|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
reklamacja prosze o pomoc :(
w połowie kwietnia kupiłam buty sportowe firmy nike w sklepie sizeer rozmiar dopasowałam odpowiednio zresztą zawsze taki nosze i po dwóch dniach okazało się że jest źle wyprofilowana pięta strasznie mnie obtarły oba, zareklamowałam niestety nie przyjeli mojej reklamacji odpisując że źle dobrałam rozmiar co moge w tej sprawie zrobic?
wiem ze moge je zaniesc do szewca i za niewielka kwote moze mi je zrobic ale ja wychodze z zalozeniem ze skoro place 350 zl za buty to raczej nie powinnam ich zanosic odrazu do naprawy w dodatku za nia placic
|
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: reklamacja prosze o pomoc :(
A skąd pewność że źle wyprofilowane?
Mnie np. buty często ścierają i nie zwalam winy na to. Ale jeżeli faktycznie tak jest to wątpie aby wymienili, skoro pismo już dostałaś.
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Jezeli pieta nie jest starta do krwi, to sa takie zelowe plastry johnsona naklejasz pod skarpetka, bezposrednio na skore i tak rozchodzisz buty. Jak masz starta do krwi to musisz to zagoic i w miedzy czasie nosic inne buty.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
niestety nic nie zrobisz- podstawą reklamacji nie jest nie dopasownie obuwia do stopy. Popieram Rene
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
mnie zawsze nowe buty obcierają na początku. pięta musi się po prostu przyzwyczaić, a potem się dostosowuje
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Nie możesz nic zrobić jeśli chodzi o reklamację.
A na pięty kup plastry. Swoją drogą mnie już dwie pary butów nike tak obcierało. Jedne po jakimś czasie przestały, drugie oddałam znajomej bo ja nie umiałam w nich kroku zrobić.
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
nie sa za małe jak mogą być za male jak z tej firmy kupuje co roku buty i niezaleznie czy sa to sportowe czy klapki czy sandaly zawsze ten sam rozmiar zreszta nie trudno mi bedzie udowodnic np w sadzie ze rozmiar jest dobry bo przeciez palców sobie nie utne ;/ zreszta z jakiej racji pisza ze rozmiar jest za mały jak mojej nogi na oczy nie widzieli
a podstawa do złożenia reklamacji jak najbardziej jest zle wyprofilowane obówie
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
przykro mi ale nie jest podstawą zły dobór obuwia. A buty różnią się kształtem, to że mają jeden rozmiar nic nie znaczy. Zawsze możesz jeszcze przejść się z opinią do PIH :P
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozmiar może być dobry ale jak udowodnisz ,że stopy masz takie same od x lat ? 350 zł to żaden argument a rozbicie nie jest zaliczane do napraw. A wcześniej kup słownik. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
rozmiar rozmiarowi nie równy. Ja w jednych butach mam 40 w drugich 41
![]() liczy się długość wkładki wewnętrznej. Na początku prawie wszystkie buty obcierają-pomęczysz się z tydzień i będzie dobrze
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Podbijam wątek!
Kupiłam buty sportowe (niefirmowe, w sklepie sieciowym z tańszym obuwiem) po 3 spacerach podeszwa w jednym całkiem mi się rozleciała. Zdałam je na reklamację która została przyjęta. Ponieważ but się dosłownie rozleciał byłam pewna że dostanę zwrot pieniędzy. Dziś się dowiedziałam że w ramach reklamacji mam sobie wybrać inne (a że tamte były jednymi z tańszych) mam jeszcze dopłacić różnice. Nawet dostanę rabat niewielki na nowe. Mam na to 2 miesiące inaczej przepadnie mi ta reklamacja. Czy to zgodne z prawem? Wolałabym dostać zwrot gotówki. Byłam w sklepie i zupełnie nic sobie nie upatrzyłam, a przecież nie kupię byle czego aby tylko kupić.
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
wydaje mi się, że zgodnie z prawem to powinni naprawić obuwie lub wymienić na nowe (ale ten sam model) a jeśli to niemożliwe to zwrot pieniędzy. Nie mogą Ci wciskać czegokolwiek innego, bo kupiłaś konkretny model i żaden inny może Ci się nie podobać.
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie o to chodzi że takiego uszkodzenia nie da się naprawić a tego konkretnego modelu w sprzedaży już nie mają, a z pozostałych zupełnie nic nie wpadło mi w oko. 90% obuwia to już nowa kolekcja zimowa a tak się składa że mam już kilka par zimowego obuwia i najzwyczajniej w świecie nie chce kolejnych. Myślicie że mogę zażądać zwrotu pieniędzy? Przy kasie nie było właścicielki a tylko jakaś siksa stażystka z którą ciężko było się dogadać więc może powinnam wybrać się raz jeszcze i porozmawiać z kimś innym na ten temat? W ciągu kilku ostatnich lat reklamowałam chyba 2 pary obuwia i bez problemu dostawałam zwrot pieniędzy a tutaj pierwszy raz spotkało mnie takie coś
.
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
przysluguje Ci wymiana na nowy lub zwrot pieniedzy. Wiec nie daj sie zrobic w balona
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.

a podstawa do złożenia reklamacji jak najbardziej jest zle wyprofilowane obówie

Zapraszam