|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Zatkane uchoo . :(((((
Jestem chora .. Nie chodzę do szkoły i ostatnio byłaam u lekarza . Ucho mnie bolało. Chyba mam zapalenie ucha lekkie . I przepisał mi takie krople do ucha . Ostatnio je sb normalnie dawałam i było Db . Ale 3 godziny temu jak sb dałam te krople , to mi się ucho zatkało .
( I nie słyszę tak jakby na nie . I czuć to nawet takie zatkanie . ;(( Pomoże ktoś. ?Od jutra będę zażywała antybiotyk .. Może ten antybiotyk pomoże .? ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Zatkane uchoo . :(((((
Idź do przychodni, niech ci strzykawką ucho przetkają.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
A u jakiego lekarza bylaś, że piszesz 'chyba' lekkie zapalenie? Idź do laryngologa
Płukanie ucha nie boli.
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
przy zapaleniu ucha nie będą Ci robić płukania, to po pierwsze. jeśli się zatkało faktycznie tylko od kropel, to może się odetkać samo
poza tym, nic się nie bój, podskocz do laryngologa i on Ci tam pogrzebie i odetka. płukanie można zrobić dopiero po ustąpieniu stanu zapalnego. i niech Ci nie przyjdzie do głowy wsadzać tam patyczków kosmetycznych, nigdy w życiu, zepchniesz sobie woskowinę wgłąb kanału słuchowego i zatkasz jeszcze bardziej (chociaż lekarz oczywiście to usunie ) wiem, że to jest irytujące i niepokojące, ale raczej nie masz się czym martwić za bardzo szybkiego powrotu do zdrowia życzę!
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Ja zawsze gdy miałam zapalenie ucha to dostawałam krople a jeszcze poza ty, mama kazała mi wsadzać troszkę waty, aby nie przeziębić go bardziej.
Jeszcze ucho jest połączone z gardłem wiec na ten czas można oszczędzić sobie lodów czy gazowanych napoi. |
|
|
|
|
#6 |
|
Konto usunięte
|
Aby do laryngologa się dostać trzeba czekać, niestety.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Też miałam taką sytuację, po kroplach ucho mi się zatkało.
Niestety musiałam poczekać, aż zapalenie mi przejdzie. Wtedy lekarz wypisał mi skierowanie do laryngologa i oni przepłukali ucho Zalecił mi po przepłukaniu używać vaxol |
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29633110]Aby do laryngologa się dostać trzeba czekać, niestety.[/QUOTE]
Być może. Ja do wszystkich lekarzy chodzę prywatnie więc nie wiem co dzieje się w przychodniach. Na miejscu autorki również wybrałabym się prywatnie zamiast się martwić i zastanawiać.
|
|
#9 |
|
lokalna gwiazda
|
Lekarz pierwszego kontaktu. On ci zajrzy w ucho i oceni czy laryngolog, czy płukanie
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
Spróbuj zatkac nos i dmuchac moze odelgnie Tobie albo zrób sobie ciepły termofor połóż sie na zdrowym uchu a na chore sobie go przyłóż i potrzymaj troche żeby sie uch rozgrzało.
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29633110]Aby do laryngologa się dostać trzeba czekać, niestety.[/QUOTE]
w większych miastach owszem, ale np. u mnie w rodzinnym mieście nie ma z tym problemu (poza tym, ze mój laryngolog przyjmuje dwa razy w tygodniu ;p) ale ostatnio umawiałam się na wizytę dzień przed zatem autorko, rozejrzyj się po przychodniach w swoim mieście, może w którejś nie będzie kolejki (dwumiesięcznej). a jeśli nie, to faktycznie warto się wybrać do lekarza pierwszego kontaktu. |
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Dbaj o te ucho póki jeszcze spać po nocach możesz! tak wiem o czym mówię. Rozgrzewaj termoforem lub jak nie masz to np butelka z ciepłą wodą i unikaj przeciągów.
Nie przejmuj się zatkaniem i nie grzeb w nim. Powinno się samo odetkać po kilku dniach lub po kąpieli. Jak faktycznie masz zapalenie to może ropą się zapchało? No i leki bierz |
|
|
|
|
#13 |
|
Moderator
|
Mi po locie zatkało się na 2 dni. Przeszło samo
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
tylkokasia to miałaś szczęście, bo jak mi się zatkało po kropelkach to odetkać się przez tydzień nie chciało
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:35.

( I nie słyszę tak jakby na nie . I czuć to nawet takie zatkanie . ;(( Pomoże ktoś. ?

Płukanie ucha nie boli.