![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Jak znalezc pasje (hobby)?
Pytanie nieco dziwne ale jak ktos mi to brutalnie na forum uswiadomil(m.in calkiem-spoko) tez bylam panna co sie bez faceta wysr** nie moze.Jestesmy zwiazkiem na odleglosc.
Czesto z nudow zasypywalam go masa smsow. I przeszkadzalam mu w pracy ![]() A wiec jak znalezc sobie pasje. Co mozecie mi polecic co nie kosztuje duzo a daje duzo zajecia(poza wizazem ![]() Ogolnie cos napisze o sobie zebyscie mi choc troszke pomogly ![]() Kiedys z plastyki bylam dobra 4 i 5. ALe malowanie po kartce farbkami cos mnie nie rusza obecnie. Z nudow kiedys robilam na drutach (zrobilam ladny szalik dla misia-moze kiedys pokaze) ale oczy mi sie bardzo przy tym meczyly i bolaly. Myslalam by robic wlasnorecznie kolczyki(mysle zeby mnie to wciagnelo) ale to niestety kosztuje ![]() Moze podsuniecie mi jakis pomysl ![]() Prosze ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jak znalezc pasje(hobby)?
Takim hobby, które kosztuje pewnie najmniej może być sport. Bieganie czy rower może być dobry, a tylko samo zdrowie.
![]() ![]() ![]() Tak naprawdę to hobby jest mnóstwo, książki, filmy, zależy czy chcesz spędzać czas aktywnie czy też mniej. Może taniec? Przede wszystkim sprecyzuj czego oczekujesz. Dobrej zabawy, satysfkacji, czy po prostu tylko zajęcia czasu?
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj ze sportem to mam bardzo malo wspolnego. Lubie tenis (mam tuz pod domem kort tenisowy) ale po 1 - 6 zl za godzine - 2 brak partnera do gry(kolezanki zadnej nie wciagne w to bo nie chca) Moze ksiazki.. Tylko jesli o czytanie ksiazek to uwielbiam romanse a to rozstaniu nie sluzy bo bede jeszcze bardziej tesknic. Ale musze sie przerzucic na jakies inne.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Rozumie Cię doskonale (tzn. ja nie jedna z tych co się od swojego faceta uzależniły, bo po prostu go nie mam)
Problem ze znalezieniem hobby też miałam olbżymi. Przez ponad miesiąc wakacji, kiedy to nie miałam nawet z kim gdzieś wyjść (znajomi na wakacjach lub ja na wakacjach) nie wiedziałam, co ze sobą zrobić. Oglądanie TVN style, wizaż i inne strony internetowe przestały mnie już bawić. Pasji nie mam nadal, ale nauczyłam się radzić sobie nieco z nudą. Jak? Przede wszystkim (wiem, że są wakacje i niektórych może to bawić) wzięłam się za angielski. Powiedzmy, że ostatni rok nauki tego języka był dla mnie trudny... W sierpniu zaczęłam przyspieszony krus wakacyjny. Fakt, to kosztuje, ale poza kursem zaczęłam naukę w domu. Powtórka przez wszystkie czasy, wszystkie formy czasowników, czytanie, słówka... Zajmuje soporo czasu i zawsze się przyda... Poza tym multum książek, choćby najgłupszych. Tak o, żeby zabić czas. Zawsze to lepiej poczytać, niż patrzeć bezsensu w telewizor. Ale filmy też. Mama zbierała kolekcje filmów na DVD z Gazety wyborczej. Nie miałam czasu obejrzeć, więc trochę nadrobiłam zaległości. A wieczorem coś dla zdrowia, polepszenia niece kondycji... Podobno codziennie trzeba zażywać świeżego powietrza, wię w moim wykonaniu było to bieganie lub spacer. Ja mam jeszcze jeden pomysł, który chciałabym wcielić w życie w najbliższym czasie. Chciałabym nauczyc się gotować. Bardzo lubię siedzieć w kuchni, ale nie wiele tak na prawdę potrafię w niej zrobić. Myślę, że najwyższa pora, żeby się nauczyć ![]() A co do robienia kolczyków... fakt, to kosztowe hobby, ale jeśli wyjdą ładne, mogą się okazać bardzo cenne, możesz je później sprzedawać... Może jednak warto spróbować, skoro to cię kręci?
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Moze ktos jeszcze cos mi doradzi?Obecnie jestem troche chora ale jak bedzie lepiej pojde do biblioteki po ksiazki.
