![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Aby zrzucić zbędne kg...
Witam, mam problem.. Z resztą jak większość kobiet. Chciałabym schudnąć, ale bez jakiś strasznych diet czy wyczerpujących ćwiczeń(ponieważ znając siebie to bedę to przestrzegać z miesiąc a później się poddam). Możę wy macie jakieś propozycje na to jak schudnąć dość efektownie i przynajmniej 2-3 kg miesięcznie..?? Mam taki pomysł żeby nie jeść nic po 18. Ale czy to wystarczy??
Proszę o pomoc! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Chodzi o to, że jeżeli ktoś chodzi spać o 21-22 to faktycznie ostatni posiłek powinen zjadać o 18 i działa tutaj reguła 3-4h przed snem. We wszelkich poradnikach biorą sobie statystyczne dane, z których wynika, że człowiek chodzący do pracy kładzie się spać +/- o godz. 22. Ale jeżeli ktoś chodzi spać o północy albo później to nie powinien jeść ostatniego posiłku o tak wczesnej porze, bo to spowalnia metabolizm! Żeby porządnie wziąć się za siebie, musisz niestety podejśc do tego inaczej. Jeżeli od razu zakładasz, że się poddasz - to nie podchodź do diety. Szybko nabawisz się efektu jo-jo. Jeśli znajdziesz jednak w sobie dużo siły to proponuję: 1. Dietę 1200 kcal (ja stosuję 1000 i jestem zadowolona) 2. 2 litry wody dziennie 3. 5 regularnych posiłków 4. Ruch (przynajmniej 30 min 5x w tygodniu... orbitrek, rower stacjonarny, bieganie, pływanie, gimnastyka, aerobic, taniec, twister, hula-hop, a6w - według uznania ![]() 5. kolacja 3h przed snem, najlepiej białkowa 6. potrawy bez tłuszczu 7. wykluczenie białego pieczywa, jasnego makaronu 8. wyeliminowanie z diety cukru, a więc wszelkich słodyczy 9. wyeliminowanie alkoholu 10. dieta bogata w warzywa, owoce, gotowane mięsko, serki wiejskie, jogurty naturalne, biały ser, makaron pełnoziarnisty itd. W razie pytań - pisz śmiało, na pewno coś pominęłam ![]()
Padłaś? Powstań, popraw koronę i zasuwaj! ![]() obieżyświatka, pożeraczka lodów antylight, wiecznie spóźniona Śpiąca Królewna size plus, będąca jednocześnie nałogową coffeeholiczką i poszukiwatorką księcia z bajkiem ![]() 104-99-96,8... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: Aby zrzucić zbędne kg...
Zwracaj uwagę na to co jesz i czy np. potrzebna Ci była czekolada, czy coś innego. Taki rachunek sumienia pod koniec, zapisz wszystko co jadłaś. Stwierdzisz że wiele rzeczy to "smieci".
