|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Co mam zrobić z tym paznokciem?
Oczekuje tutaj pomocy, ktoś kto się zna lub miał doczynnienia z taką sytuacją.
Mój brat wczoraj złamał mi paznokiec w połowie na mięsie. Dzisiaj to już tak jakby przyrosło ale wciąż jest złamane a zanim to odrosnie zdązę się uderzyć jeszcze ze 100 razy. Można to przykry c akrylem, zelem? Ten paznokiec odszedł od tego mięsa w 3/4 szerokości (co ztresztą widać na zdjęciu) ![]() Edytowane przez unique_girl Czas edycji: 2014-03-22 o 17:26 Powód: nie ma zdjęcia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Co mam zrobić z tym paznokciem?
masakra, ja bym go chyba zabiła
![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Auaaa..współczuje. Też miałam kiedyś coś podobnego. Pomoże zdecydowanie cienka warstwa żelu u kosmetyczki (lub w domu samemu jeśli masz lampę) i czekać aż złamanie będzie na wysokości możliwej do obcięcia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Jestem z zamilowania pedikurzystka i podologiem i naprawde jest wiele sposobow bys zachowala swojego pazurka na miejscu
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Ok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam jeszcze raz ![]() ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Sama warstwa zelu nie pomoze...to tak jakbys chciala przykryc pazurka lakierem...tutaj potrzebne jest tworzywo ,ktore bedzie mialo dzialanie jak plasterek...dopiero na to utwardzasz zelem i nie cienko, gdyz zel zaraz odprysnie. Tutaj trzeba wybudowac krzywa C w miejscu pekniecia jednoczesnie zabezpieczajac pekniecie...troszke podstaw z zakresu zelowania pazukrow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.