![]() |
#1 |
BAN stały
|
Mit holokaustu
Trafiłam dziś na tekst pt. "Mit holokastu". Obala on teorie, że Hitler miał plan eksterminacji Żydów, że zginęło ich wówczas 6 milionów w komorach gazowych znajdujących się na terenach obozów koncentracyjnych.
Wg argumentów przytoczonych przez autora, Hitler chciał pozbyć się Żydów z Europy, ale za drogą ich emigracji lub deportacji na wschód, komory gazowe nie mogły istnieć ze względów technicznych, Cyklon B był używany zupełnie do innych celów, a historia holokaustu jest propagandą sianą przez Żydów, z której czerpią korzyści. To tak w skrócie tylko o niektórych zagadnieniach, o których mówi tekst spisany na podstawie paroletnich badań, do którego link zamieszczam poniżej. Warto przeczytać całość. http://polskainfo2.tripod.com/images...cholokastu.htm Myślicie, że to, o czym słyszymy w telewizji, czytamy w gazetach, książkach, uczymy się w szkole jest nieprawdą? Czystą propagandą, a Hitler chciał użyć o wiele łagodniejszych środków, aby pozbyć się Żydów z Europy, niż ich gazowanie? Jakie jest wasze zdanie na ten temat? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mit holokaustu
taa, a wszyscy ktorzy widzieli i przezyli klamią.
Zydzi, Polacy, Niemcy, alianci. Obozy pracy byly niewinną rozrywką, a miliony ludzi którzy znikęli zostali porawni przez kosmitów. To, ze ktos moze wierzyc ze holokaust byl mitem mnie osobiscie szokuje.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Jasne. W takim razie moja babcia zmyśliła, że była przesiedlana, że jej ojciec był w obozie, bo opluł Niemca, i że widziała całe żydowskie rodziny pozabijane...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ale Niemcy sami robili zdjęcia tych wszystkich ludzi (żywych lub nie) to co? Sami sobie robili fałszywe, czy może przypadek, że byli zamęczeni lub martwi?
Dla mnie twierdzenie, że holokaustu nie było, to dopiero mit. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Próbowalam przeczytac material z podanej strony ale sie poddałam.
Czuje obrzydzenie do tych ktorzy tak twierdza, glosza czy zgadzaja sie. Obrzydliwe zaklinanie rzeczywistosci, przesiakniete antysemityzmem i nienawiscia. Bylam niedawno w Auschwitz, by jeszcze raz zobaczyc to na wlasne oczy. Jakim trzeba byc czlowiekiem by udowadniaz ze holokaust to nieprawda? ze hitler był "dobrym czlowiekiem"? Masakra.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie podstawowym argumentem przeciwko tej tezie jest prosty fakt - skoro nie zginęło 6 miliardów Żydów, to gdzie oni są? 6 milionów to nie są 4 osoby, nie da się ich ukrywać w piwnicy i to przez tyle lat. O ile Hitler nie wywiózł ich na inną planetę to nie ma żadnej innej opcji, by oni przeżyli.
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak, no JAK w ogóle można takie głupoty walić, linkować itp.??? Myśl, to nie boli. Dodam, że głoszenie tzw. kłamstwa oświęcimskiego jest karalne. Edytowane przez madana Czas edycji: 2011-09-24 o 20:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Przeczytałam połowę tego artykułu. Jeśli chodzi o takie wydarzenia, to niestety, ale całej prawdy nigdy nie poznamy, ale nie wierzę, że można pisać, że Hitler był dobry i tylko chciał żydów wysiedlić... Ofiary były i tego nie da się ukryć, zdjęcia mówią same za siebie.
Zaciekawił mnie problem komór gazowych, bo rzeczywiście, takie pomieszczenia musiały być hermetycznie zamknięte. W Oświęcimiu byłam dawno temu, w podstawówce/gimnazjum i nie pamiętam wszystkiego dokładnie, nie pamiętam też komory gazowej. Jak będę miała więcej czasu to poszukam dodatkowych informacji na ten temat. Nie twierdzę, że ich nie było, chciałabym wiedzieć jak to działało. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() (to ironia, żeby nie było) ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
Ostatnio czytałam książkę o doktorze Mengele, z tego co tam pisze te komory były dość prosto, ale zmyślnie skonstruowane, zwykły, szczelny bunkier z wentylacją, która podobno oczyszczała pomieszczenie z Cyklonu już w pół godziny.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
A ja polecam książkę, która autentycznie mną wstrząsnęła; to "Łaskawe", autor to J. Littell- swego czasu książka narobiła sporego zamieszania, bo niesamowita jest perspektywa narratora, którą zastosował autor.
