Aby zrzucić zbędne kg... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-10-11, 16:13   #1
Dalana
Przyczajenie

GG do Dalana

Aby zrzucić zbędne kg...

Witam, mam problem.. Z resztą jak większość kobiet. Chciałabym schudnąć, ale bez jakiś strasznych diet czy wyczerpujących ćwiczeń(ponieważ znając siebie to bedę to przestrzegać z miesiąc a później się poddam). Możę wy macie jakieś propozycje na to jak schudnąć dość efektownie i przynajmniej 2-3 kg miesięcznie..?? Mam taki pomysł żeby nie jeść nic po 18. Ale czy to wystarczy??
Proszę o pomoc!
Dalana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-11, 16:29   #2
medzia104
Zadomowienie

Question Dot.: Aby zrzucić zbędne kg...

Cytat:
Napisane przez Dalana Pokaż wiadomość
Witam, mam problem.. Z resztą jak większość kobiet. Chciałabym schudnąć, ale bez jakiś strasznych diet czy wyczerpujących ćwiczeń(ponieważ znając siebie to bedę to przestrzegać z miesiąc a później się poddam). Możę wy macie jakieś propozycje na to jak schudnąć dość efektownie i przynajmniej 2-3 kg miesięcznie..?? Mam taki pomysł żeby nie jeść nic po 18. Ale czy to wystarczy??
Proszę o pomoc!
Witaj Niejedzenie po godzinie 18 to największy mit odchudzania.
Chodzi o to, że jeżeli ktoś chodzi spać o 21-22 to faktycznie ostatni posiłek powinen zjadać o 18 i działa tutaj reguła 3-4h przed snem. We wszelkich poradnikach biorą sobie statystyczne dane, z których wynika, że człowiek chodzący do pracy kładzie się spać +/- o godz. 22. Ale jeżeli ktoś chodzi spać o północy albo później to nie powinien jeść ostatniego posiłku o tak wczesnej porze, bo to spowalnia metabolizm!

Żeby porządnie wziąć się za siebie, musisz niestety podejśc do tego inaczej. Jeżeli od razu zakładasz, że się poddasz - to nie podchodź do diety. Szybko nabawisz się efektu jo-jo.
Jeśli znajdziesz jednak w sobie dużo siły to proponuję:
1. Dietę 1200 kcal (ja stosuję 1000 i jestem zadowolona)
2. 2 litry wody dziennie
3. 5 regularnych posiłków
4. Ruch (przynajmniej 30 min 5x w tygodniu... orbitrek, rower stacjonarny, bieganie, pływanie, gimnastyka, aerobic, taniec, twister, hula-hop, a6w - według uznania )
5. kolacja 3h przed snem, najlepiej białkowa
6. potrawy bez tłuszczu
7. wykluczenie białego pieczywa, jasnego makaronu
8. wyeliminowanie z diety cukru, a więc wszelkich słodyczy
9. wyeliminowanie alkoholu
10. dieta bogata w warzywa, owoce, gotowane mięsko, serki wiejskie, jogurty naturalne, biały ser, makaron pełnoziarnisty itd.

W razie pytań - pisz śmiało, na pewno coś pominęłam

obieżyświatka, pożeraczka lodów antylight, wiecznie spóźniona Śpiąca Królewna size plus, będąca jednocześnie nałogową coffeeholiczką i poszukiwatorką księcia z bajkiem

104-99-96,8...

medzia104 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-11, 16:30   #3
Sirixc
Przyczajenie

Dot.: Aby zrzucić zbędne kg...

Zwracaj uwagę na to co jesz i czy np. potrzebna Ci była czekolada, czy coś innego. Taki rachunek sumienia pod koniec, zapisz wszystko co jadłaś. Stwierdzisz że wiele rzeczy to "smieci".
Pij duzo wody, to pomaga gdy sie np. podjada. Picie zielonej herbaty swietnie poprawia metabolizm. I pamietaj, sniadanie-obiad-kolacja to podstawa i nie rezygnuj z nich.

