![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
wystawy psów - kto jezdzi?
hej,
zastanawiam się czy któraś z was jezdzi z pieskami na wystawy? Ja jezdze z 2 dogami niemieckimi może ktoś jeszcze?? ![]()
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: wystawy psów - kto jezdzi?
Ja byłam razy cztery, wróciłam z 2 medalami, 3xdosk. i 1xbdb.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
a jakiego masz pieska?
![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
szkoda ze na Inowrocław się nie wybierasz
![]()
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Ja jeżdżę na wystawy...teraz LBN, później Łódź i Radom i znowu Lbn i Warszawa i w sumie nie wiem gdzie jeszcze sie wybiorę...a Przemyśl i Krosno....
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Ja tylko warszawa i białystok, może w tym roku uda się jechać do sopotu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
szkoda ze nie blizej mnie ja w sopocie raz byłam na wystawie ale to za daleko...
dog in the wood to się spotkamy w Łodzi a z jakim pieskiem bedziesz??
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Z Cane Corso i CAO ....i musze im testy zrobić psychiczne od razu (zapisałam je)
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a czemu testy??
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
w Białym stoku był ring Cao obo Dogów...testy robie bo w Lublinie miały być na wiosne a będą na jesieni dopiero a są wymagane przy tych rasach....
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
hmm pierwsze slysze o tych testach a to wszystkich ras sie tyczy?
![]()
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
wejdz na www.zkwp.pl i tam masz w regulaminie wymogi jaka rasa musi spełniać jedne muszą mieć testy i badania na dysplazje inne sama dysplaze albo same testy....
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Ja jeżdzę na wystawy - owczarki niemieckie. Teraz bede w Białymstoku na Korungu i w Płocku na krajówce
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
BAN stały
|
Przeważnie planuje sie wystawy jak najbliżej swojego miejsca zamieszkania , aby taniej było więc z takimi spotkaniami to często problem. Ja z Dorotką ( dog in the wood) bardzo bym sie chciała spotkac ale niestety jesteśmy z 2 krańców Polski !!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeździłam z moim, osiągnęliśmy razem wszystko co chcieliśmy, więc teraz jeżdżę faktycznie tylko dla sportu i tylko w pobliżu miejsca zamieszkania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
a ja ogólnie zaczynam jeździć ale rekreacyjnie, bo nie chce psa na siłę ciągać z jednego końca na drugi i nie mam jakiś wymarzonych osiągnięć i jeździmy by jeździć, psiak uwielbia się popisywać, ostatnio odpłyneła na rękach sędziny, która nie miała wyjścia i musiała ją pomiziać, teraz jade na wystawę bez psa, pokręcić się i popatrzeć na psiaki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
Moja buldozka ma 18 miesięcy a Mopsiczka 6m, mają rodowody więc oczywiste że będą wystawiane. Jeśli uda nam się zdobyć jakiś czempionat będę "w niebo wzięta" . Co do Buldozki wszystko okaże sie na przełomie 2 miesięcy !! Mam nadzieję że nie skończymy na "hodowlance" !!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
no to długa i wyboista droga przed Tobą! Trzymam kciuki i mam nadzieję, że pochwalisz się wynikami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
Z BF mamy już 2 zaliczone wystawy z oceną wzorową i 4 lokata ale niestety za wcześnie je zrobiliśmy i do chodolanki mam się nie zaliczaja (tak mi źle doradziła jedna osoba) !!!
![]() ![]() A Ty z jakie pieski wystawiasz ??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
mojego TZ brat jezdzi na wystawy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jeździłam na wystawy, ale tylko jako widz i fotograf. Byłam na wielu krajówkach, raz na klubówce 9 grupy, na kilku międzynarodowych. Od jakiegoś czasu funduję też nagrody ( najczęściej w buldożkach ). Ostatnio niestety obserwując finały wystaw zraziłam się do nich i raczej nie będę się pojawiać na nich zbyt często. Wielce się można rozczarować ( i to mówię jako widz, nie jako kibic konkretnego psa czy rasy), oczywiście znając troszkę "światek" kynologiczny. Dodatkowo do wystaw ( po części ) zniechęciły mnie nieprzemyślane krycia w "mojej" rasie, krycie "byle" by coś się urodziło, masa miotów nic nie wnoszących do rasy, brak eliminowania konkretnych i niestety poważnych wad. Najbliższa wystawa na jakiej planuję "popstrykać" to Radom, ale to już raczej w zależności od humoru i wolnego czasu. Bardziej chęć spotkania ze znajomymi niż bycie na wystawie jako takiej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A te wystawy to nic straconego, to dobry trening i dla właściciela i dla psa, bo oswaja z ringiem i uczy zachować. Każdy psiak powinien to przejść, dlatego ze swoim często jeździłam na wystawy plasując go w klasie szczeniąt. ocena wzorowa? Chyba raczej doskonała? Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2009-04-13 o 20:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
BAN stały
|
Uśmiała się sama ze wojej wypowiedzi "...........wzorowa ocena....." - oczywiście chodziło mi o ocenę DOSKONAŁĄ !!
![]() Co do wystaw to ich wyniki nie jednkorotnie zaskakuja wielu uczestników. Nie jednokrotnie wygrywa je piesek nie zasługujący na to (układy, układziki itp) ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ocena nigdy nie jest do końca obiektywna - każdy sędzia zwraca uwagę na inne rzeczy, niektórzy punktują to, co inni odrzucają, a niby wzorzec jest jeden ![]() Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2009-04-13 o 21:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Ja swego czasu jezdzilam po polskich i zagranicznych (Czechy,Slowacja,Wegry) wystawach ze swoim bulterierem,zdobylismy championa,prawie miedzynarodowego championa jednak w pewnym momencie zorientowalam sie,ze moj pies nie powinien byc rozmnazany.Duzo mnie ta decyzja kosztowala ale psina zostal wykastrowany,teraz jest tylko i wylacznie kanapowcem a mi na pamiatke zostaly medale i dyplomy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie denewruje to, że z góry niektóre wystawy juz są ustawione... w zeszył roku czekałam na moja kolejke i stałam przy stoliku sędziowskim ale bez psa, no i pdeszła jedna Pani i zaczeła coś tam do sędziego mowić z jakiej chodowli jest jej piesek itp no i okazało się, że ta Pani była w tej samej klasie co ja z moim pieskiem. Oczywiscie jej piesek wygrał, gdy zeszłam z ringu wszyscy byli zdziwieni czmeu przegrałam, jak tamtej Pani piesek nie mógł w spokoju ustać i biegał jak zrebaczek(czyli podskakiwał) a moj biegł idealnie, nie chciałam się kłucic i to zostawiłam. Ale spotkałam się z tą samą Panią na wystawie w Toruniu była chyba z męzem i koleżankami i miała 2 psy ale tym razem nie byłam z nią na ringu... gdy zeszłam z ringu mama mi powiedziała jka się wyśmiewali z emnie i mojego psa normalnie nie wytrzymałam i chciałam podejść i wygarnąc jej co o niej myśle ale brat mnie powstrzymał. Przyrzekłąm sobie, że jak ją zobacze teraz w niedizle na wystawie i zacznie znowu mnie obgadywać to jej coś powiem. Tak szczerze mówiąc to trochę się boje tej wystawy w niedziele bo będę po raz pierwszy wysatwiac 2 pieska ma 11 mięsięcy i boje się ze będzie n sędziego szczekał ![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
ale jakies 3 lata temu jak jeżdziłam z moim pierwszym dogiem byli całkiem inni ludzie można było z nimi porozmawiać a teraz z nielicznymi tylko. szkoda, że niektórzy ludzie są tacy dziwni
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:11.