Osoby , które głoszą "dobrego Hitlera" czy "on tak nie chciał" są dla mnie autentycznie obrzydliwe, jak ohyda, której nie chce się nawet dotknąć. I CO musi mieć taka osoba zamiast mózgu? Sieczkę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
A mogłabyś napisać mi tytuł tej książki?
W sumie jakoś szczególnie nigdy nie interesowałam się historią II Wojny Światowej i mam niewielką wiedzę w tym temacie :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Nie pamiętam tytułu, sprawdzę w poniedziałek to ci napiszę, ale jeśli chcesz konkretnej wiedzy ogólnie o Holocauście, Oświęcimiu to jednak sięgnij po inne lektury, książka o Mengelem skupia się głównie na nim i na eksperymentach, o Oświęcimie jest sporo informacji, ale to nie jest główny wątek.
Ja ogólnie nie lubie tematyki Holocaustu, interesują mnie eksperymenty medyczne, stąd taka lektura. Aczkolwiek jednak dobrze byłoby jednak mieć te podstawowe informacje o II WŚ. ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
Ja w pewnym sensie rozumiem intencje badacza, który stara się szukać jakiejś alternatywnej wersji wydarzeń historycznych. Świat nauki jest twardy i cechuje się tym, że naukowcy, badacze przekraczają różne granice - także moralne, aby zdobyć sławę i uznanie. Historia jest nauką mimo wszystko dość zamkniętą, ciężko w tej dziedzinie w jakiś sposób się wybić, robić jakieś kontrowersyjne, mocno odkrywcze badania. Treść badań jest dla mnie nie tyle oburzająca (bo wyznaję zasadę, że każdy ma prawo do swoich poglądów i wierzeń, póki te poglądy w żaden sposób nie zagrażają nikomu innemu) co po prostu nieracjonalna i łatwa do podważenia. Natomiast nie potępiam wieloletnich badań, szukania innych rozwiązań niż te ogólnie przyjęte, nawet jeśli to szukanie bedzie kontrowersyjne i powszechnie oburzające. Nauka na tym polega - by węszyć, szukać i stawiać własne tezy, choćby wyssane z palca. Gość zostanie szybko z tą tezą obalony, nawet ja potrafię to zrobić więc nie ma co tracić nerwów.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
jestem w szoku, że ktokolwiek może poddawać w wątpliwość holocaust.
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie to nie szokuje. Jest to niesmaczne, ale nie szokuje mnie bo prędzej czy później i tak by do tego doszło.
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Autorko, te wydarzenia, to nie historia z przed 300 lat, tylko wydarzenia z czasów obecnych! Przecież ludzie, którzy przeżyli wojnę wciąż żyją! I niezależnie skąd są, gdzie się "przenieśli", to opowiadają TO samo. Zawsze znajdzie się ktoś, kto będzie podważał jakieś wydarzenia. A im więcej czasu minie, tym łatwiej będzie to zrobić -bo nie będzie już świadków, bo zostaną tylko jakieś papiery.. i do tego ludzie nie będą związani z tym wydarzeniem, bo będzie ono dla nich "tylko" historią. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Ja polecam książe "47 lat życia" Biografia Rudolfa Hössa, twórcy i komendanta tegoż obozu. Daje dużo do myślenia, przerażające co się działo w tych czasach. i to tak niedawno
Edytowane przez siempre Czas edycji: 2011-09-24 o 21:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
BAN stały
|
Czy ja gdziekolwiek napisałam, że popieram tezę głoszoną w artykule z pierwszego postu?
![]() Tekst wkleiłam, żeby podyskutować, a nie po to, żebyście przekonywały mnie (co poniektóre), że komory gazowe istniały, Hitler jest zły, a ja jestem kretynką i mam zamiast mózgu sieczkę... ![]() Edytowane przez _Caramel Czas edycji: 2011-09-24 o 21:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Bardziej niż fakt, iż ktoś uważa Hitlera za wcale nie takiego złego człowieka (jak wiemy szaleńców nie brakuje), dziwi mnie myślenie, że ktokolwiek mógłby uwierzyć w przedstawioną tu wersję wydarzeń. Jest przecież, jak słusznie zauważyły Wizażanki, ogrom dowodów na to, że ci ludzie (miliony ludzi!) zostali w brutalny i bestialski sposób zamordowani.
Czy oni sugerują, że holokaust jest jedną wielką zbiorową halucynacją? Czy autorzy tych słów sami wierzą w to co mówią? To mi wygląda na jakąś prowokację. Przecież to absurdalne.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
no to inaczej: nie wiem jakich jeszcze dowodów żądają tacy ludzie, by uwierzyć. może gdyby żywcem przenieść ich w tamte czasy? ;]
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak już pisałam, ludzie, a zwłaszcza naukowcy po prostu lubią węszyć. Lubią poszukiwać. Nauka nie zna momentu, w którym na dany temat wiadomo już wszystko. Jeśli jest chociaż ułamek procenta niepewności, jakaś ciemna plama na kartach historii to poszukują prawdy. I tych prawd mogą znaleźć tak wiele, jak wiele jest poszukujących umysłów. A im więcej lat minie tym wiecej ludzi będzie Holocaust podważać, szukać nowych faktów bądź "faktów", tworzyć nowe tezy... tak po prostu już jest.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprawa z holocaustem jest o tyle drażliwa, że ciągle żyją świadkowie. Nie wiem, czy wiecie, ale S. Spielberg , tak ten słynny reżyser, od lat dokumentuje i nagrywa to, co przeżyli ci, którzy ocaleli. Żydzi po prostu zadbali o to, aby ta zbrodnia została znakomicie udowodniona i udokumentowana. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Tą metodą tez pewnie próbuje sie udawac ze w Ruandzie wcale nie wyrżnięto w pień okolo 1 miliona mieszkanców z plemienia Tutsi :/
i że rządy m.in. Francji, Holandii wspierały militarnie tą akcję. Ludobójstwo jest zawsze tak niewygodnym tematem ze probuje sie go zamiatac pod dywan i obracac kota ogonem. Ale zaprzeczanie nic nie daje. Chocby niektorzy bardzo chcieli.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Holokaust był i to jest poza dyskusją, natomiast warto spojrzeć na ten problem również oczami takich osób jak np. Norman Finkelstein. Oraz oczywiście jak jego i jemu podobnym, opozycjoniści. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2011-09-25 o 12:01 Powód: błąd gram. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Ja w to nie wierzę, bo dziewczyny podały już dość dowodów, dlaczego niemożliwym jest, żeby to była prawda
![]() Ale z drugiej strony zatajenie historii nawet najnowszej to norma. Nikt nas nie uczy, co robiono po wojnie z Warmiakami chociażby, uczą nas, że zostaliśmy wesoło wyzwoleni przez Rosjan i było cudownie. O masowych morderstwach i pewnej formie niewolnictwa już nie uczą. Nie, żebym poddawała w wątpliwość holokaust. Chcę tylko zaznaczyć, że niestety historia, jakiej się uczymy, bywa fałszowana. A autorka pytała nas o nasze zdanie na temat tych twierdzeń, nie napisała, że sama tak uważa, więc nie najeżdżajcie na nią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Ja tylko niesmialo zapytam kto najezdza na autorke?
Poza tym jak sie zamieszcza taki watek dobrze byloby dolozyc wlasne stanowisko na poczatku by nikt nie mial wątpliwosci. Ja swoja wypowiedz kierowalam raczej do szmatlawego artykulu a nie do autorki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Autorka sama nazwala się kretynką. Hultaj odpowiedzial w tym tonie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Jakie korzyści mają Żydzi, z tego, że czesc ich narodowosci została zagazowana? Ręce opadają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.