesli spełnia się ich warunki ?
Czy Maxmodels jest szansą na prawdziwy modeling? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Maxmodels- Wasze opinie
Ja dzięki tej stronce zostałam zauwazona i jak na razie załapałam sie na sesje komercyjna bieliźnianą
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
wszystko może się zdarzyć
![]() jeśli chcesz zostać zauważona - to działaj. Wysyłaj zgłoszenia do agencji, chodź na castingi (teraz rusza polska edycja Next Top Model - będzie transmitowana w tvn ![]() a zauważyć mogą Cię w sumie wszędzie - do mnie napisano przez fejsbuka ![]() oglądałam America's Next Top Model - tam jedną z dziewczyn zwerbowali tak po prostu w centrum handlowym, nie miała do czynienia z modelingiem nigdy wcześniej ![]()
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2010-08-18 o 13:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja na modeling jestem za stara- prawie 23 lata ![]() Ostatnio przeglądałam Maxmodels i niektóre dziewczyny naprawdę są śliczne. Z tym, że tam nie ma tak ostrych kryteriów wieku, wymiarów, co mnie akurat zdziwiło, bo zawsze uważałam to za główne kryterium. No i wydawało mi się że istnieje coś takiego jak modelingowa uroda- taką ma np. Rossie Tupper czy Gemma Ward. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Maxmodels, z tego co wiem, kiedyś było prestiżowym portalem, dla modelek, fotografów itd, tak jak kiedys Photoblog był po to, by pokazywać swój talent fotograficzny... Na tych portalach stało się to samo, czyli zostały zdominowane przez słtitaśne dziewczynki... Choć na pierwszy rzut oka na MM mniej to widać. Jednak można tam umówić się na sesję TFP, czyli pozowanie za zdjęcia, w niektórych przypadkach, tak jak u Pauliny, są propozycję sesji komercyjnych.
![]() A co do tych restrykcyjnych kryteriów... To, że ktoś ma 90-60-90, nie oznacza, że będzie świetną modelką. ;-) Edytowane przez 201801022117 Czas edycji: 2010-08-18 o 14:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Tak, plastyczność, także twarzy, wyrażanie emocji twarzą... Proporcjonalność sylwetki, i ciekawa twarz... Ale to zależy od tego, do jakich zdjęć się pozuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
ja mam konto ma MaxModels i otrzymałam juz kilka propozycji od róznych fotografów, ale z braku czasu skorzystałam tylko z jednej i jestem zadowolona. Oczywiście zasada: pozowanie za zdjęcia i mi to bardzo pasuje
![]() Ale opcji jest wiele, są też sesje płatne, można korzystać z wizażystki i makijażystki - no na prawdę wahlarz usług jest szeroki. Uważam, że ta strona jest bezpieczna - każdy fotograf ma opinię od osób, którym robił zdjęcia. I od razu wiadomo z kim możesz się umówić na mieście na plener, a z kim nie... bo jak ma 300 pozytywnych komentarzy od zadowolonych dziewczyn to wiadomo, że krzywdy Ci nie zrobi ![]() Jeśli chcesz być modelką to raczej nie ta strona... ale jesli chcesz być fotomodelką to jak najbardziej. Sama możesz zgłaszać się do fotografów, poza tym tam jest forum gdzie co chwilę pojawiają się zaproszenia na rózne sesje zdjęciowe - całkiem możliwe, że ktoś Cię tam zauważy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
jeśli chcesz wiedziec, co w trawie piszczy, to polecam również forum promodels
![]()
![]() |
#10 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Ja też myślałam, że nie jestem zbyt ładna, ani ciekawa, ale jedna z agencji sie mną zainteresowała... Tak więc warto próbować.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Crazy turtle lady
|
Ja tez zaczełam wizazowanie przez Max, bardzo ułatwia zdobycie kontaktów, "wyczajenie" kto jeszcze i jak maluje w Twoim mieście, co sie podoba itp. Z modelingiem może być podobnie
![]() Wydaje mi się, że warto spróbować. Jednak nie licz na same konstruktywne komentarze ,oceny itp - niestety tak jak wszędzie ludzie sobie lubią polukrować itp :P I zawiścią tez nie ma się co przejmować - a tam naprawdę jest wiele osób zarówno świetnych w tym co robią, jak i trochę ...zawistnych. No life po prostu. No i jest forum na Maxie, gdzie można czasie, podłapać jakieś zlecenie. Ja zrezygnowałam z Max na jakiś czas, ale myślę żeby sie znowu "pokazać".
