![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy taki pierścionek na zaręczyny???
Witajcie dziewczyny (i chłopcy pewnie też tu zaglądają)
![]() Problem dotyczy bardziej mojego brata niż mnie, ale poprosił mnie o radę, chciałabym mu pomóc, ale już sama nie wiem co o tym myśleć. Brat chciałby oświadczyć się swojej wybrance... I poprosił mnie o pomoc w wyborze pierścionka, a raczej o ocenę tego, który wybrał ![]() Jest to ten model złotego kotka z szafirowymi oczkami: http://www.etsy.com/listing/64654152/nabi-cat-ring-blue I moje pytanie jest następujące: CZY UWAŻACIE, ŻE NADAJE SIĘ ON NA PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY? Wybór brata padł właśnie na ten, ponieważ szukał czegoś oryginalnego, a wiemy oboje, że moja 'przyszła bratowa' uwielbia motywy zwierzęce, jeśli chodzi o biżuterię. Węże, żaby, koty itp sprawy ![]() Chciałabym poznać Wasze opinie i ewentualnie może jakieś inne rady co do wyboru pierścionka, albo może znaną Wam symbolikę kota lub szafiru? A może wiecie coś o tym, że nie powinno się praktykować takich rodzajów biżuterii przy zaręczynach? Już sama nie wiem. Chętnie poznam indywidualne opinie, niekoniecznie związane z jakimiś tradycjami czy wierzeniami ![]() Dziękuję pięknie za odpowiedzi, będę bardzo wdzięczna! pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Czy taki pierścionek na zaręczyny???
jak dla mnie nie nadaje się na zaręczynowy. Śmieszny jest
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie absolutnie... Taki może jej kupić na jakąś inną okazje
![]() Myślę, że lepiej coś tradycyjnego, z oczkiem (tudzież kilkoma oczkami) a nie taki hmmm fikuśny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Śliczny jest, ale... chyba nie na zaręczyny
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Yyyy, na zaręczyny na pewno nie - no chyba, że marzeniem wybranki jest taki mieć to i owszem
![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Na zaręczyny- stanowcze nie
![]() Ale jeśli mu się bardzo podoba,może jej go kupić na inną okazję. Ale nie zaręczyny. I czy np. za 20 już wtedy żonie brata dalej będą się podobały takie motywy???
![]() ![]() Edytowane przez gosza_m Czas edycji: 2011-07-15 o 20:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie tez chcialam pisac o ewentualnym "znudzeniu"
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
śmieszny ten kotek, ale nie na zaręczyny... pierścionek zaręczynowy musi być uniwersalny, tak żeby podobał się teraz i (jak dziewczyny napisały) za 10, 15 lat
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
tak jak ziewczyny uwązam, że nie jest on odpowiedni na zaręczyny.. ewentualnie na inna okazję
![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
dziewczyny dobrze mówią- taki pierścionek zawsze można podarować na inne okazje, a zaręczynowy można wybrać o oryginalnym wzorze- niekoniecznie z jednym kamieniem, może nawet sam z pomocą złotnika zaprojektować jakiś wzór, jeśli chce coś naprawdę oryginalnego. lepiej na zaręczynowy pierścionek wybrać taki, który jako 70-latka będzie też można nosić. ale oczywiście wybór należy do Twojego brata, bo to on najlepiej zna swoją przyszłą narzeczoną.
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
A ja uważam, że wszystko zależy od tej dziewczyny brata i od jej gustu. Może być tak, że tradycyjne pierścionki nie będą się jej podobać.
Pierścionek jest ładny, może troszkę bardziej zabawny niż elegancki, nie wiem czy za kilka lat będzie się nim cieszyła. Jednak ma dwa oczka szafirowe więc z opisu lepiej się prezentuje, klasyka jest wieczna. Ale musicie dobrać to do jej gustu. Znam osobiście przypadek gdzie chłopak kupił na zaręczyny piękna lampę dziewczynie, bo biżuterii nie nosi w cale i zawsze mówiła, że pierścionka by nie chciała.[COLOR="Silver"]
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
padłabym ze wstydu pokazując taki pierścionek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
W sumie tak średnio się nadaje - bardziej klasyczny byłby ok.