Powodzenia
-2Pac-
Sirixc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-11, 16:59   #4
Dorisek16
Raczkowanie

Medzia popieram Cie
Nie jedzenie po 18 zwolni tylko metabolizm, moim zdaniem autorka powinna jeszcze zjadać 2-3 łyzki otrąb pszennych np. dodac je do jogutru.
Zielona i czerwona herbata jest rewelacyjna, takze polecam, a jak nie lubisz cwiczen tak jak ja to polecam codzienne długie spacery, nie uzywac windy tylko schodów i duzo chodzic generalnie
pozdrawiam
Dorisek16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-11, 18:56   #5
chillowa
Raczkowanie

Dziewczyny mają rację

pełnowartościowe , małe posiłki o stałych porach + ruch - to najlepsza metoda

a na śniadanie polecam owsiankę możesz przyrządzać na różne sposoby...dodając kakao, owoce, albo nawet na słono . syci i zjadasz mało kalorii (nie da rady zjeść od razu 100g)
Będzie 48!
chillowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-12, 10:22   #6
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dorisek16 Pokaż wiadomość
Medzia popieram Cie
Nie jedzenie po 18 zwolni tylko metabolizm, moim zdaniem autorka powinna jeszcze zjadać 2-3 łyzki otrąb pszennych np. dodac je do jogutru.
Zielona i czerwona herbata jest rewelacyjna, takze polecam, a jak nie lubisz cwiczen tak jak ja to polecam codzienne długie spacery, nie uzywac windy tylko schodów i duzo chodzic generalnie
pozdrawiam
Otreby owsiane sa lepsze - maja lepsze wlasciwosci odchudzajace
Moze kiedys magiczne 66 kg

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
d666666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-12, 13:00   #7
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medzia104 Pokaż wiadomość
Witaj Niejedzenie po godzinie 18 to największy mit odchudzania.
Chodzi o to, że jeżeli ktoś chodzi spać o 21-22 to faktycznie ostatni posiłek powinen zjadać o 18 i działa tutaj reguła 3-4h przed snem. We wszelkich poradnikach biorą sobie statystyczne dane, z których wynika, że człowiek chodzący do pracy kładzie się spać +/- o godz. 22. Ale jeżeli ktoś chodzi spać o północy albo później to nie powinien jeść ostatniego posiłku o tak wczesnej porze, bo to spowalnia metabolizm!

Żeby porządnie wziąć się za siebie, musisz niestety podejśc do tego inaczej. Jeżeli od razu zakładasz, że się poddasz - to nie podchodź do diety. Szybko nabawisz się efektu jo-jo.
Jeśli znajdziesz jednak w sobie dużo siły to proponuję:
1. Dietę 1200 kcal (ja stosuję 1000 i jestem zadowolona)
2. 2 litry wody dziennie
3. 5 regularnych posiłków
4. Ruch (przynajmniej 30 min 5x w tygodniu... orbitrek, rower stacjonarny, bieganie, pływanie, gimnastyka, aerobic, taniec, twister, hula-hop, a6w - według uznania )
5. kolacja 3h przed snem, najlepiej białkowa
6. potrawy bez tłuszczu

7. wykluczenie białego pieczywa, jasnego makaronu
8. wyeliminowanie z diety cukru, a więc wszelkich słodyczy
9. wyeliminowanie alkoholu
10. dieta bogata w warzywa, owoce, gotowane mięsko, serki wiejskie, jogurty naturalne, biały ser, makaron pełnoziarnisty itd.

W razie pytań - pisz śmiało, na pewno coś pominęłam
co za bzdury
AD 1- każdy powinien sobie samemu obliczyć zapotrzebowanie i od tego obciąć na początek 200/300kcal żeby potem mieć z czego ewentualnie schodzić i żeby przy wychodzeniu z diety nie okazało się nagle, że nie potrafimy tego zrobić
Tak- na efekt trzeba dłużej poczekać ale jest przynajmniej zdrowo, nie tracimy włosów, paznokci nie mamy problemów ze skupieniem i różnych innych poważniejszych dolegliwości
Poza tym kalorie nie są tak ważne jak dobór produktów...

AD 2- 2 litry jak na dworze jest +30 i ćwiczymy 3 godziny i 2 litry jak jest 10 stopni i nie ćwiczymy danego dnia?

AD 5- białko można wypić przed samym pójściem spać jak ktoś ma ochotę i jedni nie będą spać a innym będzie się spało cudownie- nie każdemu służy białkowa kolacja
jak jemy 3h przed snem to nie ma to znaczenia zbytnio jeżeli posiłek jest zdrowo i odpowiednio zbilansowany- adekwatny do jadłospisu z danego dnia/tygodnia

AD 6- o NNKT słyszała?

