Jak dbacie o włosy biochemiczki? Nasze patenty na piękne włosy - ZBIORCZY - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Biochemia kosmetyczna

Notka

Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-06-18, 15:25   #1
L_V
Zakorzenienie

Question

Jak dbacie o włosy biochemiczki? Nasze patenty na piękne włosy - ZBIORCZY

Poniewaz jestem posiadaczką włosów bllond, dodatkowo z jasnym baleyage, po lecie moje włosy są delikatnie mówiąc..kołtuniaste i przesuszone.
W tym roku nie chce do tego dopuścić, więc zakupiłam ten produkt: http://www.farmona.pl/pl/radicalwlosy.html - na samym dole stony.

Kupiłam dziś mgłę do włosów firmy Radical -Mgiełka Blask Koloru. Ma wit A, E, F, H i filt UV - to wg producenta. Mgłę wyprobuje jutro, podaje zainteresowanym skład:

Wada: denat w skłądzie, ale sposrod wszystkich preparatow na lato do wlosow, nie było takiego, coby nie mial denata.

Aqua, Alc. denat., cyclomethicone, PPG-3benzyl ether myristate, polysorbate 20, retinyl palmitate, tocopherol, linoleic acid, PABA, panthenol, phenoxyethanol, methylparaben, butylaraben, propylparaben, parfum, hexyl cinnamal, butylphenyl methylpropional, citronellol, linalool, benzyl benzoate.

Proszę wszystkie Wizażanki o wpisywanie swoich typów/ patentów, sposobów na ochronę włosów latem.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-18, 16:17   #2
MagJa
Zakorzenienie

Dot.: Ochrona włosów latem

Też mam blond włosy i też zwykle w lecie słońce robi mi z nich siano Całe szczęście, że w zamian piękne pasemka funduje
U mnie jedyną radą na wysuszające działanie słońca jest stosowanie wszelkich odżywek w sprayu do włosów, najlepiej takich z fitlrami. Czy te filrty coś działają nie wiem, ale łudzę się, że może... I jakoś tak lepiej się czuję stosując coś, co ma w opisie ochronę przed słońcem.
Do tej pory używałam
- Joanna, Pantivit, Regenerująco - nawilżająca odżywka w płynie (spray) http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...p?produkt=2294 tania jak barszcz i mogłam nią obficie spryskiwać włosy bez wielkego uszczerbku na portfelu, włosy się nie wysuszały, i co ważnie bardzo nie kleiły i nie plątały
- Wella, Sun Care, Odżywka w piance po kąpieli słonecznej http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...p?produkt=2230 (nie ma tam mojej recenzji muszę to nadrobić) - nie zauważyłam, żeby coś specjalnego robiła, ni to pianka ni odżywka, wiem tylko, że zapach był ładny i nic poza tym; miałam jeszcze szampon-żel pod prysznic do kompletu i do włosów niezbyt się nadawał, bo je jeszcze bardziej wysuszał, więc zużyłam go jako żel
- Schwarzkopf, Gliss Kur, Sun Protection Spray (Ochronny spray do włosów z filtrami UV) http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...?produkt=10928 nie bardzo mi podeszła mimo mojej wielkiej sypatii do tej firmy, to taka jakby emulsja w sprayu, która jednak trochę sklejała włosy, z trudem ją wykończyłam
- Schwarzkopf, Gliss Kur do włosów farbowanych, Ekspresowa odżywka regeneracyjna (dwufazowa, bez spłukiwania) http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...?produkt=10475 ta jest o niebo lepsza, pielęgnuje i nie skleja, rozpyla się delikatną mgiełką, myślę, że mogłaby się sprawdzić latem
Teraz zamierzam sobie zamówić odżywkę w sprayu z filtrem z Oriflame. Jakaś nowa serią się pojawiła, ale stwierdziłam, że najpierw zamówię ten spray, a jak mi spasuje, to dokupię i szampon i odżywkę. Będę ją mieć we wtorek, jak trochę potestuję, to napiszę czy warto.
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-18, 17:26   #3
Contax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MagJa
- Schwarzkopf, Gliss Kur, Sun Protection Spray (Ochronny spray do włosów z filtrami UV) http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...?produkt=10928 nie bardzo mi podeszła mimo mojej wielkiej sypatii do tej firmy, to taka jakby emulsja w sprayu, która jednak trochę sklejała włosy, z trudem ją wykończyłam
W zeszłym sezonie miałam również ten spray i niestety dla mnie to porażka. Po każdym użyciu tego sprayu włosy wyglądały jakby nie widziały szamponu przez kwartał.
Contax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-18, 18:10   #4
mckabi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MagJa
Teraz zamierzam sobie zamówić odżywkę w sprayu z filtrem z Oriflame. Jakaś nowa serią się pojawiła, ale stwierdziłam, że najpierw zamówię ten spray, a jak mi spasuje, to dokupię i szampon i odżywkę. Będę ją mieć we wtorek, jak trochę potestuję, to napiszę czy warto.
Ja też właśnie planuję zakup jakiegoś preparatu z fltrem na włosy, a że jestem konsultantką, to też pewnie nabędę ten spray Niestety ciągle nie ma podanego składu na stronie ori ciekawe co tam się w nim kryje
mckabi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-18, 19:28   #5
Ash
Wtajemniczenie