O tutaj przykład z allegro z kotkiem: http://allegro.pl/hit-srebrny-piersc...710196105.html Podobny, ze srebra, w razie czego może przecież kupić dwa ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ja bym wolała klasyczny, za ileś tam lat może nie być już tak zabawny dla wybranki...
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin Mój kulinarny kącik |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Pierścionek jest bardzo oryginalny,a skoro przyszła bratowa kocha zwierzaczki,to jest jak najbardziej odpowiedni.Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
jak dla mnie się nie nadaje biżuteria biżuterią ale zaręczynowy to co innego
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż ja bym wolała bardziej klasyczny pierścionek nie mówię że od razu ma być z żółtego złota z jednym diamentem i koniec kropka ![]() Edytowane przez anannke Czas edycji: 2011-07-16 o 14:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jeśli mówisz, że nie musi być kot, bo ona po prostu lubi zwierzęta, to można poszukać czegoś, co bardziej nadaje się na pierścionek... Może właśnie wąż, albo motyl? No w każdym razie powinno być to coś delikatnego. Są różne rozwiązania, ale fakt, że można też swoje zupełnie wymyślić i na pewno byłoby to jeszcze lepsze.
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Na inną okazje owszem, lecz nie na zaręczyny, jest śliczny ale na zaręczyny wybrałabym coś klasycznego, znaczy chciałabym dostać
![]()
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem nie nadaje się na zaręczyny, ani na żadną inną okazję. Chyba, że 7 urodziny kuzynki
![]() Pomijając cudze gusta i guściki, on jest po prostu kiczowaty, wygląda jak z odpustu, lub gumy do żucia.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Jak to zobaczyłam,to się przeraziłam. Pierścionek zaręczynowy powinien być poważny, a nie dziecięcy. Mi się absolutni nie podoba.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Pierścionek jest śliczny i wierzę, że można go nosić w każdym wieku, jeśli się ma odrobinę dystansu do siebie. Mimo to pierścionek zaręczynowy powinien być bardziej klasyczny. Sama lubię zwierzęce motywy w biżuterii (szczególnie jeśli chodzi o kolczyki) i noszę stale na palcu pierścionek-myszkę, bardzo cenię też nietypową biżuterię. Moja druga połówka wybrała pierścionek, który nie tylko mnie wzruszył (jak to bywa w przypadku pierścionka zaręczynowego), ale jest bardzo w moim guście - delikatny, z białego złota z serduszkiem, w którego środku umieszczony jest brylancik
![]()
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Ciekawy pierścionek
![]()
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
nie napiszę nic nowego: jak dla mnie ten pierścionek będzie nieco śmieszny ( w tym pejoratywnym znaczeniu) jak na zaręczyny. Można go kupić z innej okazji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem nie pasuje na zareczynowy. Moze i ona lubi motywy zwierząt ale czy taki motyw w pierścionku zareczynowym ktory ma nosic potem cale życie(teoretycznie) przypadnie jej do gustu?Nie sądze.
Ja tez lubie zwierzęta i tez podobają mi sie oryginalne pierścionki jednak z takiego zareczynowego pierscionka bym sie nie ucieszyla.Troche dziecinnie to bedzie wyglądac jak dla mnie.
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Ja myślę, że to zależy od charakteru dziewczyny i jej stylu. Znam osoby, którym "klasyczny pierścionek zaręczynowy" się nigdy nie podobał i zastanawiały się jak ominąć ten zwyczaj, żeby nie urazić chłopaka. Ten pokazany w pierwszym poście jest śliczny, słodki i właśnie zastanawiam się nad okazją, z jakiej mogłabym go dostać
![]() Powiedz bratu niech podpyta dyskretnie dziewczynę jak wyobraża sobie swój pierścionek. Niech idą razem do sklepu, ona pokaże co jej się podoba i niech chłopak wywnioskuje czy będzie zadowolona z tego kotka czy lepiej pójść w klasykę.
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
No nie jest to pierścionek z wielkim brylantem (a takie chyba są klasyczne zaręczynowe
![]() To Twój brat najlepiej zna swoją dziewczynę i jeżeli uważa że kotek się jej spodoba to moim zdaniem powinien się na niego zdecydować. A jeśli ma jakieś wątpliwości to może lepiej poradzić się przyjaciółki dziewczyny? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.