BLOG -
zdrowe odżywianie, ćwiczenia, motywacja
Jeżeli chcesz się ze mną szybko skontaktować napisz mail

Edytowane przez nikki999
Czas edycji: 2011-10-12 o 13:01
nikki999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-12, 15:45   #8
Dalana
Przyczajenie

GG do Dalana

Jejku, dziewczyny bardzo dużo mi pomogłyście w tym temacie Na razie postaram się pić dużo wody (conajmniej 1,5l dziennie), ograniczyć słodycze, jeść mniejsze posiłki i jeść lekką kolacje 3-4 godziny przed snem wtedy bedę czekać na efekty Alkoholu w ogóle nie piję także nie będę mieć z tym problemu Powiem szczerze że jakoś od marca zaczęłam coś tam się odchudzać w sęsie, że nie jadłam po 18 i do wakacji schudłam 7kg.. Nistety od wakacji zaburzyłam swój rytm i te kg mi niestety przybyły.. ;(
Dalana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-12, 17:53   #9
anniaa

Cytat:
Napisane przez medzia104 Pokaż wiadomość
6. potrawy bez tłuszczu
Pewnie, a za chwilę będzie płacz , że okresu brak

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-12, 19:20   #10
anjuta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikki999 Pokaż wiadomość
co za bzdury
AD 1- każdy powinien sobie samemu obliczyć zapotrzebowanie i od tego obciąć na początek 200/300kcal żeby potem mieć z czego ewentualnie schodzić i żeby przy wychodzeniu z diety nie okazało się nagle, że nie potrafimy tego zrobić
Tak- na efekt trzeba dłużej poczekać ale jest przynajmniej zdrowo, nie tracimy włosów, paznokci nie mamy problemów ze skupieniem i różnych innych poważniejszych dolegliwości
Poza tym kalorie nie są tak ważne jak dobór produktów...

AD 2- 2 litry jak na dworze jest +30 i ćwiczymy 3 godziny i 2 litry jak jest 10 stopni i nie ćwiczymy danego dnia?

AD 5- białko można wypić przed samym pójściem spać jak ktoś ma ochotę i jedni nie będą spać a innym będzie się spało cudownie- nie każdemu służy białkowa kolacja
jak jemy 3h przed snem to nie ma to znaczenia zbytnio jeżeli posiłek jest zdrowo i odpowiednio zbilansowany- adekwatny do jadłospisu z danego dnia/tygodnia

AD 6- o NNKT słyszała?
Jak masz takie fajne informacje o błędach żywieniowych, to podziel się jeszcze, please
anjuta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-13, 08:57   #11
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anniaa Pokaż wiadomość
dokładnie
najpierw okresu a potem, że dzieci się doczekać nie można- wtedy dopiero będzie prawdziwy płacz
Cytat:
Napisane przez anjuta Pokaż wiadomość
Jak masz takie fajne informacje o błędach żywieniowych, to podziel się jeszcze, please
To forum jest pełne super informacji dot. zdrowego stylu życia- zacznij od podwieszonych wątków- są one przez modów wyselekcjonowane więc nie ma tam bzdur (oprócz większości wspólnych wątków odchudzaniowych, bo kto by miał na nie siły, żeby poprawiać te wszystkie mity )

BLOG -
Stary 2011-10-14, 17:24   #12
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anniaa Pokaż wiadomość
Jaja, ryby tluste, nabial trzeba jesc, a nie sama trawe i pieczywo waza))
Moze kiedys magiczne 66 kg

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
d666666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-15, 16:14   #13
201612080925
Konto usunięte

Jak już tak doradzacie w sprawie diet, to mam pytanie: czy dieta Dukana jest zdrowa, czy szkodzi? Pytam, ponieważ chcę zrzucić ok 6 kg i myślę by ja zacząć.
201612080925 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-15, 19:26   #14
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewull Pokaż wiadomość
Jak już tak doradzacie w sprawie diet, to mam pytanie: czy dieta Dukana jest zdrowa, czy szkodzi? Pytam, ponieważ chcę zrzucić ok 6 kg i myślę by ja zacząć.
Aby schudnąć i być zdrowym nie można rezygnować z żadnej grupy produktów czy to białkowych, węglowodanowych czy tłuszczów...

6kg to bardzo mało uda się w normalny sposób tylko wystarczy więcej ruchu i zdrowe zbilansowane odpowiednio posiłki

BLOG -
Stary 2011-10-16, 09:39   #15
anjuta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewull Pokaż wiadomość

Jeżeli przez krótki czas dużo schudniesz ograniczając lub wykluczając z diety jakies produkty, a potem do nich wrócisz to bardzo szybko wrócą również kilogramy. Można zyć np. na samych serkach przez tydzień, jak za tydzień masz imprezę i chcesz żeby się tyłek w sukienkę zmieścił
Stary 2011-10-18, 10:50   #16
chillowa
Raczkowanie

oj nie do końca...polecam tę dietę , ale najpierw książkę "nie potrafię schudnąć"

dużo osób , w tym ja , chwali sobie tę dietę
Będzie 48!

