|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy nie za późno na zarodek?
Witam, mam do Was pytanie:data statniej dnia miesiaczki 16.09, plamienie implantacyjne, przypuszczam że to było to, było 19.10 czyli do zapłodnienia wywnioskowaliśmy z mężem doszło 13 - 15.10.
Robiłam 2 razy betaHCG: 29.10 : 207 31.10: 622 - w tym dniu byłam u gina i na usg nic nie dojrzał ani pęcherzyka ani fasolki, kazał przyjść za tydzień. 7.11 było widac pęcherzyk wielkości 9 mm ale zarodka jeszcze nie widział,powiedział że jest widoczne ciałko zółte a z tego ma powstać zarodek. Orietujecie się w którym tygodniu powinno go być widać? Mówił żeby być dobrej myśli i przyjść za 2 tygodnie. Wychodzi na to że ciąża by była sporo młodsza niż myślałzm i niż wynika to z pierwszego dnia ostatniej miesiączki i wyliczen lekarza.Czy wg Was nie powinien już pojawić się zarodek, co myślicie o wilekości pęcherzyka? Może się okazać że bedzie pusty? Może iśc do innego lekarza czy czekać te 2 tygodnie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy nie za późno na zarodek?
Kochana na spokojnie poczekaj te dwa tygodnie
![]()
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie pierwsza beta wyszła 7400, a druga 40000, idąc do ginekologa byłam w 7 tygodniu i było widać już serduszko. Bądź dobrej myśli ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
olivka może być tak, że owulację miałaś później, nie wtedy gdy się jej spodziewałaś, dlatego może być za wcześnie na zarodek. Poczekaj 2 tyg. aż coś będzie widać, skoro beta rośnie to pewnie wszystko jest ok, a że ogólnie jest niska to znaczy że to dopiero początek. Poszłaś wcześnie do lekarza, dlatego teraz musisz uzbroić się w cierpliwość
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Jestem w tej samej sytuacji. Data ostatniej @ 20 września. Byłam u gina 5 listopada, nic jeszcze nie widział. @ jak nie było tak nie, a ja zaczynam się zamartwiać, lecz jestem dobrej myśli. Jutro wyniki bety. Kolejna wizyta dopiero 21 listopada...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny nie martwcie się. Ja poszłam w 7 tygodniu na usg a gin mi powiedział, ze nie ma ciąży. Załamałam się, poszłam za tydzień to dopiero było widać pęchęrzyk, który miał 1 cm i też jeszcze zarodka nie było. A teraz mam cudowną prawie 16 miesięczną Amelkę. Dziewczyny głowa do góry, to tak dziwnie wygląda, że nie ma zarodka, ale na pewno będzie wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki!
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z ciałka żółtego nie powstaje zarodek! (jeśli to faktycznie słowa lekarza). Ciałko żółte powstaje w wyniku pęknięcia pęcherzyka Graffa, z którego wydostała się komórka jajowa. Odpowiedzialny jest w tej fazie ciąży na produkcje progesteronu, dzięki któremu zapłodniona komórka po zetknięciu z endometrium w macicy produkuje hCG (które to pobudza tym samym ciałko żółte do pracy). Widoczny pęcherzyk ciążowy z echem zarodka zobaczyłam 2 miesiące od miesiączki, 1,5 miesiąca od niej był tylko pęcherzyk ciążowy. Czyli zarodek z serduszkiem możesz zobaczyć za tydzień, dwa.
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z tym zarodkiem z ciałka żółtego... nie mogę się pozbierać z podłogi jeszcze ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
no tak, mi po pierwszej becie lekarz kazał przyjść za około 2 tygodnie, bo wcześniej powiedział, że nie widzi sensu.
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Serdecznie dzieukję za tak liczne odpowiedzi i słowa pocieszenia. Może z tym zarodkiemm i ciałkiem żółtym to ja coś pomieszałam (wiecie jak to jest na wizytach u gina).
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Może lekarzowi chodziło o pęcherzyk żółtkowy (o ile dobrze pamiętam)?! U mnie tak było na początku, że był pęcherzyk ciążowy i w nim właśnie o ile nic nie pomieszałam pęcherzyk żółtkowy, z którego miał powstać zarodek
![]() Trzymam kciuki!
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
ej, ale wytłumaczcie mi jedną rzecz - dlaczego olivka1984 są dwa tematy o tym samym dokładnie ? Jeden założony przez Twojego męża a jeden przez Ciebie?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=570651
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
sorki, najpierw mąż napisał u siebie a z racji że wydawało mi się że tamten temat jest zbyt odmienny to założyłam nowy wątek u siebie Czy w związku z tym mam coś zrobić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
j
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Na technicznym (w odpowiednim temacie), mozna poprosić o połączenie wątków.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:04.