|
|||||||
| Notka |
|
| Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informację jak zmienić swój wygląd, styl, makijaż, fryzurę oraz sposób ubierania się. Poddaj się metamorfozie i zaskocz samą siebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
jakie zmiany dla młodej mamy ? :)
Witam, Chciałabym coś zmienić w swoim wyglądzie. Nadać kształt i kolor swoim włosom, które od prawie dwóch lat sobie rosną i rosną. Przed zajściem w ciąże często prostowałam i suszyłam włosy co widać po zdjęciu, że są dość mocno zniszczone. Teraz staram się tego nie robić ani też nie farbować włosów farbami. 2-3 razy do roku koloryzuje je szamponetką, aby nadać im jakiś połysk.
Proszę o jakieś sugestie....
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: jakie zmiany dla młodej mamy ? :)
Brwi do zapuszczenia i koniecznie henna.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Jest wiele specyfików na rynku do dbania o brwi i rzęsy. Polecam olej rycynowy. Zrób koniecznie hennę, a resztę poprawiaj kredką.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy tak ciemnych włosach, jak twoje, niestety takie blade, delikatne brwi wyglądają niedobrze. Masz ciemne, błyszczące włosy i duże, wyraziste oczy i patrząc na ciebie ma sie wrażenie "hej, a gdzie brwi?" Na poczatku możesz czuć się dziwnie z bardziej wyrazistymi brwiami, ale nie bój się, nie przytłoczą cie, nie przy takich oczach. Na zdjeciach twoje włosy wyglądają ładnie, są błyszczące, tylko na końcach trochę wystrzępione cieniowaniem. Są naturalnie proste czy falują? O jakiej fryzurze myślisz, masz jakieś preferencje, coś ci się szczególnie podoba? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
masz ładny kolor włosów, ale za ciemny do Twej cery, wybrałabym ciepły brąz lub ciemny blond, jeśli chcesz zmienić fryzurę to ja widzę Cię w fryzurze jak w załączniku (i krótsze i dłuższe ^^ ), widzę, że masz dość gęste i mocne włosy; jak dla mnie- to powinnaś zrezygnować z malowania dolnej powieki czarną kredką, zamiast tego spróbuj zaaplikować tam odrobinę jasnego cienia (delikatnie rozetrzyj cienie najlepiej w kolorze lekkiego beżu- ale tylko matowe), kreskę na górnej powiece dociągałabym tylko do połowy powieki. Polecam Ci też olejek rycynowy (100ml ok 10 zł, zależnie od apteki, możesz dodać do niego zawartość z kilku kapsułek witaminy a+e- na moje włosy działa cuda, tak i jak na paznokcie [żegnajcie suche skórki] jak i tez na rzęsy
na brwi też powinno pomóc) jak dla mnie to masz źle dobrany podkład/ puder- za bardzo pomarańczowy i trochę za dużo, korzystaj z różu- w twoim przypadku świetnie sprawdzi się bronzer (musisz poćwiczyć jak zaakcentować policzki) , kolor cieni: nieśmiertelne brązy i beże, ale też w tonacji miedzi, zieleni (butelkowej). Masz piękne oczy
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
jeśli chodzi o kolor brwi to nie maluj ich henną, tylko przypruszaj je cieniami, np. z Avon są świetne poczwórne cienie Mocha Latte (brąze/beże)- świetnie nadają się do nadawania koloru i kształtu brwi (w razie gdyby coś nie wyszło można zmyć i poprawić, a jak ktoś Ci henną zrobi to będą zbyt ciemne i odcinać się od twarzy)
---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- acha, i gratulacje dzidziusia ^^ ![]()
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Olejek rycynowy jest dość dobry, sama używałam i mi bardziej urosły. Ale na codzień możesz podkreślać je np kredką lub cieniami. włosy raczej jasniejsze, bo te są za ciemne do cery. A polecam też szczególną pielęgnację włosów. Ja również używałam suszarek, karbownic, i mi się baaardzo zniszczyły, wypadały, ale potem powiedziałam dość. Zaczęłam je pielęgnować, kupiłam neril , i inne kosmetyki do rozdwojonych końcówek, oraz do suchych zniszczonych włosów i powoli je odratowałam. Teraz mam zdrowe bez rozdwojonych końcówek, ale nie używam suszarek a karbownicę raz na jakiś czas ale nie dużo. A maluję tylko farbami bez amoniaku. Lubię Joanny za ok 6-7 zł, multi soft
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli mogę coś zasugerować: zamiast czarnej kredki spróbuj użyć ciemnobrązowej. Wydaje misię, że kolor węgla trochę ciężkawy jest. I górną kreskę wyciągaj lekko ku górze.
![]() |
Nowe wątki na forum Metamorfozy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:13.

na brwi też powinno pomóc) jak dla mnie to masz źle dobrany podkład/ puder- za bardzo pomarańczowy i trochę za dużo, korzystaj z różu- w twoim przypadku świetnie sprawdzi się bronzer (musisz poćwiczyć jak zaakcentować policzki) , kolor cieni: nieśmiertelne brązy i beże, ale też w tonacji miedzi, zieleni (butelkowej). Masz piękne oczy