Pij duzo wody, to pomaga gdy sie np. podjada. Picie zielonej herbaty swietnie poprawia metabolizm. I pamietaj, sniadanie-obiad-kolacja to podstawa i nie rezygnuj z nich. Powodzenia ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Medzia popieram Cie
![]() Nie jedzenie po 18 zwolni tylko metabolizm, moim zdaniem autorka powinna jeszcze zjadać 2-3 łyzki otrąb pszennych np. dodac je do jogutru. Zielona i czerwona herbata jest rewelacyjna, takze polecam, a jak nie lubisz cwiczen tak jak ja to polecam codzienne długie spacery, nie uzywac windy tylko schodów i duzo chodzic generalnie pozdrawiam ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mają rację
![]() pełnowartościowe , małe posiłki o stałych porach + ruch - to najlepsza metoda ![]() a na śniadanie polecam owsiankę ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() AD 1- każdy powinien sobie samemu obliczyć zapotrzebowanie i od tego obciąć na początek 200/300kcal żeby potem mieć z czego ewentualnie schodzić i żeby przy wychodzeniu z diety nie okazało się nagle, że nie potrafimy tego zrobić Tak- na efekt trzeba dłużej poczekać ale jest przynajmniej zdrowo, nie tracimy włosów, paznokci nie mamy problemów ze skupieniem i różnych innych poważniejszych dolegliwości Poza tym kalorie nie są tak ważne jak dobór produktów... AD 2- 2 litry jak na dworze jest +30 i ćwiczymy 3 godziny i 2 litry jak jest 10 stopni i nie ćwiczymy danego dnia? ![]() AD 5- białko można wypić przed samym pójściem spać jak ktoś ma ochotę i jedni nie będą spać a innym będzie się spało cudownie- nie każdemu służy białkowa kolacja jak jemy 3h przed snem to nie ma to znaczenia zbytnio jeżeli posiłek jest zdrowo i odpowiednio zbilansowany- adekwatny do jadłospisu z danego dnia/tygodnia AD 6- o NNKT słyszała?
BLOG - zdrowe odżywianie, ćwiczenia, motywacja Jeżeli chcesz się ze mną szybko skontaktować napisz mail ![]() Edytowane przez nikki999 Czas edycji: 2011-10-12 o 13:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Jejku, dziewczyny bardzo dużo mi pomogłyście w tym temacie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
♥
|
Pewnie, a za chwilę będzie płacz , że okresu brak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
dokładnie
najpierw okresu a potem, że dzieci się doczekać nie można- wtedy dopiero będzie prawdziwy płacz ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Jaja, ryby tluste, nabial trzeba jesc, a nie sama trawe i pieczywo waza
![]() ![]()
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Jak już tak doradzacie w sprawie diet, to mam pytanie: czy dieta Dukana jest zdrowa, czy szkodzi? Pytam, ponieważ chcę zrzucić ok 6 kg i myślę by ja zacząć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
6kg to bardzo mało uda się w normalny sposób tylko wystarczy więcej ruchu i zdrowe zbilansowane odpowiednio posiłki
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli przez krótki czas dużo schudniesz ograniczając lub wykluczając z diety jakies produkty, a potem do nich wrócisz to bardzo szybko wrócą również kilogramy. Można zyć np. na samych serkach przez tydzień, jak za tydzień masz imprezę i chcesz żeby się tyłek w sukienkę zmieścił ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
oj nie do końca...polecam tę dietę , ale najpierw książkę "nie potrafię schudnąć"
![]() dużo osób , w tym ja ![]() ![]()
Edytowane przez chillowa Czas edycji: 2011-10-18 o 11:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ale Wy się czepiacie słówek.
Potrawy bez tłuszczu czyli bez nadmiaru tłuszczu, nie smażyć. Jedząc mięso i tak jest w nim tłuszcz, w serze białym też jest tłuszcz, w jogurcie też jest tłuszcz. 2 litry wody, tj. płynów to całkiem dobre stwierdzenie, bo każdy przeciętny, zdrowy człowiek tyle tych płynów powinien wypijać (włączając w to wodę, kawę, herbatę, soki, ZUPY). Wiadomo, że jest to uzależnione w jakimś stopniu od masy ciała i temperatury. Ale bez przesady. Mamy teraz październik, więc 2 l to całkiem dobra liczba. Dieta 1200kcal odpowiednio zbilansowana jest w stanie zapewnić wszystkie niezbędne do funkcjonowania składniki mineralne i witaminy bez niekorzystnego wpływu na zdrowie. Dziewczyna wyrazie napisała, że jest anty na ćwiczenia. Dieta 1200kcal jest więc bardzo wskazana. Sama od takiej zaczynałam z wagą 104 kg i wtedy miałam deficyt energetyczny w postaci 600kcal.
