|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
wysypka nad ustami i w okolicach nosa- jak sie tego pozbyć i co to jest?
witam wszystkich, dziś rano wstałam rano i zobaczyłam na swojej twarzy w lusterku nad ustami i w okolicach nosa wiele zaczerwienień na których są mini krostki. ostatnio w moim otoczeniu choruje wiele osób i pomyślałam że może tak mój organizm broni sie przed chorobą. dodam, że jestem niedaleko zakończenia kuracji przeciwtrądzikowej i biore antybiotyk tetracykline, a jako maści używam epiduo oraz clindacne. nie sądze żeby ta wysypka była od tej kuracji, ale może to znaczące informacje. co to może być i jak sie tego pozbyć? dziękuję za wszelką pomoc : )
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wysypka nad ustami i w okolicach nosa- jak sie tego pozbyć i co to jest?
tez ostatnio coś takiego mam
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Witam
Ponieważ sama znalazłam informacje w internecie na temat mojego problemu skórnego, może pomogę - na podstawie tej strony http://dermnetnz.org/acne/perioral-dermatitis.html odkryłam iż przynajmniej w moim wypadku była to dermatoza, strona po polsku http://zapalenieokoloustne.blogspot....okooustna.html Użyłam rozex, tylko ze względu, że był to jedyny dostępny lek w moim przypadku, i pomogło, jednak nie każdemu służy to samo. Powodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Ja tez to mam. Stosuje rozex i metronidazol ale średnio mi pomaga niestety
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.