pewnie od jutra sklad bedzie, bo zdaje sie, ze te kosmetyki sa w katalogu, ktory zaczyna sie wlasnie jutro
Ash jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-18, 19:33   #6
mckabi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ash
pewnie od jutra sklad bedzie, bo zdaje sie, ze te kosmetyki sa w katalogu, ktory zaczyna sie wlasnie jutro
Też tak myślałam, tylko dlaczego mieliby dodać dopiero jutro, jak opis produktu i zdjęcie już jest od po czątku poprzedniego katalogu
Stary 2006-06-18, 19:37   #7
Ash
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mckabi
Też tak myślałam, tylko dlaczego mieliby dodać dopiero jutro, jak opis produktu i zdjęcie już jest od po czątku poprzedniego katalogu
nie mam pojecia, ale to juz chyba nie pierwszy raz tak sie dzieje

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-06-18, 19:41   #8
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mckabi
Ja też właśnie planuję zakup jakiegoś preparatu z fltrem na włosy, a że jestem konsultantką, to też pewnie nabędę ten spray Niestety ciągle nie ma podanego składu na stronie ori ciekawe co tam się w nim kryje
Właśnie też czekam na skład. Mam nadzieję, że jak się już jutro będzie można logować, to się pokaże. A nawet jak nie, to i tak biorę w ciemno
Cytat:
Napisane przez Contax
W zeszłym sezonie miałam również ten spray i niestety dla mnie to porażka. Po każdym użyciu tego sprayu włosy wyglądały jakby nie widziały szamponu przez kwartał.
A już myślałam, że tylko ja go używałam i tylko mnie nie podpasował, bo na KWC recenzji innych nie ma.
Stary 2006-06-18, 19:45   #9
mckabi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MagJa
Właśnie też czekam na skład. Mam nadzieję, że jak się już jutro będzie można logować, to się pokaże. A nawet jak nie, to i tak biorę w ciemno
Ja też biorę w ciemno bo i tak miałam coś w sprayu do włosów kupić
Stary 2006-06-18, 20:11   #10
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mckabi
Ja też biorę w ciemno bo i tak miałam coś w sprayu do włosów kupić
No właśnie ja też A jak mi nie spasuję, to mogę oddać - żyć nie umierać
Stary 2006-06-18, 21:57   #11
Beekeeper
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do Beekeeper

Cytat:
Napisane przez L_V
zakupiłam ten produkt: http://www.farmona.pl/pl/radicalwlosy.html - na samym dole stony.

Kupiłam dziś mgłę do włosów firmy Radical -Mgiełka Blask Koloru. Ma wit A, E, F, H i filt UV - to wg producenta.
a czy można wiedzieć w jakiej jest cenie?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-06-19, 01:00   #12
Sandija
Gość

