|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
parowar, a garnek rzymski?
Witam! zdecydowałąm sie na zakup garnka rzymskiego w prezencie gwiaazdkowym pewnemu starszemu małzeństwu. Byłam na neigo w pełni zdecydowana, aż do dzis, keidy koleżanki w pracy uświadomiły mnie, że tak naprawdę, jesli ktoś ma naczynie do gotowania na parze, to ten garnek działą na podobnej zasadzie, w sumie to to samo. I zgłupiałam... nie chciałąbym powielać prezentu, a wiem, zę ci ludzie dostaną takie naczynie do gotowania na parez w prezencie od kogoś innego.
Czy moze ktoś posiada takie urządzenia i może sie wypowiedzieć na ten temat? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: parowar, a garnek rzymski?
Nie wiem czy pomogę, ale mam obydwa urządzenia: parowar służy mi głównie do gotowania warzyw na parze na co dzień: mają zdecydowanie lepszy smak. Często też odciąża kuchenkę elektryczną, gdy brak już wolnych pól grzewczych, bo to samodzielne urządzenie elektryczne przecież. Garnek rzymski czeka na debiut już rok, bo niestety trzeba go przed użyciem namoczyć dobrze w wodzie a tu czasu brak i ciągle ten pospiech... Kupiłam z myślą o wypasionych niedzielnych i świątecznych obiadkach:pieczeniu mięsa z warzywami. To gliniana forma do pieczenia. Teoretycznie także do pieczenia chleba, ciasta. Do użycia w piekarniku i dla mnie to może dlatego zupełnie inne urządzenie .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.