|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czuję się jak odludek
Nie wiem czy taki podobny temat był, bo całego forum parędziesiątstronowego nie chcialo mi się przeglądać [leń!]. Otóż... Moja przyjaciółka znalazła sobie chłopaka. Co prawda mamy po 15 lat, ale ona go naprawdę kocha i on ją też kocha. Jesteśmy z różnych klas, ale spotykamy się całą paczką pięcioosobową na przerwach i po lekcjach.
Od kiedy Ulka znalazła sobie chłopaka, poczułam jakąś taką pustkę. Po prostu jej zazdroszczę, że ona ma kogoś płci przeciwnej, kto oddałby za nią swoje życie. Kiedy oni się tak na tych przerwach przytulają, trzymają za ręce ( chociaż nauczycielki zwracają im na to uwagę, co wlaściwie mnie nie dziwi ), to jakoś tak smutnieję, chociaż pół minuty temu miałam świetny humor i śmiałam się z byle czego. Półtora roku temu zerwałam z chłopakiem, bo próbował mnie wykorzystać ( a po zerwaniu próbował to samo zrobić z moją drugą kumpelą, więc tego nie żałuję ). Od tego czasu brzydzę się przebywania w bliższych stosunkach z facetami i nie ufam im. Wiem, że to się kupy w ogóle nie trzyma, bo raz mówię, że nie potrafię ufać chłopakom, a drugi, że chorobliwie mi tego brakuje... No bo brakuje -.- To pierwsza sprawa. Teraz druga ;D Czuję się kompletnie nieatrakcyjna i nielubiana, i w ogóle. Wiem, że może to są błahostki, ale dla mnie to poważne problemy ( tak tak, dla 15- latki taki problem to koniec świata ). Nie wiem czym ja się różnię od innych dziewczyn, a chłopaki w ogóle nie zwracają na mnie uwagi. 1. Miałam przez dłuższy czas krótkie włosy (jakieś 2-3 lata), to zawsze byłam spostrzegana jako babochłopa -.- A teraz, kiedy zahodowałam te kudły, to i tak albo prostuję, albo wiążę w kucyk. 2. Niezbyt przepadam za fikuśnymi fatałaszkami i dziewczęcymi kolorami lub fasonami, po prostu mnie odrzucają. I wątpię, czy się kiedykolwiek do nich przekonam ![]() 3. Bez przerwy mam słuchawki w uszach, śpiewam jak maniaczka, gram na gitarze jak szalona i bez tego żyć nie mogę. I przez to mogę być uważana za idiotkę. 4. Mam kompletnego świra na punkcie motorów, samochodów, komputerów, muzyki, nowinek technologicznych, więc rozmowy ze mną nie mają zbytnio sensu bo i tak ich zaginam ( w sensie chłopaków ![]() I ja się pytam, czemu tak jest! Zakompleksione stworzenie ze mnie jest, nie powiem, że nie... ;/ Proszę o rady itp. Pozdroo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Czuję się jak odludek
Cytat:
Nie rozumiem czemu uważasz, że inny styl odstrasza facetów, albo (o zgrozo!) jest powodem do kompleksów ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ~ jeszcze znajdziesz sobie kogoś zobaczysz i poza tym, nie wszyscy chłopcy oglądają się tylko za dziewczynami w kwiecistych sukniach ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Z Twojego postu a przede wszystkim zawartego w nim opisu sprawiasz wrażenie naprawdę fajnej dziewczyny-masz swój styl-przynajmniej nie jesteś kolejną kopią i syjamską bliźniaczką swoich koleżanek jakich teraz pełno. Masz naprawdę wspaniałe zainteresowania-pielęgnuj je, rozwijaj, poświęcaj im czas-to wszystko zaprocentuje w przyszłości.
