|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() coraz gorzej przechodzę miesiączkę, pomocy :( !
Dziewczyny pomocy
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: coraz gorzej przechodzę miesiączkę, pomocy :( !
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
ale mam nadzieję, że nie są to objawy jakiś torbieli czy innej paskudnej choroby ?
![]()
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dlatego trzeba się do niego wybrać mimo wszystko ![]() Dziwne jest trochę to, że nagle zaczęłaś mieć takie bolesne okresy, a wcześniej było ok. To by mnie też zaniepokoiło, bo może być objawem jakiejś dolegliwości...choćby np. nieprawidłowej gospodarki hormonalnej.
![]() |
![]() |
#5 |
.
|
nic ci nie doradzimy przez forum. idz do ginekologa. ja mialam bolesne okresy, zaczelam brac tabsy i jest kolosalna roznica. zero bolu i moge normalnie funkcjonowac bez faszerowania sie lekami przeciwbolowymi.
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() przeciez nie bedziesz brac ich wiecznie, za jakis czas przestaniesz i co wtedy? Do autorki: ginekolog zbada Cię i ustali ewentualny sposob leczenia. Bez jego diagnozy nie ma co gdybać. Napewno nie jest to normalne ze po tylu latach "spokojnej" miesiaczki nagle przebiega ona bolesnie i z jakimis wymiotami :O |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Też mialam taka samą sytuacje, już na kilka dni przed okresem miałam starszny ból podbrzusza, kregosłupa i nóg. Do tego dochodziły właśnie wymioty i biegunka. Myslałam, że oszaleje. A sam okres to była już tragedia, 3-4 opakowania podpasek do tego kilka opakowańprzeciwbólowych i no spy. Lekarz do którego chodziłam nic niepokojącego nie widział. Mówił że to normalne. Zmieniłam wkońcu lekarza. Od razu na pierwszej wizycie powiedział mi tyle że myślałam że śnie. Moje bóle brały się od nadżerki i tyłozgięcia macicy. Przypisał mi leki na nadżerkę. Pomogły ale tzreba i tak było ją zamrozić. Po zabiegu znów się pojawilł ten sam problem z okresem. Dostałam tabletki anty i ... JAK RĘKĄ ODJĄŁ!!! Moja rada? Leć jak najszybciej do lekarza! Po co się męczyć i zatruwać organizm tabletkami przeciwbólowymi. Pozdrawiam i trzymam kciuki!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Ja odkąd dostałam pierwszą miesiączkę (13 lat) zawsze miewałam co miesiąc (tylko w pierwszy dzień) bolesne miesiaczki trwające 6-7 dni. W moim przypadku to 'odziedziczyłam' po mamie. Ale od 6 lat bóle te się nasiliły. Ibupromu brałam po 2 tabletki co 5 godzin! Miałam ogromne bóle w podbrzuszu, telepanie, nagła zmiana temp. , miewałam zimne, gorące poty na przemian, Bóle w udach, kręgosłupie, lędźwiach! W ogóle nie byłam w stanie normalnie funkcjonować, a tabletki nie działały! Może po 3 godzinach od zażycia była lekka poprawa. Mój ginekolog też stwierdził, że to normalne.. Od roku biorę ketonal forte. Lekarz mi przepisal. To jedyny lek dzięki, któremu się nie męczę. Okres przechodzę jak ręką odjął! (Do ibupromu podejrzewam, że mój organizm się przyzwyczaił i nie działał już). Minusem jest to, że ketonal jest BARDZO silnym lekiem.. starałam się nie brac i jakoś ten ból przebolec... niestety na długo się nie obeszło bez tabletki. Teraz okazało sie, że mam 2 torbiele na jajnikach endometrialne i podejrzenie III stopnia endometriozy! Czego skutkiem mogł byc te silne bóle miesiączkowe! Za 2 tyg. idę na usunięcie.
Idź jak najszybciej do lekarza! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.