|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
pomoc w odzywkach białkowych
witam potrzebuje porady w doborze odzywki białkowej
po treningu mam dosc -tunczyna na milion sposobów jako posiłku białkowego jest masa dostepnych odzywek, rozne firmy onaczenia ja jestem kompletnie zielona ... mysle o czyms w rodzaju jakiegos koktajlu białkowego ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: pomoc w odzywkach białkowych
po treningu odżywka typu whey - serwatka szybkowchłanialna
przez cały dzień i na noc matrix lub kazeinowa kwestia smaku: moim zdaniem najlepsze są Syntraxa, ale są drogie dobre jakościowo ma Olimp, ale smak dla mnie trudny do przełknięcia
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
a czy to nie jest że w trakcie wysiłku fizycznego trzeba zaopatrywac organizm w weglowodany szybkowchlanialne( np carbo) i zaraz po, a bialko gdzies za godzine jak sie wszystko uspokoi itd??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Witam.Ja zaproponowałabym rewelacyjną Odżywkę białkową z firmy Herbalife.Jest bezsmakowa,zawiera białko sojowe i białko serwatki,można dodawać do potraw.Również świetnie smakuje razem z Koktajlem odżywczym,który spokojnie można wypić po wysiłku na siłowni.Różne smaki,szybko zorganizowany posiłek po prostu rewelacja.Sama stosuje i czuję sie świetnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja bym kupiła odżywkę ze sklepu z odżywkami a nie jakieś herbalife .. to zależy ile masz kasy i czy chcesz smakową czy nie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
a mi to reklamą śmierdzi
skład fatalny, a cena koszmarna ![]()
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
ja zawsze przy zakupie patrzę na 2 kryteria:
1.spektrum aminokwasów - odżywka białkowa na bazie białek kazeinowaych ma mniej aminokwasów rozgałęzionych a wiecej l-glutaminy - natomiast białko serwatkowe [szybkowchłanialne] zawsze ma więcej aminokwasów rozgałęzionych a uszczuploną ilość l-gliutaminy Tu istotny jest cel zakupu odżywki białkowej i pora o której ma być ona spożywana (ale o tym napisała już wyżej Pingwin) 2. Zawartość laktozy w odżywce - a właściwie jej śladowa ilość
Edytowane przez suzana Czas edycji: 2009-06-25 o 10:59 Powód: lit. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
a ja mam ostatatnio taki wstręt do odzywek
![]() żadna mi nie podchodzi - mam syntraxa ciastka, czekoladowy i matrixa jakieś jeszcze którego zuży nie mogę...we wszystkich czuję ten posmak, a kiedyś był dla mnie wyczuwalny ale nie tak ...dobitnie... Nawet nektarów syntraxa owocowych nie dałam rady ![]() Macie może jakiś faworytów? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Możę mi ktoś powiedzieć jaka odżywka będzie dla mnie dobra, dla regeneracji mięśni po treningu, czy taki olimp:
http://allegro.pl/olimp-x5-protein-1...325395268.html czy może wystarczy taka tańsza, chociaż widzę że zawartość białka jet niska a węgli wysoka...: http://allegro.pl/bialko-whey-protei...335622411.html Zalezy mi żeby zakupić coś taniego ale porządnego... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
U mnie na serwatce nie ma składu. Jest tylko coś takiego:
Wartość odżywcza 1oog :bialko 11g, weglowodany (laktoza) 65g, tluszcz 1g. Na dodatek jest przerobiony ręcznie termin przydatności do spozycia. nie ma nic na temat aminokawsow. Skąd zatem wiedzieć czy to bialko serwatkowe jest ok? Możecie jakoś pomóc? Będę bardzo wdzięczna. Może jakieś konkretne produkty polecicie. Moje jest z SM Miechów.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
♥
|
majreg podaj mi firmę , nazwę tego białka bo nie wiem jakie posiadasz, a posiadając tylko informację , że SM Miechów. nie mogę znaleźć
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
super, ale to zwykly gainer jak ma same weglowodany
![]()
![]() |
#14 |
♥
|
ojej nie popatrzyłam dokładnie na skład tylko szukałam nazwy . twoje to nie jest białko. żadna odżywka białkowa nie posiada aż tylu węglowodanów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To jest" WHEY SERWATKA W PROSZKU", producent Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Miechowie i adres. Nic więcej. Czyli mam rozumieć, że ta serwatka nie jest dobra, ze wzgl. na dużą zawartość węglowodanów, prawda? Dodam, że nie zależy mi na przyroście mięśni tylko na zdrowiu i schudnięciu bardziej. Ale i tak skoro dużo węglowodanych to o kant pupy można to rozbić. Następnym razem zakupię coś patrząc już na te białko. ![]() A tę zużyję do kąpieli i do włosów chyba. Nie wiedziałam, kurcze,że serwatka od serwatki może się tak diametralnie składem różnić. Brrrr.
![]() |
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ale serwatka a WPC (bo z Twojego opisu wnioskuję, że o to Ci chodziło) to zupełnie inny produkt, a może powinnam raczej napisać, że to drugie powstaje dopiero po wielu wielu procesach dokonanych na tym pierwszym ![]() jak dla mnie to się nawet jako "gainer" nie nadaje - cukier prosty.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Jedyne białko, które kupuję już od kilku lat to Optimum Gold i Hydro Whey (1sze całodzienne, drugie błyskawicznie wchłanialne)
Smaki są ok-nie jakieś bardzo słodkie, bo nie mają za dużo cukrów. Jeśli chodzi o sam smak to najlepsze białka jakie piłam do Sci Tec (kokos-czekolada ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jasne. Muszę się chyba dokształcić nieco na ten temat. Jestem zielona, ale dziękuję bardzo za naświetlenie kierunku. ![]() P.S. Kot z Twojego avatarka wygląda identycznie jak mój.
![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() PS. ha! to teraz się zastanawiaj skąd mam zdjęcie Twojego kota ![]() a tak serio - u mnie jeszcze 2 takie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.