I nie zazdrość koleżance bo nie ma czego-wielkei miłości w wieku 15 lat rozpadają się bardzo szybko, przychodzą następne i następne-i wątpię aby oni kochali się tak strasznie, że aż on by za nią życia oddał ![]() no proszę Cię... To normalne, że koleżanka poświęca więcej czasu chłopakowi, normalne jest też to, że Ci przykro z tego powodu. Nie zaniedbuj kontaktów z nią i starajcie się też spotykać same-bez jej chłopaka, który tylko trzymałby ją za ręce i przytulał. Przed Tobą całe życie-mnóstwo nowych znajomości, miłości większych lub mniejszych itd. Na pocieszenie powiem, że kobiety z pasją szalenie podobają się facetom. I będąc właśnie taką dziewczyną z pasją, ubraną w trampki i t shirt masz większą szansę na poznawanie tych bardziej wartościowych facetów niż np Twoje wypacykowane książniczki w wieku 15 lat chodzące w ciuszkach dla dorosłych kobiet, z pełnym makijażem itd...
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja się zachowuję jak facet całe życie.
Jak miałam 15 lat,to też mi to przeszkadzało. Mimo, że wizualnie się zmieniłam i pomykam w szpilkach, to lubię się od czasu do czasu wystroić na Helgę/babochłopa, usiąść z piwskiem z chłopakami i pośmiać się na całe gardło. Zobaczysz, że za parę lat docenisz swoje 'męskie' cechy, nie sil się na bycie mimozą, bo raz, że będziesz wyglądać jak przebrana,a nie ubrana, jeżeli np. kieca i szpilki Ci nie odpowiadają,a dwa, że jak źle się w tym czujesz,to będzie to po prostu widać. I żaden 'styl do poprawki', jeśli jesteś zadbana (szerokie pojęcie) to nie ma sensu szukać na siłę czegoś innego, noś to, co Ci odpowiada. Jeżeli zaginasz facetów nowinkami technicznymi, to tym lepiej dla Ciebie - Twoi rówieśnicy to w większości dzieci i chyba zdajesz sobie z tego sprawę, po co więc strzępić język na darmo? Znajdź sobie ogarniętych, błyskotliwych znajomych. Ja poszukałam sobie starszego towarzystwa, wyszło na dobre ![]() A odstawanie od reszty + tryb odludka też zaliczyłam w okolicach Twojego wieku, też było mi dziwnie, czego w tym momencie zupełnie nie rozumiem. Zobaczysz, że niedługo te 'dziwactwo' zaczniesz odbierać jako największy atut ![]() edit - jak widzę teraz, gdzie są i co robią 'najmodniejsze dziewczyny z gimnazjum', to aż mnie trzęsie ze śmiechu. Połowa z bachorami, każde z innego ojca, jakiegokolwiek ojca zazwyczaj brak. Wyłysiałe, zniszczone (gimnazjalne imprezki dają o sobie znać), po zawodówach albo i nie, na zasiłkach, marazm, sromota, brud, smród i ubóstwo. Tak to często wygląda ![]()
Lecz i nie dupa. Też bym napisał 'Dziady', Gdybym się uparł. ![]() Edytowane przez Kiki van Goth Czas edycji: 2011-10-01 o 15:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
wizażowy robalek
|
E tam, od razu jak odludek
![]() Miałam (i mam trochę nadal) tą samą sytuację 'ubiorową' co ty. W tym momencie jestem już na II roku studiów, ale przez okres gimnazjum/liceum moim ulubionym strojem były bluzy, trampki, tshirty z nadrukami, rurki, miałam też krótkie włosy, mocno postrzępione, słucham rocka/metalu. Jakieś tam damskie fatałaszki, sukienki, obcasy, koszule, od razu mnie odrzucało. Też nie lubiłam się zbytnio malować. Przez to byłam często krytykowana. Że nie wyglądam jak dziewczyna, żebym się ogarnęła bo faceta nie znajdę... a jak się ze mnie koleżanki śmiały że metalu słucham! ![]() ![]() Do tej pory chodzę w trampkach, mam rurki i tshirty. Tylko do 'kobiecości' się dojrzewa - mnie niedawno zaczęło ciągnąć do sukienek, obcasów, spódniczek i powoli zapełniam nimi szafę, chodzę w tych ciuszkach i czuję się super. Wszystko w swoim czasie odpowiednio trzeba dozować, nic na siłę ![]() Poza tym Twój styl bycia to taki 'pozytywny bunt' przeciwko epoce wytapetowanych plastików ![]() I zazdroszczę że grasz na gitarze - moje niespełnione marzenie. Chciałabym grać na elektrycznej. Edit: A z tych, co ze mnie śmiali się kiedyś, dziś ja się śmieję. Jedna w ciąży, technikum nie skończyła, druga nie zdała matury z większości przedmiotów, trzecia zamieniła się w chodzący plastik... ![]() Edytowane przez mrofka Czas edycji: 2011-10-01 o 21:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
oj pamietam jak to bylo jak mialam tyle lat co Ty, przezywalam wlasnie takie rzeczy zapisywalam o nich strony w pamietniku a teraz pfeh...zadnego to nie ma znaczenia. Nawet ta niby pierwsza milosc, moj pierwszy facet ktorego mialam w Twoim wieku mnie kompletnie ani ziebi ani grzeje na tą chwilę.
Bedziesz miala 17, 18, 19 lat sytuacja sie zmieni, ale wiem ze teraz Ci pewnie strasznie wolno do tego plynie czas ![]() nie zmieniaj sie na siłę, bo wszystko przychodzi z czasem jesli chodzi o takie rzeczy o facetow.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Uważam, że niepotrzebnie się przejmujesz.
Ja mam 20 lat i ANI RAZU nie chodziłam w szpilkach, nie mam szpilek, butów na obcasie, po prostu to nie dla mnie. Nie chodzę też wystrojona, najbardziej lubię zestaw jeansy, bluzka i tyle. Czasem może założę coś ładniejszego, ale nie stroję się. Maluję się raz na ruski rok i jest to makijaż typu błyszczyk i tusz do rzęs i to praktycznie tylko na okazję typu Sylwester itp, a w normalne dni nie maluję się nic, nawet na uczelnię. bo nie mam takiej potrzeby. Tak, na pewno też niektórzy się dziwili, ale to nie jest żaden bunt i wątpię, że to mi przejdzie, po prostu taka jestem. Co nie skreśla przecież znalezienia fajnego faceta ![]() Nie zmieniłabym mojego stylu dla żadnego faceta, po prostu tak czuję się sobą. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
W życiu, aby być szczęśliwym trzeba być sobą.
Nie ma co oszukiwać siebie samego i innych. Masz zainteresowania - kobieto! Ciesz się! Ile z dziewczyn w Twoim wieku ma jakiekolwiek zainteresowania poza modą i makijażem ? Poza tym czemu twierdzisz, że jesteś odludkiem? Masz przecież przyjaciółkę, jesteś w paczce. To, że nie masz teraz chłopaka - i co z tego? Przynajmniej nie tracisz czasu na głupoty ![]()
![]() |
#11 |
BAN stały
|
Kochana, wiem, że dla piętnastolatki wygląd jest bardzo ważny, ale wiem też, że zwykle sobie samej taka dziewczyna wydaje się brzydka (prawie każda), a otoczrnie inaczej to ocenia. Co do chłopaka twojej koleżanki - baaardzo wątpię, czy "oddałby za nią życie", w tym wieku dużo częściej bywa, że odda ją...a weźmie inną. Nie jesteś pustakiem, masz ciekawe zainteresowania, chłopak sam cię znajdzie i doceni, jeśli będzie myślącym człowiekiem, a nie smarkaczem, który "musi z kimś chodzić". Desperacja w tej sprawie tylko utrudni ci życie. Jesteś taka młodziutka, z czasem wiele spraw ci się poukłada w głowie, to naturalne. A znalezienie chłopaka tylko po to, żeby go mieć, bo inna ma - nie rokuje dobrze związkowi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Hej! Widziałam kilka Twoich filmików na yt i uważam że jesteś fantastyczna
![]()
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
,,Niezbyt przepadam za fikuśnymi fatałaszkami i dziewczęcymi kolorami lub fasonami, po prostu mnie odrzucają. I wątpię, czy się kiedykolwiek do nich przekonam Chodzę ubrana w zwykłe t-shirty z nadrukami, ciemne rurki, bluzy z kapturem i porwane trampki ;D Więc tak, wiem, styl do poprawki ;x"
Jezu, ale Ty masz problemy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
i bardzo dobrze
![]() ![]()
![]() |
#15 |
Monaaaa
|
też tak kiedyś miałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pewne zmiany przychodzą dla niektórych naturalnie, z ich głębi.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:50.