wystawy psów - kto jezdzi? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-08, 12:00   #1
kinga898
Zadomowienie

wystawy psów - kto jezdzi?

hej,
zastanawiam się czy któraś z was jezdzi z pieskami na wystawy?
Ja jezdze z 2 dogami niemieckimi może ktoś jeszcze??
kinga898 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-08, 20:02   #2
tinkussia
Zadomowienie

Dot.: wystawy psów - kto jezdzi?

Ja byłam razy cztery, wróciłam z 2 medalami, 3xdosk. i 1xbdb. ale mój pies nie lubi wystaw, chociaż ja lubię
tinkussia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-09, 09:37   #3
kinga898
Zadomowienie

a jakiego masz pieska?
Stary 2009-04-09, 09:49   #4
tinkussia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kinga898 Pokaż wiadomość
a jakiego masz pieska?
niewzorcowego Jack Russella wyglądającego jak Parson Russell Terrier
Stary 2009-04-09, 11:23   #5
monika733
BAN stały

GG do monika733

Ja jeżdżę z Buldożką Francuską a w przyszłości ( za pare miesięcy) z Mopsiczką ! Teraz właśnie szykujemy sie na Częstochowe 19.04.09 - ktoś sie tam wybiera ??
monika733 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-10, 09:14   #6
kinga898
Zadomowienie

szkoda ze na Inowrocław się nie wybierasz a ja teraz jade 19 a potem 3 maj Łódź, Bydgoszcz i dalej nie pamietam ;P
Stary 2009-04-10, 10:34   #7
dog in the wood
Rozeznanie

Ja jeżdżę na wystawy...teraz LBN, później Łódź i Radom i znowu Lbn i Warszawa i w sumie nie wiem gdzie jeszcze sie wybiorę...a Przemyśl i Krosno....

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-10, 10:38   #8
tinkussia
Zadomowienie

Ja tylko warszawa i białystok, może w tym roku uda się jechać do sopotu
Stary 2009-04-10, 11:18   #9
kinga898
Zadomowienie

szkoda ze nie blizej mnie ja w sopocie raz byłam na wystawie ale to za daleko...

dog in the wood to się spotkamy w Łodzi a z jakim pieskiem bedziesz??
Stary 2009-04-10, 11:25   #10
dog in the wood
Rozeznanie

Z Cane Corso i CAO ....i musze im testy zrobić psychiczne od razu (zapisałam je)
Stary 2009-04-10, 11:45   #11
kinga898
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dog in the wood Pokaż wiadomość
Z Cane Corso i CAO ....i musze im testy zrobić psychiczne od razu (zapisałam je)
no to moze beda dogi niemieckie gdzies kolo cane corso ringi

a czemu testy??
Stary 2009-04-10, 12:01   #12
dog in the wood
Rozeznanie

w Białym stoku był ring Cao obo Dogów...testy robie bo w Lublinie miały być na wiosne a będą na jesieni dopiero a są wymagane przy tych rasach....
Stary 2009-04-10, 12:16   #13
kinga898
Zadomowienie

hmm pierwsze slysze o tych testach a to wszystkich ras sie tyczy?
Stary 2009-04-10, 12:26   #14
dog in the wood
Rozeznanie

wejdz na www.zkwp.pl i tam masz w regulaminie wymogi jaka rasa musi spełniać jedne muszą mieć testy i badania na dysplazje inne sama dysplaze albo same testy....
Stary 2009-04-10, 17:59   #15
Andzia93
Raczkowanie

Ja jeżdzę na wystawy - owczarki niemieckie. Teraz bede w Białymstoku na Korungu i w Płocku na krajówce
Stary 2009-04-11, 09:58   #16
monika733
BAN stały

GG do monika733

Przeważnie planuje sie wystawy jak najbliżej swojego miejsca zamieszkania , aby taniej było więc z takimi spotkaniami to często problem. Ja z Dorotką ( dog in the wood) bardzo bym sie chciała spotkac ale niestety jesteśmy z 2 krańców Polski !!
Stary 2009-04-11, 19:35   #17
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika733 Pokaż wiadomość
Przeważnie planuje sie wystawy jak najbliżej swojego miejsca zamieszkania , aby taniej było więc z takimi spotkaniami to często problem. Ja z Dorotką ( dog in the wood) bardzo bym sie chciała spotkac ale niestety jesteśmy z 2 krańców Polski !!
przeważnie planuje się takie, które są potrzebne psu do osiągnięcia czegoś. Jeśli do championatu brakuje Ci międzynarodowej w określonym czasie, to można nawet pół Polski przemierzyć.
Ja jeździłam z moim, osiągnęliśmy razem wszystko co chcieliśmy, więc teraz jeżdżę faktycznie tylko dla sportu i tylko w pobliżu miejsca zamieszkania.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-11, 21:01   #18
milkanika
Rozeznanie

a ja ogólnie zaczynam jeździć ale rekreacyjnie, bo nie chce psa na siłę ciągać z jednego końca na drugi i nie mam jakiś wymarzonych osiągnięć i jeździmy by jeździć, psiak uwielbia się popisywać, ostatnio odpłyneła na rękach sędziny, która nie miała wyjścia i musiała ją pomiziać, teraz jade na wystawę bez psa, pokręcić się i popatrzeć na psiaki
milkanika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-13, 14:36   #19
monika733
BAN stały

GG do monika733

Moja buldozka ma 18 miesięcy a Mopsiczka 6m, mają rodowody więc oczywiste że będą wystawiane. Jeśli uda nam się zdobyć jakiś czempionat będę "w niebo wzięta" . Co do Buldozki wszystko okaże sie na przełomie 2 miesięcy !! Mam nadzieję że nie skończymy na "hodowlance" !!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-13, 17:44   #20
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję że nie skończymy na "hodowlance" !!
no to długa i wyboista droga przed Tobą! Trzymam kciuki i mam nadzieję, że pochwalisz się wynikami
Stary 2009-04-13, 18:37   #21
monika733
BAN stały

GG do monika733

Z BF mamy już 2 zaliczone wystawy z oceną wzorową i 4 lokata ale niestety za wcześnie je zrobiliśmy i do chodolanki mam się nie zaliczaja (tak mi źle doradziła jedna osoba) !!!
A Ty z jakie pieski wystawiasz ???
Stary 2009-04-13, 18:41   #22
lasoa
Zakorzenienie

mojego TZ brat jezdzi na wystawy
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-13, 19:21   #23
Viris
Zakorzenienie

Cytat:
Z BF mamy już 2 zaliczone wystawy z oceną wzorową i 4 lokata ale niestety za wcześnie je zrobiliśmy i do chodolanki mam się nie zaliczaja (tak mi źle doradziła jedna osoba) !!!
Nie ma takiej oceny jak wzorowa

Ja jeździłam na wystawy, ale tylko jako widz i fotograf. Byłam na wielu krajówkach, raz na klubówce 9 grupy, na kilku międzynarodowych. Od jakiegoś czasu funduję też nagrody ( najczęściej w buldożkach ).
Ostatnio niestety obserwując finały wystaw zraziłam się do nich i raczej nie będę się pojawiać na nich zbyt często. Wielce się można rozczarować ( i to mówię jako widz, nie jako kibic konkretnego psa czy rasy), oczywiście znając troszkę "światek" kynologiczny.
Dodatkowo do wystaw ( po części ) zniechęciły mnie nieprzemyślane krycia w "mojej" rasie, krycie "byle" by coś się urodziło, masa miotów nic nie wnoszących do rasy, brak eliminowania konkretnych i niestety poważnych wad.

Najbliższa wystawa na jakiej planuję "popstrykać" to Radom, ale to już raczej w zależności od humoru i wolnego czasu. Bardziej chęć spotkania ze znajomymi niż bycie na wystawie jako takiej.

18,8 kg mniej od 26.01.2007 . Zamiast XL - M/S
Viris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-13, 19:59   #24
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
na stronach związku kynologicznego http://www.zkwp.pl/zg/ są wszelkie regulaminy i wymogi na status "suki hodowlanej"- przeczytaj i nie słuchaj złych doradców.
A te wystawy to nic straconego, to dobry trening i dla właściciela i dla psa, bo oswaja z ringiem i uczy zachować. Każdy psiak powinien to przejść, dlatego ze swoim często jeździłam na wystawy plasując go w klasie szczeniąt.
ocena wzorowa? Chyba raczej doskonała?

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2009-04-13 o 20:01
Stary 2009-04-13, 21:15   #25
monika733
BAN stały

GG do monika733

Uśmiała się sama ze wojej wypowiedzi "...........wzorowa ocena....." - oczywiście chodziło mi o ocenę DOSKONAŁĄ !!
Co do wystaw to ich wyniki nie jednkorotnie zaskakuja wielu uczestników. Nie jednokrotnie wygrywa je piesek nie zasługujący na to (układy, układziki itp) ale niestety trzeba sobie jakoś radzić w tym "świadku". My sie uzbroilismy w cierpliwośc i zobaczymy jak wypadniemy !!
Stary 2009-04-13, 21:17   #26
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Uśmiała się sama ze wojej wypowiedzi "...........wzorowa ocena....." - oczywiście chodziło mi o ocenę DOSKONAŁĄ !!
Co do wystaw to ich wyniki nie jednkorotnie zaskakuja wielu uczestników. Nie jednokrotnie wygrywa je piesek nie zasługujący na to (układy, układziki itp) ale niestety trzeba sobie jakoś radzić w tym "świadku". My sie uzbroilismy w cierpliwośc i zobaczymy jak wypadniemy !!
dlatego bardziej ceniłam sobie ocenę sędziów zagranicznych. Jak mojego psiaka ocenił Polak związany z jedną z wiodących hodowli, a Brazylijka, wiedziałam którą ocenę mam bardziej wziąć pod uwagę w przygodzie wystawowej mojego psiaka.
A ocena nigdy nie jest do końca obiektywna - każdy sędzia zwraca uwagę na inne rzeczy, niektórzy punktują to, co inni odrzucają, a niby wzorzec jest jeden ale czasem trzeba te dziwne "reguły" gry przetrawić i... wystawiać dalej bogatsi w doświadczenia.

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2009-04-13 o 21:19
Stary 2009-04-13, 21:34   #27
rybkad
Zadomowienie

GG do rybkad

Ja swego czasu jezdzilam po polskich i zagranicznych (Czechy,Slowacja,Wegry) wystawach ze swoim bulterierem,zdobylismy championa,prawie miedzynarodowego championa jednak w pewnym momencie zorientowalam sie,ze moj pies nie powinien byc rozmnazany.Duzo mnie ta decyzja kosztowala ale psina zostal wykastrowany,teraz jest tylko i wylacznie kanapowcem a mi na pamiatke zostaly medale i dyplomy
rybkad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-14, 16:05   #28
kinga898
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Viris Pokaż wiadomość
Nie ma takiej oceny jak wzorowa

Ja jeździłam na wystawy, ale tylko jako widz i fotograf. Byłam na wielu krajówkach, raz na klubówce 9 grupy, na kilku międzynarodowych. Od jakiegoś czasu funduję też nagrody ( najczęściej w buldożkach ).
Ostatnio niestety obserwując finały wystaw zraziłam się do nich i raczej nie będę się pojawiać na nich zbyt często. Wielce się można rozczarować ( i to mówię jako widz, nie jako kibic konkretnego psa czy rasy), oczywiście znając troszkę "światek" kynologiczny.
Dodatkowo do wystaw ( po części ) zniechęciły mnie nieprzemyślane krycia w "mojej" rasie, krycie "byle" by coś się urodziło, masa miotów nic nie wnoszących do rasy, brak eliminowania konkretnych i niestety poważnych wad.

Najbliższa wystawa na jakiej planuję "popstrykać" to Radom, ale to już raczej w zależności od humoru i wolnego czasu. Bardziej chęć spotkania ze znajomymi niż bycie na wystawie jako takiej.

mnie denewruje to, że z góry niektóre wystawy juz są ustawione...
w zeszył roku czekałam na moja kolejke i stałam przy stoliku sędziowskim ale bez psa, no i pdeszła jedna Pani i zaczeła coś tam do sędziego mowić z jakiej chodowli jest jej piesek itp no i okazało się, że ta Pani była w tej samej klasie co ja z moim pieskiem. Oczywiscie jej piesek wygrał, gdy zeszłam z ringu wszyscy byli zdziwieni czmeu przegrałam, jak tamtej Pani piesek nie mógł w spokoju ustać i biegał jak zrebaczek(czyli podskakiwał) a moj biegł idealnie, nie chciałam się kłucic i to zostawiłam.
Ale spotkałam się z tą samą Panią na wystawie w Toruniu była chyba z męzem i koleżankami i miała 2 psy ale tym razem nie byłam z nią na ringu... gdy zeszłam z ringu mama mi powiedziała jka się wyśmiewali z emnie i mojego psa normalnie nie wytrzymałam i chciałam podejść i wygarnąc jej co o niej myśle ale brat mnie powstrzymał.
Przyrzekłąm sobie, że jak ją zobacze teraz w niedizle na wystawie i zacznie znowu mnie obgadywać to jej coś powiem.

Tak szczerze mówiąc to trochę się boje tej wystawy w niedziele bo będę po raz pierwszy wysatwiac 2 pieska ma 11 mięsięcy i boje się ze będzie n sędziego szczekał bo ten drugi starszy już przyzwyczajony
Stary 2009-04-14, 16:09   #29
tinkussia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kinga898 Pokaż wiadomość
mnie denewruje to, że z góry niektóre wystawy juz są ustawione...
w zeszył roku czekałam na moja kolejke i stałam przy stoliku sędziowskim ale bez psa, no i pdeszła jedna Pani i zaczeła coś tam do sędziego mowić z jakiej chodowli jest jej piesek itp no i okazało się, że ta Pani była w tej samej klasie co ja z moim pieskiem. Oczywiscie jej piesek wygrał, gdy zeszłam z ringu wszyscy byli zdziwieni czmeu przegrałam, jak tamtej Pani piesek nie mógł w spokoju ustać i biegał jak zrebaczek(czyli podskakiwał) a moj biegł idealnie, nie chciałam się kłucic i to zostawiłam.
Ale spotkałam się z tą samą Panią na wystawie w Toruniu była chyba z męzem i koleżankami i miała 2 psy ale tym razem nie byłam z nią na ringu... gdy zeszłam z ringu mama mi powiedziała jka się wyśmiewali z emnie i mojego psa normalnie nie wytrzymałam i chciałam podejść i wygarnąc jej co o niej myśle ale brat mnie powstrzymał.
Przyrzekłąm sobie, że jak ją zobacze teraz w niedizle na wystawie i zacznie znowu mnie obgadywać to jej coś powiem.

Tak szczerze mówiąc to trochę się boje tej wystawy w niedziele bo będę po raz pierwszy wysatwiac 2 pieska ma 11 mięsięcy i boje się ze będzie n sędziego szczekał bo ten drugi starszy już przyzwyczajony
sczezrze mówiąc, towarzystwo dogowe nie jest zbyt przyjemne tak jak i wielu innych ras ale, na szczęście, nie wszystkich
Stary 2009-04-14, 16:15   #30
kinga898
Zadomowienie

ale jakies 3 lata temu jak jeżdziłam z moim pierwszym dogiem byli całkiem inni ludzie można było z nimi porozmawiać a teraz z nielicznymi tylko. szkoda, że niektórzy ludzie są tacy dziwni
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości