| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2011-10-11, 17:59 | #1 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2011-10 
				 | Zmiana szkoły, pomocy!

Witam. Jestem aktualnie w 2kl LO w klasie z rozszerzoną biologią, angielskim no i tak jakby wf'ami -.- . Bardzo chciałabym się przenieść do technikum ekonomicznego - z powodów osobistych [nie daję rady w LO i atmosfera mnie dobija] zwykłe przedmioty typu: polski, geografia itp. jestem do przodu z materiałem, ale wiadomo są przedmioty zawodowe. Jak myślicie byłaby szansa przeniesienia się teraz?

| 
|     |   | 
|  2011-10-11, 18:13 | #2 | 
| . Zarejestrowany: 2010-07 Lokalizacja: koniec świata 
				 | 

Dot.: Zmiana szkoły, pomocy!

zapytaj dyrekcji szkoly

__________________ -27,9 kg  | 
|     |   | 
|  2011-10-11, 18:30 | #3 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-06 Lokalizacja: śląsk 
				 | 

no raczej cieżko chyba. ale wszystko zależy od szkoły. najlepiej iść do dyrekcji i wyjaśnić całą sytuację. ja kiedyś też się przenosiłam do innej szkoły, ale po pierwszym semestrze. i mimo że był to ten sam kierunek technikum to musiałam zaliczać te przedmioty zawodowe których nie miałam. 
				__________________ | 
|     |   | 
|  2011-10-11, 18:51 | #4 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-08 Lokalizacja: Łódź 
				 | 

Da radę, musisz sie tylko pospieszyc i to co będzie do nadrobienia, nadrobic. Udaj się do sekretariatu    
				__________________ Podejmuj decyzje, choć w głowie chaos, wyrywa z butów ogromna ciekawość, wybierzesz dobrze, ogarnie Cię radość. | 
|     |   | 
|  2011-10-11, 19:40 | #5 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-06 
				 | 

Zapewne jest taka możliwość, zastanów się tylko, czy w technikum dasz radę? Jest tam o wiele więcej przedmiotów (w tym także zawodowe, które musiałabyś nadrobić) i praktyki, które się odrabia w tyg. Zastanów się dobrze, gdyż ten czas, który poświęcisz na naukę przedmiotów zawodowych może być owocniej wykorzystany w lo na naukę tego, z czym masz problem.

__________________ | 
|     |   | 
|  2011-10-11, 20:04 | #6 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-03 
				 | 

Koleżanka tak zrobiła, ale musiała powtórzyć pierwszą klasę

__________________ 22.06.09 - start: zapuszczam i dbam o włosy                                     Co było, a nie jest, nie pisze się w rejestr | 
|     |   | 
|  2011-10-11, 20:36 | #7 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-06 
				 | 

myślę że to bez sensu ... będziesz musiała zaliczać przedmioty zawodowe , i do tego będziesz chodziła rok dłużej bo technikum trwa 4 lata a nie 3 , mówisz że nie radzisz sobie w liceum , jednak w technikum jest o wiele więcej godzin , ja miałam nawet po 10 h dziennie przez przedmioty zawodowe , które będziesz musiała zaliczyć , a to wcale nie jest takie proste   więc na Twoim miejscu wolałabym zostać i się troszkę bardziej postarać bo wątpie żebyś sobie poradziła z przeniesieniem   
				__________________ If the food don't kill ya , the service will. | 
|     |   | 
|  2011-10-11, 21:32 | #8 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-06 
				 | 

Cytat: 
  ale są też plusy, rok więcej ale masz już zawód.. Edytowane przez loveve Czas edycji: 2011-10-11 o 21:33 | |
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.