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Moją teorią schudnięcia jest dieta MŻ - mniej żreć. Jedz tak samo jak jadłaś, tylko mniej. Musimy dostarczać do swojego organizmu tłuszcze, tak samo jak białka i węglowodany. Wszystko musi być na swoim miejscu. Wyeliminować trzeba "śmieciowe jedzenie" - fast foody, mrożone pizze, zapiekanki, zupki chińskie(mają mało kalorii, ale nic nam nie dają). Wiadomo, że trzeba również ograniczyć cukry. Ale jeśli masz ochotę na czekoladę, to zjedz kostkę dwie - od tego nie przytyjesz.
Jeść 3-4 h przez snem( tak jak to było już powiedziane), pić wodę, jeść regularnie. Moja krótka teoria na schudnięcie.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
ograniczyć nadmiar tłuszczów (w moim przypadku fryteczki) tez nie zaszkodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak w ogóle to wtrążalam się do waszego wątku - jeszcze 4 kg przede mną! ![]()
![]() |
![]() |
#22 | |||
Zakorzenienie
|
kolejna porcja mądrości wziętych z kosmosu
![]() nie słówek tylko bzdurnych porad, które więcej mogą zaszkodzić niż pomóc... Cytat:
poza tym oprócz takich tłuszczów zwierzęcych o których wspomniałaś istnieją inne, których potrzebujemy- tłuszcze egzogenne i te występujące w rybach, bo ich niedobór działa niekorzystnie na wiele sposobów a w przypadku kobiet jest to tym bardziej ważne Cytat:
kawa działa moczopędnie; herbaty ziołowe i owocowe działają bądź moczopędnie bądź napotnie i nie powinno się ich wliczać do płynów spożywanych w ciągu dnia, ponadto każdą taką wypijaną herbatę czy kawę powinniśmy "odrobić" dopijając wody, aby zapobiec odwodnieniu organizmu- chyba nie muszę pisać, że odwodnienie jest bardzo niebezpieczne? ![]() Cytat:
![]()
BLOG - zdrowe odżywianie, ćwiczenia, motywacja Jeżeli chcesz się ze mną szybko skontaktować napisz mail ![]() Edytowane przez nikki999 Czas edycji: 2011-10-18 o 20:00 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
To wg Ciebie ile powinno się jeść w oparciu o kaloryczność? Bo wybacz, ale 7 miesięcy odchudzałam się z pomocą dietetyka właśnie na 1200 kcal i wszystko jest ok. Cholesterol, cukier, potas, żelazo, morfologia, mocz. Mam wyniki lepsze po diecie niż przed dietą. A podkreślę, że nie jem w ogóle ryb, bo ich nie cierpię i mimo zaleceń dietetyka odnośnie suplementacji nie łykam także kwasów Omega.
Dziwne, że nie sypią mi się włosy garściami, nie łamią paznokcie,mam regularne miesiączki i w dodatku w ogóle chudnę...a i że się nie odwodniłam to też sukces. Moje mądrości nie są z kosmosu, tylko z poradni dietetycznej. Dzięki której z resztą bardzo dobrze wyszłam. Zastanawiam się skąd sama bierzesz swoje mądrości, bo od tych rzeczy, które tak krytykujesz nikt sobie krzywdy nie zrobi a przynajmniej doprowadzi swoją wagę do porządku. Więcej szkody zrobi duża nadwaga lub otyłość, niż dieta 1200kcal i 2 l płynów łącznie z kawą i herbatą. Może poszukaj inteligentnych wątków o dietach 500 kcal lub mniej i tam wytykaj, co jak i dlaczego. P.S. Nie neguję spożywania tłuszczu, neguję spożywanie jego nadmiernych ilości.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nadal jestem zdania, że ile ludzi tyle opinii i nie ma co się kłócić.
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie nie umiem tyle pochłonąć, a jeśli już pochłonę to tylko dlatego, że jadłam jakieś śmieciowe jedzenie ![]() Mały człowiek? No nie wiem czy taki mały ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.