|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
problem z widocznym tipsem
hej dziewczyny, nie wiem już co mam robić, klej zmieniłam, żele zmieniłam, czytam i czytam o tym ale skutki marne, chodzi o to ze po naklejeniu tipsa, spilowaniu, nalozeniu żelu nawet kamuflazu, cały czas jest widoczny naklejony tips. juz na prawde nie wiem co mam robić. doradzicie cos??
---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- http://imageshack.us/photo/my-images/7/dscf2778x.jpg/ to przesyłam zdjęcie z moim problemem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: problem z widocznym tipsem
może za małą warstwe kamuflażu dajesz? albo masz jakis beznadziejny kamuflaż
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Ja tam nigdy mojego kamuflazu nie mieszalam i kryje dobrze. Jestem prawei pewna, ze zele do d***. Albo to w ogole nie kamuflaz tylko jakis mleczny. Napisz jaki to zel to sprawa sie wyjasni.
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
sa rozne kamuflaze - niektore trzeba przemieszac (nie ma znaczenia czy dobry czy kiepski), np. od DR trzeba przemieszac, bo pigment osiada, a spokojnie mozna porownac go jakoscia do innych coverow, maskedow i kamuflazy z wyzszej polki..ale najlepiej podac jest nazwe zelku na ktorym sie pracuje i wszystko sie wyjasni.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Ja mam masked od Dr i to juz 2 opakowanie i nigdy go nie mieszalam
![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Mariola, jeśli problem nie leży po stronie kamuflażu, zmień tipsy mleczne na clear, jeżeli dobrze przyklejasz tipsa i nie ma pod nim powietrza, problem będzie rozwiązany
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
nie wiem, moze mam dwa rozne produkty, bo moj masked od DR wystarczy, ze postoi 2, 3 dni i juz widac, ze pigment osiadl, moze nie calkiem na dno, ale trzeba go przemiszac..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ja się za bardzo nie znam, bo zaczynam zabawę z paznokciami, ale
to mój pierwszy żelowy paznokieć, jak i łatwo się domyślić, że i pierwszy cover. Jest na nim jedna dość gruba warstwa tego kamuflażu. Nie mieszałam, bo nie było takich zaleceń na stronie .. http://dobrarada.com.pl/p16167,zel-u...sked-15ml.html A tu pazurek. Zacieki na wierzchu, bo dałam ciała i nie mam glosa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
fatalne zdjęcie - ro fakt ... ale wg tego co tam widać to niestety ale masz źle opracowany próg tipsa.
Tips po opracowaniu powinien scalić się z naturalną płytka paznokcia ..
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
masked jak to masked, kryje dobrze. Ale dodam, ze na bokach i wolnym brzegu jest nadmiar masy i przesuniety stres w strone wolnego brzegu. Wydaje mi sie, ze przy skorkach troszke materialu za malo.
Edytowane przez Sieciunia Czas edycji: 2011-09-21 o 16:07 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kamuflażu nie nakładamy po to na pazurek by zakrył nie do końca opracowanego tipsa ![]() Proponuję oprócz progu opracować kolor pilnikiem 180 lub zmienić tipsy na clear bo , że szkolenie by się przydało to już nic nawet nie mówię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:36.