Edytowane przez chillowa
Czas edycji: 2011-10-18 o 11:26
chillowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-18, 12:27   #17
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chillowa Pokaż wiadomość
oj nie do końca...polecam tę dietę , ale najpierw książkę "nie potrafię schudnąć"

dużo osób , w tym ja , chwali sobie tę dietę
dużo osób chwali sobie głodówki, diety 1000kcal i niżej, kapuścianą, kopenhaską, owocową i inne co nie znaczy, że ludzie powinni się tak odżywiać

BLOG -
Stary 2011-10-18, 15:37   #18
marysia1189
Raczkowanie

Ale Wy się czepiacie słówek.

Potrawy bez tłuszczu czyli bez nadmiaru tłuszczu, nie smażyć. Jedząc mięso i tak jest w nim tłuszcz, w serze białym też jest tłuszcz, w jogurcie też jest tłuszcz.

2 litry wody, tj. płynów to całkiem dobre stwierdzenie, bo każdy przeciętny, zdrowy człowiek tyle tych płynów powinien wypijać (włączając w to wodę, kawę, herbatę, soki, ZUPY). Wiadomo, że jest to uzależnione w jakimś stopniu od masy ciała i temperatury. Ale bez przesady. Mamy teraz październik, więc 2 l to całkiem dobra liczba.

Dieta 1200kcal odpowiednio zbilansowana jest w stanie zapewnić wszystkie niezbędne do funkcjonowania składniki mineralne i witaminy bez niekorzystnego wpływu na zdrowie. Dziewczyna wyrazie napisała, że jest anty na ćwiczenia. Dieta 1200kcal jest więc bardzo wskazana. Sama od takiej zaczynałam z wagą 104 kg i wtedy miałam deficyt energetyczny w postaci 600kcal.

15.02.2012 - (+4kg)

od kwietnia cd. Jeszcze "tylko" 19kg damy radę
marysia1189 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-18, 18:35   #19
YennaSnape
Rozeznanie

GG do YennaSnape

Moją teorią schudnięcia jest dieta MŻ - mniej żreć. Jedz tak samo jak jadłaś, tylko mniej. Musimy dostarczać do swojego organizmu tłuszcze, tak samo jak białka i węglowodany. Wszystko musi być na swoim miejscu. Wyeliminować trzeba "śmieciowe jedzenie" - fast foody, mrożone pizze, zapiekanki, zupki chińskie(mają mało kalorii, ale nic nam nie dają). Wiadomo, że trzeba również ograniczyć cukry. Ale jeśli masz ochotę na czekoladę, to zjedz kostkę dwie - od tego nie przytyjesz.
Jeść 3-4 h przez snem( tak jak to było już powiedziane), pić wodę, jeść regularnie.
Moja krótka teoria na schudnięcie.

YennaSnape jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-18, 19:52   #20
anjuta
Zakorzenienie

ograniczyć nadmiar tłuszczów (w moim przypadku fryteczki) tez nie zaszkodzi
Stary 2011-10-18, 19:57   #21
Loriette
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez YennaSnape Pokaż wiadomość
Moją teorią schudnięcia jest dieta MŻ - mniej żreć. Jedz tak samo jak jadłaś, tylko mniej. Musimy dostarczać do swojego organizmu tłuszcze, tak samo jak białka i węglowodany. Wszystko musi być na swoim miejscu. Wyeliminować trzeba "śmieciowe jedzenie" - fast foody, mrożone pizze, zapiekanki, zupki chińskie(mają mało kalorii, ale nic nam nie dają). Wiadomo, że trzeba również ograniczyć cukry. Ale jeśli masz ochotę na czekoladę, to zjedz kostkę dwie - od tego nie przytyjesz.
Jeść 3-4 h przez snem( tak jak to było już powiedziane), pić wodę, jeść regularnie.
Moja krótka teoria na schudnięcie.
Dodałabym do tego ruch i jest recepta na fajną dietę! ) No i co do czekolady, jeśli te kilka kostek jest wliczonych w bilans to super, bo mamy pewność, że za kilka dni nie dostaniemy kompulsu. Organizm należy odzwyczajać stopniowo od pewnych nawyków!

Tak w ogóle to wtrążalam się do waszego wątku - jeszcze 4 kg przede mną!

Zapraszam do miejsca, gdzie objawia się prawdziwa miłość do kuchni.
Loriette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-18, 19:58   #22
nikki999
Zakorzenienie

kolejna porcja mądrości wziętych z kosmosu
Cytat:
Napisane przez marysia1189 Pokaż wiadomość
Ale Wy się czepiacie słówek.
nie słówek tylko bzdurnych porad, które więcej mogą zaszkodzić niż pomóc...
Cytat:
Potrawy bez tłuszczu czyli bez nadmiaru tłuszczu, nie smażyć. Jedząc mięso i tak jest w nim tłuszcz, w serze białym też jest tłuszcz, w jogurcie też jest tłuszcz.
ale jak wiadomo z podstawówki są witaminy, które rozpuszczają się w tłuszczach- robiąc sałatkę musisz do niej dodać tłuszcz, aby te się nie utleniły...(sałatki typowo warzywne/jarzynowe bez mięsa)
poza tym oprócz takich tłuszczów zwierzęcych o których wspomniałaś istnieją inne, których potrzebujemy- tłuszcze egzogenne i te występujące w rybach, bo ich niedobór działa niekorzystnie na wiele sposobów a w przypadku kobiet jest to tym bardziej ważne
Cytat:
2 litry wody, tj. płynów to całkiem dobre stwierdzenie, bo każdy przeciętny, zdrowy człowiek tyle tych płynów powinien wypijać (włączając w to wodę, kawę, herbatę, soki, ZUPY). Wiadomo, że jest to uzależnione w jakimś stopniu od masy ciała i temperatury. Ale bez przesady. Mamy teraz październik, więc 2 l to całkiem dobra liczba.
otóż NIE!
kawa działa moczopędnie;
herbaty ziołowe i owocowe działają bądź moczopędnie bądź napotnie i nie powinno się ich wliczać do płynów spożywanych w ciągu dnia, ponadto każdą taką wypijaną herbatę czy kawę powinniśmy "odrobić" dopijając wody, aby zapobiec odwodnieniu organizmu- chyba nie muszę pisać, że odwodnienie jest bardzo niebezpieczne?
Cytat:
Dieta 1200kcal odpowiednio zbilansowana jest w stanie zapewnić wszystkie niezbędne do funkcjonowania składniki mineralne i witaminy bez niekorzystnego wpływu na zdrowie. Dziewczyna wyrazie napisała, że jest anty na ćwiczenia. Dieta 1200kcal jest więc bardzo wskazana. Sama od takiej zaczynałam z wagą 104 kg i wtedy miałam deficyt energetyczny w postaci 600kcal.
a to dobre, nawet nie chce mi się tego komentować

BLOG -

Edytowane przez nikki999
Czas edycji: 2011-10-18 o 20:00
Stary 2011-10-18, 22:27   #23
marysia1189
Raczkowanie

To wg Ciebie ile powinno się jeść w oparciu o kaloryczność? Bo wybacz, ale 7 miesięcy odchudzałam się z pomocą dietetyka właśnie na 1200 kcal i wszystko jest ok. Cholesterol, cukier, potas, żelazo, morfologia, mocz. Mam wyniki lepsze po diecie niż przed dietą. A podkreślę, że nie jem w ogóle ryb, bo ich nie cierpię i mimo zaleceń dietetyka odnośnie suplementacji nie łykam także kwasów Omega.

Dziwne, że nie sypią mi się włosy garściami, nie łamią paznokcie,mam regularne miesiączki i w dodatku w ogóle chudnę...a i że się nie odwodniłam to też sukces.

Moje mądrości nie są z kosmosu, tylko z poradni dietetycznej. Dzięki której z resztą bardzo dobrze wyszłam.

Zastanawiam się skąd sama bierzesz swoje mądrości, bo od tych rzeczy, które tak krytykujesz nikt sobie krzywdy nie zrobi a przynajmniej doprowadzi swoją wagę do porządku. Więcej szkody zrobi duża nadwaga lub otyłość, niż dieta 1200kcal i 2 l płynów łącznie z kawą i herbatą. Może poszukaj inteligentnych wątków o dietach 500 kcal lub mniej i tam wytykaj, co jak i dlaczego.

P.S. Nie neguję spożywania tłuszczu, neguję spożywanie jego nadmiernych ilości.