Zgłasza się kolejne blondynka mam włoski do pasa, kręcące się, więc musze o nie dbać
Dużo jest tego tałatajstwa do ochrony włosów. Przetestowałam słoneczną Wellę, Pantene do ochrony latem, dawną serię Joanny i pozostałam wierna sprejowi ochronnemu z algami, też tej firmy, niestety, już wycofanemu
Aktualnie psikam sie resztakami zapasów tegoś spreju i jutro przejdę na sprej Schaumy - ma filtry, zobaczymy.
A, bym zapomniała - absolutnym moim pupilkiem był, dostępny chyba z 5 lat temu, szampon Schaumy, taki zółty, zawierał olej słonecznikowy. To był dopiero hicior! jak się skończyło lato, czyli ochrona słoneczna włoskom już niepotrzebna, to małpy wycofali to cudo i już nigdy więcej go nie widziałam
Dużo było takich parakosmetyków letnich, oj tak.
Aktualnie mam zamiar wczytać się w skład Elseve, też nowość, seria słoneczna z filtrami.
Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-19, 08:04   #13
evitka21
Zakorzenienie

a ja jeszcze w tym roku nie widziałam w żadnej drogerii serii do pielęgnacji latem :-(, tylko ten sparay gliss kura

sandijka
gdzie wiedziałaś tego l'oreala słonecznego?

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-19, 08:34   #14
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21
a ja jeszcze w tym roku nie widziałam w żadnej drogerii serii do pielęgnacji latem :-(, tylko ten sparay gliss kura

sandijka
w tamtym roku miałam szampon Nivea "po kapieli słonecznej" czy cos takiego... Niestety dla mnie porażka - włosy zaraz po umyciu sa juz oklapniete, smętne, jakby były tłuste no i szybko sie przetłuszczają...

Miałam też serię Sunsilk (taka pomarańczowa) ale tez neizbyt... Nie widziałam wogóle nawilzenia i ulgi dla włosów - a wręcz przeciwnie, były sianowate i suche jak wiór..

Zastanawiam sie nad sprayem Nivea, ale skoro szampon do bani...??

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2006-06-19 o 08:55
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-19, 08:42   #15
MagJa
Zakorzenienie

A ja dodam, że jeśli ten spray z Gliss Kura komuś służył i lubi też inne produkty Gliss Kur, to warto się skusić na promocję w SuperPharm. Do dwóch dowolnych produktów Gliss Kur (wszystkie są teraz w promocyjnych cenach) dają właśnie ten spray gratis.
Stary 2006-06-19, 09:25   #16
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Beekeeper
a czy można wiedzieć w jakiej jest cenie?
Ja kupiłam w sklepie ze zdrowa zywnoscia, za 10,80zl
Stary 2006-06-19, 10:14   #17
Sandija
Gość

Cytat:
Napisane przez evitka21

sandijka
Widziałam w Carrefourze i Tesco

A propos Gliss Kura: nie miałam na wakacje i nie planuje, tak samo jak Nivei - co do tego ostatniego to ja mam traumę po serii regenerującej i w życiu tego nie dotknę, nawet, jak to mówi Vivien "kijem przez szmatę"
Stary 2006-06-19, 11:07   #18
miss_holland
Raczkowanie

ja jestem z rasy blond kreconej, wlasnie dziisaj kupilam mgielke do wlosow z Avonu z filtrami UV, co wazne dla mnie : bez denata
miss_holland jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-19, 11:45   #19
Sandija
Gość

Miss holland, a możesz dać jakiś link do tej mgiełki Avonu? A filtry to ona posiada?
A w ogole to witaj, dawno Cię tu nie widziałam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-06-19, 11:49   #20
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandija
Miss holland, a możesz dać jakiś link do tej mgiełki Avonu? A filtry to ona posiada?
Właśnie - co to za jedna? Bo ja też kręcona i też mnie denat wysusza
Stary 2006-06-19, 12:02   #21
miss_holland
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sandija
No hej Czytam Was codziennie, ale jakos sie nie odzywam
Wiec ta mgielka nazywa sie Avon Exotic Beach, nie moge nic znalezc w necie na jej temat...Moge pzrepisac sklad
aqua,cyclopentasiloxane,p olyquaternum-37, dimethicone,phenoxethanol , parfum, propylene glycol, dicaprylate/dicaprate, imidazolidinyl urea, creatine, propylene glycol, peg-150/decyl alcohol/smdi, copolymer, ppg-1 trideceth-6, dimethiconol, benzophenone-4, aminomethyl, propanol, geraniol, butylphenyl methylpropional, linalool, hexyl cinnamal, limonene, alpha-isomethylionone

kurcze, od razu przypomnialo mi sie pisanie wzorow strukturalnych podobnych zwiazkow... jak dobrze, ze juz za pare dni wakacje

