|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Nie wiem co robić
Witam. Od pewnego czasu mało jem...Tzn mój przykładowy jadłospis wygląda tak : w szkole zjem jakieś 2 bułki przeważnie z jakimś serkiem. Po godzinie 17 lub 15 jestem w domu. Nie jem nic, albo zjem jakiś tam obiad, jak zechce mi się. Później ewentualnie zjem jakieś jabłko, albo gruszkę, wody piję średnio tak 1l na dzień...Dlaczego w ogóle nie chudnę ? Kiedyś wystarczyło ograniczyć posiłki i waga leciała, a teraz ? Ważę 66 kg przy 171/173cm ... Chciałabym zrzucić tak z 10 kg...Tylko jakim sposobem ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie wiem co robić
jak tak mozna zyc?
![]() nie chudniesz bo albo nie masz z czego albo masz juz tak spowolniony metabolizm i wyniszczony organizm ze magazynuje kazde jablko ![]() zacznij jesc 5 posilkow dziennie, w kazdym bialko, warzywa i produkty zbożowe,pelnoziarniste + troche ruchu i zobaczysz efekty. polecam tez poczytac wątki na fitnessie, jest mnostwo przydatnych rzeczy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Holy Crap!
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
No cóż, nie jest to diete redukcyjna
![]() W szkole 2 bułki (zakładam, że jasne pieczywo)=niedobre węgle serek na bułkach=laktoza (cukier mleczny)+tłuszcz "jakiś obiadek od czasu do czasu"-jeśli tradycyjny, polski to niezbyt dietetyczny owoc wieczorem=fruktoza (cukier) na noc To plus częstotliowść posiłków sprawia, że masz przerażająco spowolniony metabolizm i magazynujesz te cukry. Zacznij jeść małe porcje w równych odstępch czasu-co 3-4 godziny. pełnoziarniste pieczywo z chudym twarogiem, serkiem wiejskim, chudą wędliną. Jedz chude mięso, brazowy ryż/makaron, kaszę gryczaną. Uważaj na owoce. Zwiększ aktywność fizyczną. twoja obecna dieta prowadzi tylko i wyłącznie do problemów ze zdrowiem.
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja się wtrace zminiając lekko temat, Lady_Kala czy jest różnica w kasie gryczanej i jeczmiennej? Którąś lepiej jeść, czy obie są podobnie zdrowe?
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Lepiej jeść gryczaną, bo ma niższy indeks gilkemiczny.
Na zamianę z kaszą (bo w końcu się nudzi): ryż (najlepiej brązowy) i pełnoziarniste makarony. Do tych nieobiadowych posiłków świetnym źródłem węgli są też płatki owsiane.
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
A czy jest tu ktoś taki kto zajmuje się dietetyką ?
Nie zarabiam jeszcze na siebie i nie miałabym z jakich zasobów opłacić wizytę u niego... Chciałabym aby ktoś pomógł ustalić mi przykładowy jadłospis na tydzień, lub rozpisał co mogę jeść w jakich godzinach czego unikać itd, chciałabym zrzucić ok 10 kg, ale co sobie postanowię :"od poniedziałku zmiana nawyków" to znowu mi to nie wychodzi i tak w kółko...Mieszkam w małej miejscowości, więc nie mam dostępu do siłowni, basenów itd. Więc może jakieś ćwiczenia, które mogłabym wykonywać w domu ?? Konkretniej chciałabym schudnąć z ud(oo tak to moja zmora!) no i sadełko z brzucha... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:03.