![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Dieta: precz ze słodyczami
Znalazłam nową diete. Już trzeci dzien nie jem słodyczy < jestem z siebie baaardzo dumna>. Mam zamiar sobie pozwolić tak hmm.. może jeden batonik z pyszną kawą w każdą niedziele. Dodam że poprzednio jadłam słodycze codziennnie. Moje odchudzanie polega tylko na zrezygnowaniu ze słodyczy. Czy mi to coś da? Ile? I po jakim czasie moge spodziewac się efektów?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dieta: precz ze słodyczami
to zalezy w jakich porcjach jadlas slodycze, jak Twoj organizm na nie reaguje itp. sama zobaczysz czy to cos da. jesli czulas, ze dostarczaja Ci nadmiaru kalorii, to Twoje ogranicznie powinno pomoc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ja również lubię bardzo słodycze, jem codziennie różne batoniki, chrupki, ale najbardziej lubię czekoladę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Myślę, że ta Twoja dieta "anty-słodyczowa" może dać jakiś efekt pod warunkiem, że nie będziesz zastępować słodyczy innymi pustymi kaloriami i węglowodanami. Ja jestem zwolenniczką diety niskowęglowodanowej czyli zero słodyczy, pieczywa, ziemniaków, makaronów, ryżu itp.
Przydałby się też jakiś wysiłek fizyczny.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Yuka - ka nie chce zeby zabrzmialo to dziwnie, ale masz a avarcie moja ulubiona fotka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
tzn. ja jadłam słodycze tak gdzieś hmm.. z jeden baton codziennie to minimum ale nie czułam żeby aż tak bardzo wplywało to na moją sylwetke.Po prostu waga mi coraz bardziej idzie w góre. Ogólnie to jest spoko tylko że mi nie pasuje tyłek. A moja kolezanka ktora tez miala dosc pokazny tylek przestala jesc slodycze ( nie je juz od wielkanocy tego roku) i naprawde wszyscy widza efekty. Teraz jest chudziutka. A nie wydaje mi sie (znając ją ) żeby wczesniej byla z tych co nie jedzą nic innego niz slodycze. Ja się tylko nią sugeruje. A i jeszcze jedno. Czy to jest lepsze jak np. zamiasta codziennej porcji slodyczy zje sie raz na jakis czas wegetarianke np.? albo hamburgera ewntualnie ? No i to jest własnie głupie boje sie nie przesadzic z odchudzaniem, ale teraz mam wrazenie ze za malo zrezygnowalam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
a no wlasnie napisałam tego posta przed przeczytaniem tych waszych wszystkich, po prostu nie umiem tak sobie dobrac diety, tylko ze chodzi o to ze ja nie zapelniam tej pustki po slodytczach czym innym tylko po prostu jem tak jak dalej tyle ze bez slodyczy, jak mi cos slodycze pomogą tzn. ich brak to sie zajme resztą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
ja postanowiłam ograniczyć słodycze i zastąpić je owocami, ale też w niedużej ilosci, bo wiadomo zawierają cukier a niektóre np.banany są wysoko kaloryczne. Pozatym nie jem białego pieczywa, a na śniadanie obowiazkowo owoce+płatki+jogurt i szklanka mleka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
suzana - taka dupcia to moje marzenie i cel zarazem
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Yuk-ka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
no tak, wiem ze moze hamburger nie jest dobrym pomyslem, ale wegetarianka? czy ona jest dobra? po prostu musze czyms zastapic slodycze tak zeby mama sie nie skapla bo znowu powie ze jestem glupia i tak mi sie nie uda i nie bedzie miala najmnbiejszego zamiaru mi pomoc czy tez slownie wesprzeć.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
brak aprobaty ze strony mamy jest dobijajacy, znam to na wlasnym przykladzie... nie daj sie, poradzisz sobie!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
... choć nie Westwood
|
Hmm... Ja myslę, ze od samej rezygnacji ze słodyczy waga spadnie raczej nieznacznie i raczej bedzie stala w miejscu. Chyba dobrze bylob dodatkowo zrezygnowac z bialego pieczywa dodatkowo i dodac cwiczonka
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
u mnie słodycze stanowią 1/3 jedzenia w ciągu dnia, więc zrezygnowanie z nich czyli postępy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
a co ja mam jeść zamiast bialego pieczywa? a i jeszcze jedna hmm.. motywacja
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
seemore - jeśli chcesz schudnąć i nie chodzić wiecznie głodna to jedz dużo chudego mięsa (kurczak, indyk gotowany lub pieczony), jajka na twardo, ser biały, ryby, czasami wędzone - białko syci. Do tego trochę warzyw najlepiej pomidory, ogórki, rzodkiewka, sałata, brokuły, fasolka szparagowa. No i pij dużo wody - jak zachce Ci się jeść wypij szklankę wody i zajmij się czymś, może uda się oszukać głód w ten sposób (mi czasami się udaje!)
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
a masz aktywny tryb zycia? moze uderzyc z tej wlasnie strony? dziewczyny dobrze Ci podpowiadaja. nie mozesz jesc tak jak brat, on jest chlopakiem i to starszym a Ty dziewczyna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
ja też już dawno postanowiłam zrezygnować ze słodyczy i nie jadłam ich chyba już ze 2 tyg jak nie lepiej, ale teraz znowu wracam...nie wiem czemu, ale znów nie mogę się opanować ;(
a przed odstawieniem jadłam ich naprawdę baardzo dużo, czasem nawet 3 czekolady dziennie, jakieś batony itp, dlatego straszne ciężko było mi odstawic, bo organizm się przyzwyczaił do dużej ilości cukru i po odstawnieniu czułam się po prostu źle ( zła, rozdrażniona, bez sił) ale potem było lepiej .Ale nie chcę wracać znowu do "nałogu" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
a schudłas coś po odstawieniu słodyczy ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
|
tak schydłam już łącznie 5 kg przez miesiąc.Tylko ja jem niewiele... tzn jak nie jem słodyczy, bo słodycze to było moje ulubione danie niegdyś
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
no poza słodyczami to ja tez mało jem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
|
Heh u mnie słodycze to niemal podstawa żywienia
![]() ![]() I wiem, że to przez to mam niezbyt idealną figurę... Ale co tu począć, kochając słodki smak... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Hiehie..no dziewczynki..ja juz nie jem 17 dni słodyczy! A do tej pory potrafiłam zjesc na raz 2 milki ( na szczescie nie codziennie
![]() Do tego mocno ograniczyłam pieczywo, białe jem jak juz zadnego innego nie ma, jem ryby, kurczaki, ryz, twarozki, warzywka, truskawki, morele i pije wstretna herbate czerwona puerh. I 1 ziemniaka co 2 dzien ![]() A niedawno wyczytałam tutaj info o diecie wypłukiwania tłuszczu i jesli znajde gdzies niesłodzony sok zurawinowy to rzucam sie na głeboka wode i za miesiac wcisne sie w moje ulubione gacie ryłko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
ale mnie teraz kusi żeby zjeść tą princesse kokosową co mam w lodowce.. eeeeee
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
A ja drugi dzień nie jem słodyczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
ej no szloch, nie tak mialo byc buuuu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
mówimy NIE słodyczom, SŁODYCZE SĄ BE kto się przyłącza?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Ja niestety wczoraj się złamałam. Wczoraj miałam 10 dzień bez słodkiego, ale wieczorem tak mnie naszło, że zjadłam pół milki i dwa rożki (lody), dziś (przed 2 minutami) zjadłam drugą połowę milki
![]() Znow odbije się to na mojej wadze i cerze ![]()
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
nie wiem jak Wy, ale na mnie to dziala: otoz zauwazylam, ze jesli nie ma w domu slodyczy to ich nie jem, bo nie chce mi sie specjalnie isc do sklepu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
a co ja mam powiedzieć? w jednej szafce ciastka, w drugiej bounty, w lodowce czekolada i proncessa i wiele innych rezcy w roznych miejscach > Moja mama lubi robic zapasy no i są te rzeczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.