W ogole Sandija ja Cie doslownie kocham za to, ze doradzilas mi ten krem antybakteryjny AA... jest po prostu g e n i a l n y, odstawilam calkowicie Differin i nie mam praktycznie zadnych nowych "niespodzianek", ok koniec offtopa
miss_holland jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-19, 14:20   #22
mckabi
Zadomowienie

Składu sprayu Oriflame jak nie było tak nie ma
Stary 2006-06-19, 15:02   #23
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mckabi
Składu sprayu Oriflame jak nie było tak nie ma
Ja go będę mieć jutro, to podam skład.
Stary 2006-06-19, 18:45   #24
Beekeeper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez L_V
Ja kupiłam w sklepie ze zdrowa zywnoscia, za 10,80zl
dzięki za info.

I jak, i jak?? Uzyłaś dziś?

Cytat:
Napisane przez MagJa
- Schwarzkopf, Gliss Kur do włosów farbowanych, Ekspresowa odżywka regeneracyjna (dwufazowa, bez spłukiwania) http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...?produkt=10475 ta jest o niebo lepsza, pielęgnuje i nie skleja, rozpyla się delikatną mgiełką, myślę, że mogłaby się sprawdzić latem
własnie go wykańczam. Bardzo przyjemny. Wprawdzie szokujących efektów regeneracyjnych nie zauwazyłam, ale odżywka ładnie chroni włosy przed puszeniem po suszeniu (zwłaszcza suszarką) i lekko nabłyszcza. Chyba sobie znowu zakupię
Stary 2006-06-19, 22:19   #25
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Beekeeper
dzięki za info.

I jak, i jak?? Uzyłaś dziś?

Uzyłam. Jest ultralekki - wcale nie czuc ze cos sie ma na włosach. to mnie nawet zaskoczylo, bo ja toleruje cięższe nablyszczacze na bazie wosku, a tu taka lekka mgiełka - na pewno sprawdzi sie na włosach cieniutkich, mało gęstych czy przetłuszczajacych się. co do wlasciwosci pielegnacyjnych, jeszcze za wczesnie aby cos stwierdzic.
Stary 2006-06-20, 00:49   #26
Sandija
Gość

Ja z kolei jestem po tym easy-sprayu Schaumy i jest nieźle. Co prawda, po umyciu bezslsowym (prawie) szamponikiem brakuje mi tych wszystkich śmieci na głowie,następnym razem wypsikam się po czymś z silikonem, bo mam za duże siano i nieład artstyczny - każdy loczek żyję swoim życiem
Rozczesywanie po tej odżywce tak na 4 - zobaczę w kombinacji z innym, bardziej chemicznym szamponem, powinno być lepiej

Miss Holland
- super, że kremik pasuję, możesz mi wyznawać miłość codziennie, nie obrażę się
Stary 2006-06-20, 09:55   #27
Beekeeper
Zakorzenienie

dziewczyny w wątku o Ori wkleiły katalog. Oto link do słonecznej serii http://www.wizaz.pl/forum/attachment...0&d=1150788271

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-06-20, 11:00   #28
Erato
Wtajemniczenie

Ja nie blondynka - choć bywam pasiasta, a blond pochodzenia chemicznego jeszcze bardziej podatny jest na sianowatość. Miałam szampon Nivea "posłoneczny" i muszę powiedzieć, że nieźle się spisywał, fakt, że trochę obciąża włosy, ale moje cienkie i rozjaśnione kłaczki po dwóch upalnych tygodniach na Krecie przeżyły w dobrej kondycji.
A dziś dostałam newsletter od mojego fryzjera i oto co w nim było:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg solar.jpg (80,1 KB, 146 załadowań)

Erato jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-20, 11:02   #29
Erato
Wtajemniczenie

Aha, chodzi o kosmetyki L'Oreal , bo na tym zdjeciu to chyba nie widać.

Erato jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-20, 11:43   #30
Sandija
Gość

O, właśnie: L'Oreal, czyli i Matrix od razu! Ktoś ma jakies przeżycia z nimi związane?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości