|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jak radzicie sobie ze sluzem z pochwy?
witam!
Mam dosc wnerwiajacy mnie problem...otoz przed moja pierwsza miesiaczka mialam bialy sluz. Gdy juz dostalam pierwsza miesiaczke (2008 rok) bylo wszystko ok. Jakies ponad pol roku ten sluz powrocil...i to namiernie...zaczal mnie cholerni denerwowac. Nie wiem jak mam sobie z nim poradzic....Aktualnie chodze do szkoly wiec to uciazliwe na kazdej przerwie latac do toalety bo czuje jakbym sie zsikala mimo tego ze uzywam wkladek. Jest to niewygodne szczegolnie na wf...nie moge cwiczyc bo caly czas to wychodzi...juz nawet nie potrafie okresu rozpoznac, nie moge sie wygodnie ubrac bo przez ten sluz mam wrazenie ze wlasnie okres dostalam. Jak mam sobie z nim poradzic? Jakies tabletki, sposoby? Moze mialyscie cos podobnego i zrobilyscie cos ze to przeszlo...podkreslam ze prawie 2 lata po tym jak dostalam miesiaczke to nic takiego nie mialam a teraz nadmiernie.... Ginekolog powiedziala ze to sluz OWULACYJNY i tak musi byc no ale pewnie kazda ma cos takiego tylko czemu ja praktycznie na okraglo... Czego to moze byc wina?
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak radzicie sobie ze sluzem z pochwy?
podczepiam się pod pytanie.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja to dostałam dopiero po 4 latach od pierwszej miesiączki i tak już mam... Przy rozpoczęciu hormonalnej antykoncepcji prawie zanikł ten kapryśny śluz i problemu nie mam (do czasu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Tak, to bardzo upierdliwe....moje zycie szkolne zeszlo do tego ze na kazdej przerwie latam do toalety i to wycieram...no i przez to nie mam praktycznie wgl przerwy, a o ubraniu spodni z materialu nawet nie ma mowy bo to zaraz przebija i plamy sa jakbym sie posikala...
Moze sa osoby na forum, ktore jakos sobie z tym poradzily lub wiedza co zrobic bo wkladki juz nie wystarczaja...nie chce caly czas miec uczucia jakbym miala mokre majtki. Patrzac na moje kolezanki to zadna z nich tak nie lata jak ja do toalety...juz naprawde nie mam sil
![]() |
#5 |
BAN stały
|
a miałyście porobione wszystkie badania hormonalne i posiewy? może to jakieś nieprawidłowości hormonalne i warto to zbadać, hm? niektóre kobiety tak po prostu mają... choć wierzę, że to uciążliwe. probiotyki dla kobiet można też łykać, możecie spróbować postosować przez miesiąc i zobaczyć czy będzie poprawa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
też mam taki problem;/ używam wkładek non stop to jest troszeczkę uciążliwe i wstydliwe;/ spodnie z materiału to dla mnie udręka nie wspomnie o zakładaniu stringów ;/
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
ja też to mam... podobno taka moja uroda, choć osattnio ginka stwierdziła nadżerkę, i zapytała właśnie czy nie mam dużo dziwnego śluzu, bo to jeden z objawów. tyle, że tą nadzerkę wykryła bez tego specjalistycznego badania, więc i tak nie bardzo jej wierzę... a cytologia wyszła w normie.
+ po jakimś czasie brania tabletek ten problem zdecydowanie zmalał, i wszystko byłoby ok, tyle że z tego powodu przy stosunku też panuje suuuusza... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Problemu z aż tak dużym śluzem nie mam ale i tak używam wkładek. Osobiście jestem zadowolona z discrite bo są cienkie, na całej powierzchni jest klej i ściśle przylegają do bielizny. Musiała byś pochodzić i wypróbować kilka rodzai
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Na ograniczenie śluzu jest jeden sposób - dotyczy on spania - trzeba spać w całkowicie zaciemnionym pokoju na początku cyklu, po tygodniu odsłaniamy żaluzje w nocy, zaś po dwóch tygodniach od rozpoczęcia cyklu znowu zasłaniamy okna i śpimy w całkowitych ciemnościach - ma to związek z wydzielaniem jakichś substancji, które wpływają na wydzielanie śluzu płodnego - tego mokrego. Można też pić herbatkę z pokrzywy;-) Powodzenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.