A moze cos jeszcze?Na dluzsza mete ksiazki tez mecza.
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Ilona, jest kilka wątków na ten temat na plotkowym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
No ten tekst, że nie możesz sama się wy**ać bez faceta to przesada...mi takie osoby zarzucały brak kultury no ale nauczyłam się na to nie zwracać uwagi.. widać mają takie hobby- krytykują wszystkich ;-)
Nie wiem czy umiesz gotować ale to bardzo fajne hobby- ja nie umiem, ale dzieki temu trochę podłapałam,a nawet jak umiesz gotować to zawsze fajnie nauczyć się jakiegoś ciekawego przepisu może akurat to bedzie Twoją specjalnością i Ci wyjdzie pyszne- a jak Tż się ucieszy jak przyjedzie a Ty podasz Mu coś pysznego co sama przygotowałaś ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;5092843]Ilona, jest kilka wątków na ten temat na plotkowym
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;5092875]http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ht=Wasze+hobby http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ht=Wasze+hobby[/QUOTE] Dzieki ![]() Zerkne tam.. ale tam jest stron ![]() ![]() Wlasnie Szajababo podziwiam te Twoje kolczyki- mysle zeby kiedys tez nauczyc sie robic bo te elementy nie sa takie drogie.
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o bizu, to możesz sprobowac uczyć się robić ją z drobnicy, koszt materiałów nie będzie wysoki (1000 sztuk po 2mm kosztuje 1 zł na allegro) możesz zrobić piękny komplet, a dłubania (i pewnie i nauki) masa, więc będziesz mieć co robić.
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=plecione Poza tym, drut posrebrzany jest dużo tanszy, niż srebro, metr 0,7 twardego posrebrzanego to koszt do 2 zł, i nie musisz inwestować w wypasione lampworki, możesz wykorzystywać to, co już masz w domu, gdzieś w swoich skarbach, mozesz się uczyć robic fimo z modeliny lub takie coś (utalentowane dziewczę, swoją drogą ![]() http://www.decobazaar.pl/decobazaar_...ja.php?id=1790 lub http://bajkopisarka.blox.pl/html/131...21.html?219777 (szydełkowe Bajkopisarki - piękne) no i jeśli znajdziesz odbiorców, masz szansę na to, by utrzymywac swoje hobby. Także, zapraszamy do solidnej lektury ZTS ![]()
![]() |
![]() |
#11 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale smazenie gotowanie nawet mi podchodzi. Moze zakupie jakas ksiazke kucharska i pokombinuje. Ale bede sama probowac by nie bylo strat w ludziach bo zwierzat w domu nie mamy ![]() Cytat:
Raczej bym to robila dla siebie- mam pare kolczykow wlasnorecznie zrobionych z wymianki i sa bardzo ladne i chyba nie sa trudne w wykonaniu. Troche juz zajecia znalazlam ![]() Jak bede zdrowa(obecnie angina) -lece do biblioteki - po ksiazke kucharska -poucze sie o robieniu kolczykow i pokupuje te p i e r do l ki do tego. Od 3 wrzesnia szkola a wiec nudzic sie bede tylko w weekendy wiec nie bedzie najgorzej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Podpowiadam
![]() ![]() ![]() ![]() Powodzenia. ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O wlasnie.. Co do mydla.. Moja siostrzenica robila wzorki z mydla nozem. Mydlo drogie nie jest i nozy w domu mamy dostatek to pokombinuje. Tylko za pare dni jak kupie jakies tansze do eksperymentow i wybiore sie do biblioteki. Z tym gotowaniem to dzis wyprobuje leczo na kolacje zrobic sama. Od poczatkow zaczynam. Pochwale sie ze umiem zrobic jajecznica z pomidorem ktora 32 letnia siotra nie umie ![]() I jadlam ja i zyje i inni tez jedli ![]() Ofiar nie bylo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Leczo jest pyszne
![]() ![]() ![]()
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiec raczej prace reczne wchodza w rachube. Wlasnie moze obedzie sie bez ksiazki kucharskiej- poczytam na wizazu o tym.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Książkę kucharską sobie na razie daruj bo net jest pełen rozmaitych przepisów
![]() W mydle się dość wrednie rzeźbi, bo odpadają też i te kawałki, których się pozbyć artysta :P nie chce, dłubiesz słonia i ciach, leci mu 1 noga ![]() Ale próbuj, próbuj. ![]() możesz sobie akrylami malować obrazki na tkaninach (koszulkach), zrobić sobie szkatułkę z drewnianych listewek (przydałaby Ci się wypalarka)
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja siostrzenica ( 7 lat) zrobila delfina i zabke i nic jej nie odpadlo. Bo oni przed rzezbieniem wkladali mydlo do zamrazalnika i rzezbili na takim twardym. I to co mi wyjdzie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
no ok, ja się bawiłam mydłem, gdy byłam dzieckiem i czasami mi się dzieło rozwalało i mnie trafiało wtedy coś. Na pomysł z zamrażalnikiem nie wpadłam.
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie ide zrobic porzadek w 1 szafie z ksiazkami ze szkoly-trzeba zrobic miejsce na nowe.
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
moze szycie? ja mam w domu stara maszyne do szycia i lubie cos tam czasem na niej sobie potworzyc. O ile masz maszyne...
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szycie to mi jedynie idzie skarpetek choc tez nie idealnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
ćwiczenie czyni mistrza
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
a moze amatorsko w fotografie sie pobawic?
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obecnie mam szwagra ale za pare dni juz go nie bede miec. Mam nadzieje ze dostane na 18stke w listopadzie cyfrowke bo zdjecia lubie ![]() Mam tylko 10 letni zwykly aparat z mojej komuni ![]() A teraz dzieci na komunie dostaja cyfrowki.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
Ja proponuje wpierw zastanowic sie nad tym co lubisz, czy np. lubisz sport, spacery, wolisz siedzenie w domu. Dopiero do Twoich upodoban dostosowac jakies hobby. To jest szukanie na sile, bo my Cie nie znamy i nie wiemy co Cie interesuje.
![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Nieco juz wykombinowalam.
Ze ksiazki poczytam(kiedys bardzo duzo czytalam) i poucze sie gotowac. I z mydla cos wykombinuje ![]() I kolczyki moze sama zrobie.
![]() |
![]() |
#27 |
BAN stały
|
Ilona, brawo
![]() Aż się przestraszyłam, jak PW od Ciebie zobaczyłam hehe. Wreszcie zabrałaś się za coś innego niż: a) szukanie księcia b) nękanie księcia smsamio c) dywagacjami czy rzucić księcia ![]() Co do pasji...musisz w zasadzie znaleźć sobie coś sama, bo sama najlepiej wiesz, co Ci najbardziej odpowiada. Zresztą...nie musi by to jakaś konkretna pasja, ale jeżeli walczysz ze zrzuceniem paru kilogramów, to możesz zainteresować się zdrowym odżywianiem, gotowaniem, więcej się ruszać. Jeżeli masz zdolności plastyczne - dobre będzie dla Ciebie robienie biżuterii. Czytanie książek...uczenie się programowania, informatyka...może przerabianie ciuchów... Ehh..sama nie wiem już. Ale w każdym razie - powodzenia. Aaaa...i zacznij prowadzić bardziej ożywione życie towarzyskie, bo mam wrażenie, że Tobie ludzi i takich zwykłych kontaktów koleżeńskich brakuje. I żebyś wyluzowała z tym chłopakami, młoda jesteś, masz czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Ja to nie wiem czy książkę kucharską da się przeczytać.
![]() ![]() Cytat:
![]() No i wyszukiwareczka, ![]() ![]() Wątek przesuwam i nie dubluj tematów! **** Może na początek weźmiesz się za spacerowanie po lesie, jeżdżenie na rowerze. Ogólnie jakaś turystyka może by cię wciągnęła. ![]() ![]() A w ogóle to wydaję mi się, że ty tak naprawdę nie chcesz mieć żadnego hobby, a wątek założyłaś z nudów...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak znalezc pasje (hobby)?
sama zakladalam dosc niedawno taki temat
![]() i wzielam sie za robienie bizu, tzn kolczykow. ale jeszcze zamierzam cos znalezc. cos co pochlonie mnie bez reszty.
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak znalezc pasje (hobby)?
Cytat:
Tez jestem z siebie dumna ![]() A co do kontaktow towarzyskich to sama ich unikam bo jestem introwertykiem im mniej ludzi wokol mnie tym lepiej. Typ raczej samotnika. Mam jedna szkolna kolezanke i to mi starcza. Najlepiej sie czuje sama ze soba- bron boze zeby jakis gosc przyszedl ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:58.