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
mój przyjaciel umówił się na sesję płatną za pośrednictwem MM
jakiś fotograf zaproponował mu zrobienie zdjęć za pieniądze, ale bez zdjęć - czyli kumpel zrzekł się praw do tych zdjęć, wziął kasę i nie może tych fotek teraz używać, nawet na portalach społecznościowych fotograf ma za to wolną rękę do wykorzystania tych zdjęć - aktów, o zgrozo kolega dostał za to kilka tysięcy złotych, nie pamiętam dokładnie ile - dwa czy trzy ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Crazy turtle lady
|
Cytat:
Tak więc należy uczyć się na błędach i ich nie powielać.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
maxmodels to fajny portel, aczkolwiek zdominowany coraz bardziej przez sweetaśne profile
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
dzisiaj już maxmodels w sumie nie jest takie "models"... każdy, wysoki, niski gruby, chudy może założyć tam konto i wykazać się znajomością obsługi PS'a
![]() profesjonalnej stronki tego typu nie ma ani jednej, także jakieś poważne kroki w stronę modelingu to raczej privatnie ![]() maxmodels działa teraz na zasadzie "ania idzie ze swoją przyjaciółką zosią na SESJE". i znajomi których stać na lustrzanki po prostu fajnie spędzają czas trzaskając sobie fotki. tyle w temacie;]
![]() |
#18 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() Inna perspektywa. ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
No...spytam co mi tam ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Ja zalozylam tam konto 1,5 roku temu
Mialam wtedy za soba 1 sesje ,a przez ten portal umowilam sie na kolejne. chociaz dostaje duzo propozycji rzadko korzystam ![]() ,ale portal ok |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Czasem przeglądam wyżej wymienioną stronę i osobiście jestem jak najbardziej za. Fajna sprawa, bo można znaleźć tam wiele ciekawych ludzi, nie tylko wciąż kreowany ten sam typ figury.
Może kiedyś utworzę swój profil, na razie wolę stać po tej drugiej stronie obiektywu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Mi się portal podoba , mogę robić zdjęcia nowym osobom,rozwijać się w fotografii, przełamywać nieśmiałość ( dzięki poznawaniu nowych ludzi ) . Prawdą jest że wiele jest "sweetaśnych" profili ale nic się na to nie poradzi.
![]() |
#22 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co znaczy "sweetaśny profil"? Przeprszam za ignorancję, ale naprawdę nie wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Niektóre zdjęcia są tam naprawdę genialne i pewne dziewczyny mogłyby śmiało spróbować zająć się modelingiem na poważnie.
Ale jest tam niestety sporo słitaśnych profili, założonych przez krejzolskie nastki, które robą dziubki i wyginają się jak akrobtaki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No to odmyślam się co to te sweetaśne są ![]() Mnie takie powyginane nastolatki w ywzywających pozach częściej kojarzą się z fotką i komantarzami o podobieństwie do pań Fox, Cyrus i innych i komplementami w ilości nie do strawienia przez przeciętną osobę. Edytowane przez baxterina Czas edycji: 2010-08-19 o 10:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
ja jeszcze dodam, ze zloty maxmodels są super
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ot takie ;D tz ? ja jeszcze na żadnym nie byłam ciekawa jestem jak to wygląda
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
to zalezy od miasta chyba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba widziałam niedopracowane profile. Jedna dziewczyna miała zdjęcia, które chyba robiła sobie sama w łazience i były na nim widoczne rzeczy stojące na półce pod lustrem w tym na pierwszym planie wibrator ![]() Na modelingowe początki to nie wygląda w sensie profesjonalnym- światło, makijaż, wyeksponowanie twarzy. Widziałam tam naprawdę śliczne dziewczyny no i fakt komentarze były raczej pochlebne, ale są też zdjęcia jakby z przypadku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem jak się chce już zaprezentować na maxmodels to już trzeba mieć jakieś porządne zdjęcia
![]()
![]() |
#30 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko o takich bym pomyślała. Ale takie tam ma chyba wcale nie większość dziewczyn. Chociaż i takie są ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.