15.02.2012 - (+4kg)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-19, 00:36   #24
nutella11
Raczkowanie

hej jestem tu nowa...ja też chcę schudnąć i bardzo potrzebuję Waszej pomocy... potrzebuję tego bym mogła komuś napisać o swoich sukcesach i prosić o wsparcie w wypadku porażki (czytaj zjedzenie czegoś kalorycznego)...pomożecie ?
nutella11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-19, 14:40   #25
Loriette
Zakorzenienie

Cytat:
To wg Ciebie ile powinno się jeść w oparciu o kaloryczność? Bo wybacz, ale 7 miesięcy odchudzałam się z pomocą dietetyka właśnie na 1200 kcal i wszystko jest ok. Cholesterol, cukier, potas, żelazo, morfologia, mocz. Mam wyniki lepsze po diecie niż przed dietą. A podkreślę, że nie jem w ogóle ryb, bo ich nie cierpię i mimo zaleceń dietetyka odnośnie suplementacji nie łykam także kwasów Omega.

Dziwne, że nie sypią mi się włosy garściami, nie łamią paznokcie,mam regularne miesiączki i w dodatku w ogóle chudnę...a i że się nie odwodniłam to też sukces.

Moje mądrości nie są z kosmosu, tylko z poradni dietetycznej. Dzięki której z resztą bardzo dobrze wyszłam.

Zastanawiam się skąd sama bierzesz swoje mądrości, bo od tych rzeczy, które tak krytykujesz nikt sobie krzywdy nie zrobi a przynajmniej doprowadzi swoją wagę do porządku. Więcej szkody zrobi duża nadwaga lub otyłość, niż dieta 1200kcal i 2 l płynów łącznie z kawą i herbatą. Może poszukaj inteligentnych wątków o dietach 500 kcal lub mniej i tam wytykaj, co jak i dlaczego.

P.S. Nie neguję spożywania tłuszczu, neguję spożywanie jego nadmiernych ilości.
Słyszałam właśnie o tym, że dietetycy porządnie tną kalorie, które mają być przez nas spożywane w ciągu dnia.. Mówi się, że 1500kcal jest ok, ale z własnego doświadczenia wiem, że choćbym jak się starała to nie dobiję do takiej liczby, bo mój żołądek tego nie przyjmuje.
Nadal jestem zdania, że ile ludzi tyle opinii i nie ma co się kłócić.

Stary 2011-10-19, 15:28   #26
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Loriette Pokaż wiadomość
Słyszałam właśnie o tym, że dietetycy porządnie tną kalorie, które mają być przez nas spożywane w ciągu dnia.. Mówi się, że 1500kcal jest ok, ale z własnego doświadczenia wiem, że choćbym jak się starała to nie dobiję do takiej liczby, bo mój żołądek tego nie przyjmuje.
Ja to 1500 jem bez problemu Żarłok to ja Jestem małym człowiekiem z wielkim żołądkiem.
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-19, 15:42   #27
Loriette
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
Ja to 1500 jem bez problemu Żarłok to ja Jestem małym człowiekiem z wielkim żołądkiem.
Wiem o tym doskonale!
Ja właśnie nie umiem tyle pochłonąć, a jeśli już pochłonę to tylko dlatego, że jadłam jakieś śmieciowe jedzenie
Mały człowiek? No nie wiem czy taki mały O ile dobrze pamiętam to jesteś wysoka?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-19, 15:47   #28
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem o tym doskonale!
Ja właśnie nie umiem tyle pochłonąć, a jeśli już pochłonę to tylko dlatego, że jadłam jakieś śmieciowe jedzenie
Mały człowiek? No nie wiem czy taki mały O ile dobrze pamiętam to jesteś wysoka?
1.60m wzrostu
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-19, 15:48   #29
Loriette
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
1.60m wzrostu
Zwracam honor
Chciałabym mieć tyle wzrostu co Ty!

Stary 2011-10-19, 16:46   #30
marysia1189
Raczkowanie

Cytat:
Wszystko zależy od jakiej wagi się zaczyna, ile czasu chce się chudnąć i jaki tryb życia się prowadzi. Dla mnie 1500 byłoby ok, ale na takiej wartości praktycznie nie chudnę, bo już to przerabiałam i wtedy 0,5kg max.1 kg na miesiąc szedł. W takim tempie to bym 4 lata do odpowiedniej wagi dobijała. A mój stan zdrowia na to nie pozwalał. Dla mnie 1200 jest ok Zgadzam się z ostatnim zdaniem.

15.02.2012 - (+4kg)

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości