|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Waga dziecka w 35 tygodniu ciąży
Witam
![]() Jestem w 34/35 tygodniu ciąży, dziś miałam wizytę u gina i dowiedziałam się, że moja mała dziewczynka nie jest taka mała bo waży ok. 2800gram i jak tak dalej będzie rosnąć to dostanę skierowanie na cesarkę.. Trochę mnie to zaniepokoiło, choć sama już nie wiem czy lepsza cesarka czy naturalny poród dużej dzidzi ale czy 2800 gram to faktycznie tak dużo jak na 34/35tydzień ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Waga dziecka w 35 tygodniu ciąży
Cytat:
to tylko sprzet i czesto sie myli
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Dziecko jest duze, ale bez przesady
![]() Podam Ci wage mojego brzuszka, bede rodzic sn. No i zgadzam sie, ze waga z usg nie musi odpowiadac wadze dzidziusia po urodzeniu.
![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgekp8qz8sz.png Edytowane przez starapanna Czas edycji: 2010-09-24 o 22:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Moja kolezanka urodzila naturalnie syna 4900 g i nie miala zadnego skierowania na cesarke. 35 tydz 2800 nie sadze aby to bylo duzo.
Edytowane przez Euphoria_ Czas edycji: 2010-09-25 o 08:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Moja wazy tyle samo - 2900 w tamten czwartek.
Tez sie przestraszylam troche, ale najwyrazniej lubi p,malaszowac mame ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
moja 35/36 się urodziła - 2500 - i lekarze twierdzili, że nawet jak na ten tydzień to mało, ale w granicach normy.
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
2800 g. to nie dużo jak na 9 miesiąc. Powinnaś się cieszyć, że nie masz chucherka. Lepiej jak dziecko waży ponad 3 kg, 4 kg jest the best
![]() ![]()
"Płoń blisko mnie, zmysły przypalaj, poparz mnie sobą, nasącz lawą żaru, przeniknij płomieniem wyzwalającym energię z rozgrzanego ciała, przygrzej mocniej jeszcze, pustkę wypalaj, wypełniaj wszystko istotą siebie..." |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Mój synek w 36 tyg. ważył 2450g
Koleżanka urodziła sn chłopca ważącego 4650g
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Dziwny ten twoj gin, przeciez dziecko wcale nie jest duze a naturalnie rodza dzieci wazace nawet 4,5 kg a dodatkowo usg nie pokazuje prawidlowej wagi dziecka, waga jest tylko orientacyjna.....chyba ze masz waska miednice czy cos i gin sie obawia ze nie przecisniesz wiekszego dziecka
![]() Ja urodzilam malego w 34 tyg ciazy (dokladnie jakos 34 t i 3 d) usg przed samym porodem wyliczylo ze wazy 2600 g a tak naprawde wazyl 2330 g |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
U mnie w 32tc było tyle co u Ciebie w 35, potem jeszcze w 38 miałam USG i wyszło 4200g.
Lekarka skierowała mnie na cc, mały urodził się z wagą 3600g, ale główkę miał 38cm, więc cieszę się, że cc miałam ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
ja urodziłam synka w 36 tc i mały ważył 2750 g
gdybym go donosiła to ważyłby ok. 3300 g
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2010-09-27 o 11:16 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
tak, zgadzam sie to nie jest taka duza waga usg jest orientacyjna i czesto zawyzona ja mialam urodzic syna o wadze 4 kg a wazyl 3, 5 kg
![]()
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Rzeczywiście nie masz się co martwić. Moja córka w 35 tyg. ważyła 2630, urodziła się w 39 z wagą 3420, wiec wcale nadmiernie nie urosła. Zresztą tak jak już moje poprzedniczki pisały waga z USG nigdy nie jest w 100% wiarygodna, a podejście lekarza nieco dziwne jak dla mnie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Mój synek urodził się wczoraj w 35 t i 6 dniu i waży 2450g , a więc waga 2800g u twojego dziecka jest całkiem OK. Mój synek został zabrany do inkubatora, ale już po kilku godzinach opuscił inkubator, bo sam funkcjonuje całkiem dobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Z wczorajszego USG wynika, że moja Kruszynka w 35 tygodniu waży 2560 i też się przeraziłam. Ale tak jak pisały poprzedniczki- wagi z USG są zazwyczaj zawyżone, także nie ma co się martwić!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Wczoraj byłam znowu u swojego gina, 37 tydzień - równe 3kg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja 1 dziecko urodziłam 4,500 miałam rodzić sama /z usg lekarz oszacował na 5kg/ a złapała mnie gestoza i było CC
