liceum dla dorosłych w ostatniej klasie? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-21, 17:48   #1
Juleczka16
Przyczajenie

liceum dla dorosłych w ostatniej klasie?

Hej. W tym roku powinnam pisac mature, ale cos mi nie wyszło Chodziłam do ogólniaka, najlepszego w moim małym mieście. Pan od geografii rok temu (w 2 klasie) powiedział mi, że za rok mnie nie przepuści, że nie zdam u niego, stwierdził, że do niczego sie nie nadaję, że jestem za głupia, żeby być w Liceum :/ powiedział mi to wszystko prosto w oczy, zabolało. Przez 2 lata (1 i 2 klasa) próbował mnie usadzić, ale zawsze mi wychodziło 2. W końcu w klasie maturalnej (3) postawił mi 1 na koniec roku. Miesiąc przed zakończeniem roku on stwierdził, że mam tylko połowe prac zaliczonych (a u niego musi być 3/4) i że on mi już nic nie pozwoli poprawić, mimo że inni mogli. Nie chciałam sie z nim kłócić, bo ani on nie lubi mnie, ani ja jego. Jezeli zostałabym na kolejny rok w tej samej szkole to musiałabym zaliczyc tą geografie na zajęciach indywidualnych, ponieważ ja byłam na profilu matematyczno- geograficznym i miałam geografie 3 lata, gdzie podstawa ma 2 lata, a od roku szkolnego 2013/2014 żadna 3 klasa nie będzie miała geografii bo nie ma już mojego profilu. I takim oto sposobem musiałabym przez 8 miesięcy mieć lekcje z Panem sam na sam- ja juz wiem że to sie nie uda, bo nie darzymy sie zbytnią sympatią i obydwoje o tym wiemu, mimo iż zawsze staram sie być dla niego miła, mówie "dzień dobry" i "do widzenia" mimo, iż nigdy mi nie odpowiada. W związku z tym, chciałam sie przenieść do drugiego Liceum (w moim mieście są 2 licea) tylko że w tej szkole musiałabym pójsć na profil językowy (tylko na taki mogłabym pójść) i zaliczyć historie i angielski na rozszerzeniu. Angielski- spoko, uwielbiam wręcz, zawsze marzyłam, żeby studiować lingwistyke ale jeżeli chodzi o historie to nie ma w ogóle szans. Poza tym, nowa szkoła, nowi znajomi gdzie ja tam nikogo nie znam, nowi nauczyciele. Boje sie, że nie zalicze tej historii, albo jakiegoś innego przedmiotu i będę musiala znowu powtórzyć rok :/ Poprawki zdać nie moge bo tata płaci na mnie alimenty. jezeli zdałabym poprawke to przez rok bym sie nie uczyła i automatcznie nie dostawałabym pieniędzy bo skończyłam już 18 lat a nasza sytuacja finansowa nie jest wystarczająco dobra :/ Teraz wpadłam na taki pomysł: mój biologiczny tata mieszka w Szczecinie. ja sie tam urodziłam i mieszkałam do 13 roku życia, potem moi rodzice sie rozwiedli i teraz mieszkam z mamą i ojczymem ok 200 km od Szczecina. Do taty jeżdże raz na jakiś czas. Nienawidze tego miasta w którym mieszkam teraz, szczególnie, że mieszkam na wsi 20 km od miasta, więc dojazd jest katorgą :/ i pomyslałam, że mogłabym co 2 tygodnie jeździć do taty do szkoły na zaoczne. W Szczecinie czuje sie jak w domu zawsze jak tam jade to płacze bo tak bardzo kocham moje miasto tata też uwielbia jak przyjeżdżam do niego. Moja koleżanka taka bardzo bliska jest na zaocznych ze Szczecina i wtedy chodziłybyśmy razem tylko ona będzie w 2 klasie a ja w 3. Od podstawówki zawsze dobrze sie uczyłam, same 4 i 5- w gimnazjum też. Jestem dość inteligentna, tylko troszke leniwa . Ale jestem równiez taka, że jak coś bardzo chce to do tego dąże. Chce jak najszybciej wyprowadzić się do taty i zrobie wszystko żeby za rok zdać maturę teraz nie moge do niego wyjechać bo musze prawko dokończyć :/ finansowo wyszłoby to moją mamę tylko 30 zł w ciągu miesiąca, a na autobus z wioski do miasta wydałaby więcej, a ja co 2 tygodnie, tylko na weekendy bym jeździła do Szczecina do szkoły. Uważacie, że ogólnie ten pomysł ze szkołą zaoczną jest dobry?? bo niektórzy mi mówią, że i tak jestem dość inteligentna więc z matura sobie poradze, a niektórzy mówią, że będę sie cofać. ale przecież do matury i tak uczyłam sie całe 3 lata w LO, a przeciez duzo osób kończy szkołę bez matury, a mature sobie zdaje za rok i przeciez zdają normalnie. chce te zaoczne zrobić w Szczecinie bo ja po prostu bardzo tęsknie za przyjaciółmi i za miastem i nienawidze miejsca w którym teraz mieszkam, chce być stad jak najdalej
Stary 2013-05-21, 18:25   #2
201605301111
Konto usunięte

Dot.: liceum dla dorosłych w ostatniej klasie?

a co robiłabys przez resztę tygodnia w domu? Z ciekawości pytam.
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-21, 21:26   #3
Juleczka16
Przyczajenie

w tygodniu będę uczyc sie do matury poczytam lektury, będę rozwiązywać testy
Stary 2013-05-22, 13:47   #4
Withers
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Juleczka16 Pokaż wiadomość
w tygodniu będę uczyc sie do matury poczytam lektury, będę rozwiązywać testy
Pisałaś wcześniej, że jesteś leniwa. Mając szkołę tylko w weekendy możesz sobie całkiem odpuścić i jeszcze mniej się przykładać, a ta nauka w tygodniu może się zakończyć na ambitnych planach. Też jestem leniem i wiem po sobie, co bym zrobiła w takiej sytuacji, więc radzę Ci to jeszcze przemyśleć

Wining and dining, drinking and driving

Excessive buying, overdose and dying
Withers jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-27, 14:45   #5
Juleczka16
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Withers Pokaż wiadomość
Pisałaś wcześniej, że jesteś leniwa. Mając szkołę tylko w weekendy możesz sobie całkiem odpuścić i jeszcze mniej się przykładać, a ta nauka w tygodniu może się zakończyć na ambitnych planach. Też jestem leniem i wiem po sobie, co bym zrobiła w takiej sytuacji, więc radzę Ci to jeszcze przemyśleć

jestem leniwa, ale jak czegoś chce to do tego dążę i sie nie poddaje. a teraz dla mnie jest najwazniejsze, żebym za rok zdała mature i w końcu wróciła do domu. nic innego sie teraz dla mnie nie liczy. naprawde zależy mi,żeby dobrze zdać mature bo chce iść na dzienne studia. teraz liczy sie tylko dla mnie, żeby wrócić już do domu jak najszybciej.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości