Ciemniejsze w³osy po farbowaniu na blond przy odrostach - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury

Notka

Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2011-09-08, 17:36   #1
blackcherryx94
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 932

Ciemniejsze w³osy po farbowaniu na blond przy odrostach

Witam. Nie zbyt siê orientujê na stronie poniewa¿ jestem nowa i nie wiem czy by³ ju¿ zaczêty ten temat, wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ. WIêc.. Mój problem dotyczy tego, ¿e ju¿ d³u¿szy czas farbuje w³osy na jasny blond. Mój naturalny kolor to ciemny blond. Mo¿e na pocz±tek mo¿e opiszê ca³± historiê z farbowaniem. Kiedy¶ mia³am ciemne w³osy i na³o¿y³am na nie rozja¶niacz to by³o jakie¶ pó³ roku temu, a potem dopiero zaczê³am farbowaæ w³osy na jasne kolory z serii loreal ( chodzi mi o te które farbuj± wlosy na ciemniejsze) no i wyszed³ mi jasny blond. Problem w tym, ¿e do tej pory mam potworny problem. Mo¿e nie rzuca siê to, a¿ tak w oczy, ale mnie to przeszkadza. Za ka¿dym farbowaniem na blond zauwa¿y³am, ¿e w³osy za odrostami ( te odrosty farbowane wcze¶niej, które nie by³y pod wp³ywem rozja¶niacza) s± ciemniejsze. Maj± chyba z jakie¶ 4 cm i w³asnie nie wiem co mam z tym zrobiæ.. I w³a¶nie zastanawia³am siê czy np. jakbym po³o¿y³a farbê najpierw na te odrosty w³asne i potrzyma³a kilka minut i potem pokry³a t± farba te ciemniejsze w³osy, które ró¿ni± siê od tych rozja¶nionych przedtem i znow potrzymala razem z odrostami okreslona ilosc czasu i dopiero wtedy pokryla reszte w³osow to czy kolor wyrówna³ by siê? ( chodzi mi o farbê, która rozjasnia o 2- 3 tony) By³abym wdziêczna za wszelk± pomoc.
Stara³am siê pisaæ zrozumiale w miarê mo¿liwo¶ci.
blackcherryx94 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-09-09, 06:58   #2
sylwucha2102
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 91
Dot.: Ciemniejsze w³osy po farbowaniu na blond przy odrostach

Cytat:
Napisane przez blackcherryx94 Poka¿ wiadomo¶æ
Witam. Nie zbyt siê orientujê na stronie poniewa¿ jestem nowa i nie wiem czy by³ ju¿ zaczêty ten temat, wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ. WIêc.. Mój problem dotyczy tego, ¿e ju¿ d³u¿szy czas farbuje w³osy na jasny blond. Mój naturalny kolor to ciemny blond. Mo¿e na pocz±tek mo¿e opiszê ca³± historiê z farbowaniem. Kiedy¶ mia³am ciemne w³osy i na³o¿y³am na nie rozja¶niacz to by³o jakie¶ pó³ roku temu, a potem dopiero zaczê³am farbowaæ w³osy na jasne kolory z serii loreal ( chodzi mi o te które farbuj± wlosy na ciemniejsze) no i wyszed³ mi jasny blond. Problem w tym, ¿e do tej pory mam potworny problem. Mo¿e nie rzuca siê to, a¿ tak w oczy, ale mnie to przeszkadza. Za ka¿dym farbowaniem na blond zauwa¿y³am, ¿e w³osy za odrostami ( te odrosty farbowane wcze¶niej, które nie by³y pod wp³ywem rozja¶niacza) s± ciemniejsze. Maj± chyba z jakie¶ 4 cm i w³asnie nie wiem co mam z tym zrobiæ.. I w³a¶nie zastanawia³am siê czy np. jakbym po³o¿y³a farbê najpierw na te odrosty w³asne i potrzyma³a kilka minut i potem pokry³a t± farba te ciemniejsze w³osy, które ró¿ni± siê od tych rozja¶nionych przedtem i znow potrzymala razem z odrostami okreslona ilosc czasu i dopiero wtedy pokryla reszte w³osow to czy kolor wyrówna³ by siê? ( chodzi mi o farbê, która rozjasnia o 2- 3 tony) By³abym wdziêczna za wszelk± pomoc.
Stara³am siê pisaæ zrozumiale w miarê mo¿liwo¶ci.

echhh tak to jest z tymi blondami :/ aby unikn±æ w³a¶nie takich sytuacji, postanowi³am oddaæ siê w rêce profesjonalisty. Z tym, ¿e... mo¿e i kolor jest jednolity... ale w³oski i tak krusz± siê, ³ami±... itp. itd. Jedyna nadzieja (z tego co mówi moja Pani fryzjer), w farbach inoa... siê oka¿e
Stary 2011-09-09, 07:05   #3
pszczola2000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 833

wiêkaszo¶æ jasnych blondynek farbuje same odrosty co 3-4tyg, kiedy odrost jest ma³y oko³o 1cm,

Go w³oski Go!

(70cm)

Po ENCANTO mo¿na myæ w³osy ju¿ po 3h!!

pszczola2000 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-09-09, 18:45   #4
sylllvia89
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 900

ja jestem blondynka od 3lat, moje naturalne wlosy to ciemny braz
ja robilam tak ze najpierw kladlam rozjasniacz na odrosty, pozniej na calosc konkretna farbe blond inaczej wygladalabym fatalnie

POMÓ¯ http://☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/?ref=7683eef
sylllvia89 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-09-09, 18:49   #5
Schizophrenic
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

powiem Ci tak:

robisz sobie krzywde, to raz. nie rozumiem naturalnych blondynek katuj±cych sie rozja¶niaczem.
a dwa ? wróæ do naturalnego. tak najlepiej zrobisz bo stracisz wlosy.

nie wiem jak jest w Twoim przypadku ale w wiêkszo¶ci naturalnym blondynkom jest beznadziejnie w jasnych wlosach.
Schizophrenic jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-09-10, 17:51   #6
blackcherryx94
Rozeznanie

dzieki za porady. Sporóbuje co¶ z nimi zrobiæ i napiszê co z tego wysz³o ) Narazie nei jest tak zle
Stary 2011-09-12, 13:16   #7
kaja2301
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 964

Tez tak mialam, farbowalam garnierem bardzo bardzo jasny blond.
Jedyna dobra rada to chyba pojscie do fryzjera na farbowanie. Ja stwierdzilam ze blond farby w domu juz nigdy wiecej nie poloze. Castingi itp wychodzily mi siwe, po farbowaniu dluzszy czas tym garnierem tez byl dramat. Nie uzywam go juz od poczatku wakacji i zdecydowanie jest poprawa.
kaja2301 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-09-12, 18:50   #8
blackcherryx94
Rozeznanie

Ja tam siê bojê fryzjerów.. Du¿o kasy bior±, a te¿ nie jest to rewelacja, bylam u kilku i farby mi sp³ywa³y z w³osów po jakim¶ miesi±cu..
Stary 2011-09-13, 02:23   #9
kaja2301
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 964

no to moze jakas profesjonalna farba na próbe?
jak sie znajdzie swojego to jest dobrze
kaja2301 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-10-09, 19:40   #10
blackcherryx94
Rozeznanie

Ju¿ rozwia³am ten problem. Zrobi³am farb± z Garniera Naturals Color odcieñ 10 i mi wyrówna³ kolor odrostów z tymi co mia³am z nimi problem ;D Dziêki za odpowiedzi jestem bardzo wdziêczna, kolor muah! ¦wietny jest.
Stary 2011-10-16, 17:00   #11
Justyna2602
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 167

Hej dziewczyny!
Chcia³abym siê Was poradziæ. Mam farbowane w³osy na jasny blond przez fryzjera jednak bardzo szybko mi rosn± i po 2.5-3 tyg odrosty wygl±daj± fatalnie.
Moje naturalne w³osy to taki typowy br±z. Wczoraj postanowi³am sama zafarbowaæ sobie odrosty i za namow± Pani w drogerii kupi³am farbê Joanny szlachetna per³a o dziwo z³apa³a mi odrosty. Kolor odrostów jest taki z³oty trochê ró¿ni sie od reszty, tragedii jednak nie ma bo odrosty mia³y pó³ centymetra. Chcia³abym je jeszcze troszkê rozja¶niæ i teraz moje pytanie. Kupi³am farbê recital preference bardzo jasny per³owy blond jednak teraz my¶lê czy nie zmieszaæ jej jeszcze ze scandinavi±?? Miesza³a która¶ z Was kiedy¶ te farby ?? My¶licie ¿e lepiej zmieszaæ czy po³ozyæ tylko per³owy blond??
Bêdê naprawdê wdziêczna za Wasze podpowiedzi
Justyna2602 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-10-18, 11:49   #12
blackcherryx94
Rozeznanie

Farb z loreala nie radzi³±bym ci meiszaæ, poniewa¿ te farby nie wiadomo jak dzia³aj±. Wiele razy kupywa³±m blondy z tej seri i zamiast rozja¶niaæ przyciemnia³y w³osy , lub na odwrót. Nie jest to jednak napisane na opakowaniu jak farba dziala ( chodzi mi o to ze nei podaja czy farba ta przyciemnia czy rozjasnia) robi³am se ostatnio b. jasny popielato-z³oty blond i w³osy s± ciemniejsze ,zamiast ja¶niejsze. Wiec je¶li je zmieszasz mo¿e wyj¶æ ci jaki¶ dziki kolor. Ale jak uwa¿asz ja tylko chcia³am pomóc , nie wiem jaki bedzie efekt mieszanai farb ,ale uwa¿am ze to jest nie zbyt dobry pomysl
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.