|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Wypalanie Art Clay. Kraków.
Planetart na swojej stronie proponuje klientom wypalanie art clay za drobną opłatą.
Nie stać mnie na piec, a chciałabym rozpocząć przygodę z art clay - stąd moje pytanie. Czy w Krakowie można gdzieś za drobną opłatą wypalić swoje wyroby? Może któraś firma proponuje to na takiej samej zasadzie jak Planetart? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wypalanie Art Clay. Kraków.
Myślę że na początki to ze spokojem starczy Ci domowa kuchenka gazowa albo prosty palnik nabijany z butli dostępnej w kiosku
![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
No właśnie mnie interesuje najbardziej Art Clay Papier - a w tym przypadku tylko piec daje rade (tak przynajmniej podaje producent), bo potrzebujemy800 stopni C
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Robiłam kurs w Krakowie i jak potrzebuję wypalić coś w piecu to noszę właśnie do nich. Tylko przyznam się, że nie znam dobrze regulaminu, więc nie wiem czy można tutaj sypnąć nazwami i kontaktami.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
dopiero dziś się zapisałam na to forum a robię biżuterię już kilka lat i zarabiam na tym chcę ci powiedzieć że nie musisz nigdzie nosić wyrobów do wypalania kup sobie za grosze siatkę metalową połóż na palniku na zwykłłej kuchence w kuchni nagrzej ją i tam gdzie sie najmocniej nagrzeje połóż wyrób i w zależniści od wielkości ale tak od chwili kiedy zrobi się pomarańczowy jakieś 3-7 minut i wyłącz jeszcze jedno jak położysz ten wyrób na początku strasznie kadzi dymem więc włącz wyciąg nie kupuj żadnych drogich rzeczy bo to tylko wyciąganie pieniędzy zadnych pieców możesz woleć palnik ręczny to dokupujesz tylko za 5 zł podkład ogniotrwały ja też wszystkie narzędzia zrobiłam sama staram się żeby nie wkładać w to dużych pieniędzy bo już wystarczy że srebro drogie kto chce zobaczyć moje prace to zapraszam na facebooka http://www.facebook.com/media/set/?s...9906827&type=3 i http://www.facebook.com/media/set/?s...9906827&type=3 tu też http://www.facebook.com/media/set/?s...9906827&type=3 robię różne rzeczy nawet torebki to co tam jest to już sprzedane gdybyś chciała sprzedawać swoje wyroby co polecam to polataj po galeriach i popytaj czy ci wezmą po butikach no wszędzie gdzie jakaś fajna biżuteria a napewno znajdziesz chętne sklepy jak ludzie zaczynają kupować to co robisz to strasznie dopinguje że się podoba no i masz na materiały
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
A tak wygląda kropka: .
Gdyby ktoś zdążył zapomnieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
eee... daj spokój, kropki są passe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Passé beaucoup
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem, ja wklejam
![]() Zerknij sobie w symbole w wordzie, tam powinnaś mieć zapisane jaki skrót na klawiaturze u Ciebie wywołuje poszczególne znaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo już oczami wyobraźni widzę spór na linii "czemu tak drogo, to tylko wypalenie" vs. "jakie drogo, bez pieca sobie nie poradzisz, a i tak sprzedasz to za 300zł". No, mniej więcej ![]() "Drobna opłata" pachnie mi rozumieniem tego jako 5zł, a to nie pokrywa nawet kosztów eksploatacji pieca. Ba, taniej wychodzi wykorzystywać czyiś piec, kupiony przez tego kogoś za ciężką kasę, oczywiście będąc jego konkurencją, niż kupić sobie palnik za 200zł ![]() No ok, ale ile to zwykle jest? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:36.