|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Kitchen Aid
Tak sobię patrzę ja Nigella wyrabia ciasto za pomocą tego urządzenia. też mi sie marzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Kitchen Aid
Mailowałam jakiś czas z Panią, która jest przedstawicielem KitchenAid na Polskę bo usilnie myślałam nad jego kupnem, kosztuje dokładnie 2168 zł brutto w wersji kolorowej, przy zakupie przystawek przewidziane są rabaty, jednakże doszłam do wniosku, że za sam mikser to jednak zbyt kosmiczna cena...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, ja zamierzam sobie kupić sobie zupełnie podobnego robota marki Bosch nazywa się MUM i kosztuje w Euro około 900 pln, ale ma oprócz miski i trzech końcowek do ciasta maszynkę do mięsa i tarcze do plasterków i dwóch grubości wiórków...no i mozna dokupić w serwisie dodatkowe elementy
http://www.maximedia.pl/?c=roboty&p=bosch_mum_4655 ... a nawet taniej niż w Euro ![]()
jestem jaka jestem i taką mnie trzeba kochać ![]() Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem Théophile Gauthie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Oj, ja też choruję na tą machinę, jak widzę jak pięknie miesza ciasto, a potem próbuję zrobić to samo moim, to obiecuję sobie że jak tylko wygram w totka to sobie zafunduję. Ale tak, wydać tyle forsy to przegięcie, choć roboty kuchenne z taką zabawką to musi być super frajda.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
a co powiesz na ☠☠☠☠☠☠☠☠☠ ?
![]() To wszechstronne urządzenie, ktore przygotowuje potrawy, a jednocześnie gotuje w wodzie i na parze." Wszystko wykonuje w jednym naczyniu, bez dodatkowego oprzyrządowania. To najmniejsza "kuchnia" świata! Myje się wodą, bez detergentów w kilkadziesiąt sekund, bez rozbierania na części.
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
dziewczyny kupiłam sobie tego robota (Bosch MUM) i jestem zachwycona...co prawda nie zdąrzyłam jeszcze wypróbować jego wszystkich możliwości, ale z 3-krotnym mieleniam 2 kg mięsa na pasztet poradził sobie spokojnie, potem zmajstrował ciasto drożdżowe, wyrobił je tak, że przed robieniem kolejnego ciasta (mandarynkowe Nigelli) nie musiałam myć miski, kruche na mazurek zajęło mu ze 3 minuty, tyleż ukręcenie masła na puch...robiłam masę do mazurka stałam nad nim i dodawałam składniki rozmawiając przez telefon...nie przeszkadzał w rozmowie...stoi sobie na blacie i nie przesszkadza (stoi mocno na przyssawkach, więc nie ma obawy, że gdzieś sobie pójdzie - tak miałam ze zwykłym robotem z miską...kręciłam jakieś ciacho i poszłam odebrać telefon - przeszłam z kuchni do pokoju i z powrotem - robot był na krawędzi blatu)
i co bardzo istotne staniał...kupiłam go w Eldomie za 579,- w Euro widziałam po 599,-...muszę jeszcze się dostać do serwisu Boscha coby dokupić tarczę do ziemniaków na placki, frytki i warzyw julienne i multimixer, a jak się rozpędze to może i młynek do ziaren, wyciskarkę do warzyw i owoców, wyciskarkę do cytrusów, kształtkę do ciastek......
jestem jaka jestem i taką mnie trzeba kochać ![]() Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem Théophile Gauthie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Wystarczyło skorzystać z wyszukiwarki:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ht=kitchen+aid . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Ja też jestem bardzo zainteresowany ty mikserem. U nas w Polsce kosztuje on w najtańszej i najbardziej ubogiej wersji 1650 zł, a normalna wersja kosztuje 2170 zł. W Stanach Zjednoczonych kosztuje on 299-399$ przy dzisiejszym kursie dolara kosztuje on 880-1180 zł w zależności od koloru. W Polsce jest dostępnych ok.10 kolorów a w stanach 20. Jedynym mankamentem jest ich zasilanie które wynosi 115V, ale można to rozwiązać kupując transformator obniżający napięcie. Co jeszcze mnie urzekło to w Stanach jest dostępny mikser ręczny też tej samej firmy który kosztuje 49$. W maju jadę do Szwecji tam są one też ponoć owiele tańsze jeśli będę miał możliwość zajrzę do sklepu i później napiszę ile one tam kosztują.
http://www.kitchenaid.com/home.jsp - strona Amerykańska KITCHENAID http://www.vivamix.pl/ - strona Polska KITCHENAID |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
BAN stały
|
reklama jest płatna
Edytowane przez Nutka Czas edycji: 2008-07-20 o 18:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
"Chodzi" za mną ten KA... ale z racji posiadania jako takiego sprzetu Zelmera tylko cieszyłam się widokiem KA w sklepie. Teraz Zelmer zaczyna szwankować, wiec byłby powód do zakupu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Nie kupujcie, KA to szajs jakich mało.
Właśnie zepsuła mi się maszynka do mięsa. Zawsze był problem z samym jej składaniem, bo musiało się mocno docisnąć, żeby spirala weszła dostatecznie głęboko. A nawet jak była źle złożona - mikser hulał, co nie powinno mieć miejsca. Natomiast tym razem wygląda, że problemem było zbyt mocne zakręcenie plastikowego pokrętła kończącego maszynkę. Im mocniej dokręcone, tym trudniej maszynkę obracać, o czym oczywiście z żadnego punktu nie było wiadomo. Od głupiej maszynki zepsuł się cały mikser i klapa akurat przed imprezą. KA nie jest zbyt dobrze wykonane, jakość pozostawia trochę do życzenia także przy innych elementach. Choćby popychacz się zacina przy mieleniu kapusty, ogólnie nie polecam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Podbijam temat! Jakies inne opinie, doswiadczenia? Tez zastanawiam sie nad kupnem miksera.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Podbijam , też jestem zainteresowana kupnem.
Ja jednak myślę o sprowadzeniu z Usa , ale poprzez net w PL. Dziewczyny , a jaki kolorek Wam się marzy?. Edytowane przez Agaaa-a Czas edycji: 2010-12-08 o 12:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
kolorki wszystkie piekne... ale ja to chyba bym wolala w pl kupic... tak w razie czego?!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Zastanawiam się i ja czy kupować w PL czy sprowadzać z Usa, ale tak sobie myślę , że jakbym kupiła w USA za 250$ -300$ to i tak to wychodzi o połowe taniej niż w PL.
Jak się zepsuje , to myślę , ze jakiś prywatny serwis sie znajdzie . Gwarancja Tobie też się w koncu skończy i też bedziesz musiała naprawiać odpłatnie. Ja głownie potrzebuje to cudo do wyrabiania ciast więc myślę , ze w 1000zł powinnam się zmieścić , może nawet z przesyłka? Edytowane przez Agaaa-a Czas edycji: 2010-12-08 o 12:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
podbijam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Hej, ja lecę do USA za dwa tygodnie, chcę sobie kupić KA, tylko nie wiem jak z tym napięciem, czy te transformatorki dają radę no ile kosztuje przesyłka, cło, Vat itd. Orientuje się ktoś?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.