|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Przemijanie
Wiem, ze to niewlasciwe miejsce na takie pytanie, jednak nie mam ochoty szukac odpowiedniejszego miejsca. Mam pewien problem, otoz....zdiagnozowano u mnie pewna chorobe i zostalo mi juz niewiele czasu. Rodzina nawet jeszcze nie wie, ze zle sie czulam i chodzilam po lekarzach robiac setki badan. Przechodzac do meritum...nie mam pojecia jak im to powiedziec, nawet nie mam na to ochoty, ja juz w jakis sposob pogodzilam sie z tym faktem i chyba nie mam sily przechodzic przez ich wspolczuje, rozzalenie, itp. Dochodzi do tego fakt, ze moja starsza siostra niedawno wyszla za maz i spodziewa sie dziecka- wiadomo, jest to bardzo radosny czas dla wszystkich i boli mnie serce na sama mysl, ze to zepsuje. Nie wiem co mam robic, stad moje pytanie, ktore jest jak najbardziej realnym problemem...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Przemijanie
Dziewczyno, co Ty piszesz, przecież nie możesz się poddać, wyzdrowiejesz na pewno, głowa do góry
![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przede wszystkim - czy masz pewną diagnozę? czy znasz wszystkie możliwości terapeutyczne? Czy chcesz z nich korzystać? To, ile czasu nam zostało jest nieodgadnione i historia medycyny ma wiele na to dowodów. ale... Myślę, że nie ma żadnej specjalnej techniki rozmowy z bliskimi na temat Twojej choroby. Jedynie możesz wspólnie z nimi zasiąść i wyjawić prawdę. Możesz również poprosić o pomoc lekarza, który będzie w stanie jednocześnie odpowiedzieć na pytania. Nie masz ochoty informować rodziny o problemie, ale to nieuniknione. Myślę, że nawet niewskazane, ponieważ jeśli są między wami bliskie relacje bardzo dużo wszyscy na tym stracicie. Ty - miłość, ciepło oraz nieograniczone pokłady wsparcia, Rodzina - czas na pogodzenie się z nieuniknionym, dasz im możliwość wykazania się, nie pozostawisz z pytaniem "co źle zrobiliśmy, że nie podzieliła się z nami najgorszą prawdą". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
na drugie mam Irena
|
jesteś śmiertelnie chora i nie widać tego po tobie, mało wiarygodne
chyba że z rodziną się nie widujesz
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
W codziennym zyciu niezwykle przydatny musi byc twoj "dar" pozwalajacy bez widzenia mnie kiedykolwiek ocenic czy wygladam na chora czy nie wygladam i sciemniam, wnioskujac to tylko po jednym poscie. Szczesciara z ciebie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
na drugie mam Irena
|
Cytat:
oni nie widzą , nie dopytują jak ja mogę widzieć i ocenić wyglądasz nie wyglądasz przeczytaj jeszcze raz mój post
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:00.