|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
abs na mięśnie brzucha?
Zawsze miałam i mam wystający brzuch-taka moja uroda
Nie wystaje mi tak że widać jak idę, że zasłania buty, czy jak przy otyłości brzusznej. Po prostu trochę tam wystaje-jak ubiorę sukienkę to widać. Jak mam spodnie czy spódnicę to nie. Wynika to po trochu z wady kręgosłupa. Czy ćwiczenia abs wzmocnią moje mięśnie brzucha w ten sposób, żeby trzymać go na miejscu? Nie chodzi mi o pozbycia się brzuszka! (taka moja uroda) Tylko o wzmocnienie tych mięśni. Ile dziennie powinnam ćwiczyć (minut)? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: abs na mięśnie brzucha?
rob codziennie absy 8 min albo przynajmniej co dwa dni po dwoch miesiacach powinny byc efekty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Mniej węgli prostych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
A ja czytałam kiedyś, nie pamiętam gdzie, że efekty przynosi napinanie brzucha przez wciąganie go przynajmniej przez 5 minut, aczkolwiek nie wiem ile w tym prawdy
![]()
![]() |
#6 |
Rzabbocop
|
Skoro masz lordozę to owszem, powinnaś wzmacniać mięśnie brzucha ale nie tylko, powinnaś też rozciagać odpowiednie mięśnie.
Najlepiej udaj się do dobrego fizjoterapeuty, który powie Ci co masz ćwiczyć i JAK poprawnie wykonywać te ćwiczenia. Zabierając się za ćwiczenia na własną rękę możesz jeszcze pogłębić problemy z postawą |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do ćwiczeń najlepsze są ćwicznia siłowe. Nie żadne aerobiki, zumby itp. Tylko siłownia + cardio dodatkowo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
To ja już nie wiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Tez mam problem z lordozą, ale ostatnio wyćwiczenie mięśni na plecach trochę ją zniwelowało. Jednocześnie też od ćwiczeń zmniejszył mi się brzuch i teraz mam bardziej płaski, a pleców już tak nie wyginam... Być może w tym tkwi właśnie problem? Nie pakuj się tylko w robienie A6W, bo od tego dzieją się nie przyjemne rzeczy z kręgosłupem, niestety wiem to po sobie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
Dzięki za ostrzeżenie-słyszałam że 6W nie jest dobra dla kręgosłupa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:00.