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
witajcie ja urodziłam w 36 tygodniu synka i ważył 3700, jakbym donosiła to co najmniej kilo by przytył, tak mówili lekarze, że tyle dziecko w ostatnim miesiącu przybiera
miałam rodzić naturalnie, ale akcja porodowa za nic nie chciała postępować, stanęło na 3 centymetrach i nic.....i urodziłam cesarkę mały dostał 10 punktów ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Ja dziś byłam na wizycie
35 tydzień ciąży- waga 2680 g Z tym, że mój lekarz też ciągle mówi że urodzi się duże i że będzie problem. Denerwuje się tym bo to moja pierwsza ciąża a on mnie tylko stresuje ![]() No a ponoć chłopcy rodzą się (w większości) po terminie i to mnie niepokoi. Bo skoro mają być problemy to waga powyżej 4 kg jeszcze utrudni sprawę
Razem od 01.10.2006 ADAŚ 21.02.2011 ![]() Edytowane przez ammbuziaczek Czas edycji: 2011-01-11 o 13:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
2800 g to nie jest za dużo,dzieciatko ładnie rośnie,usg ma granicę blędu + - 500 g.
Mój synek urodził sie w 34 tyg z waga 2650g,gdyby był donoszony ważył by około 4 kg . Nic sie nie martw,ważne że dzieciątko zdrowe.A tak od razu skierowanie na cc? Skonsultowałabym to jeszcze z innym ginem. pozdrawiam
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Witam!
Ja mialam usg w 34 tyg, maly wazyl wtedy 2760g. Urodzil sie w 40 tyg, i wazyl 4.620 g. ;-)Dodam ze urodzilam silami natury jak to mowia. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
córka w 35 tyg ważyła 2200. Urodziła się w 42 z wagą 3100
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
moja w 36tyg miala uag i bylo szacowane na 2200 i gin powiedzial ze mala jest za mala i bedzie trzeba powtorzyc badania zeby sprawdzic czy sie rozwija prawidlowo... ale nie zdazylismy... wieczorkiem [tego samego dnia] stwierdzila ze juz wychodzi i chce pokazac wszystkim ze sie swietnie rozwinela.. wazyla 2500... jak na wszesniaka byla to waga ok, na drugi dzien juz byla ze mna na sali
![]()
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
moja corcia w 34t2d ciazy wazyla 1898g i podobno to poczatek IUGR, ale wg tabelek roznych jest ciut powyzej 10 centyla wiec nie wiem o co chodzi.
Dzis w 35tc mała wazy juz 2292g!!! i jest w normie ![]() ![]()
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie usmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Nasza kochana córeczka ![]() Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40 Edytowane przez JanuszAgnieszka Czas edycji: 2011-05-11 o 14:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
![]()
Czytam czytam Was drogie Panie i troszke zazdroszcze, ja w 33 tyg. dowiedzialam sie, ze moje malenstwo ma zaledwie 1700 ;( Czy ktoras z Was takze miala takie malenstwo?? Teraz jestem w 35 tygodniu, wizyte mam za tydzien, do tej pory przybralam na wadze 5 kg... Troszke sie niepokoje, czy ktors z Was miala podobnie??? Lekarka mowila mi, ze raczej nie urodze wielkoluda, ale wiadomo jak to lekarz... same wiemy, ze jeden tak twierdzi, drugi tak . HELP!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
Każdy poród jest inny i każde dziecko jest inne.Nie ma co słuchać innych i sie zamartwiać.Mój lekarz wage Filipa oszacował wręcz idealnie lecz z porodem się pomylił,bo pomimo wąskich bioder i tego że jestem chuda(wręcz anoreksja) urodziłam sama syna ważącego 4400 w 39 tyg ciąży.
---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Dodam tylko że filip w 35 tyg ciąży ważył ponad 3,500 kg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
W 36 tc waga mojego dziecka to 2619 g z granicą błędu 350 gram, więc może być i 3 kg niby
![]() Tutaj macie kalkulatory ile mniej więcej powinno ważyć dziecko: http://www.ciazowy.pl/kalkulator,mia...alkulatormiary http://ciazaporod.pl/kalkulator_wagi_plodu.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.