|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Jak dbacie o włosy biochemiczki? Nasze patenty na piękne włosy - ZBIORCZY
Poniewaz jestem posiadaczką włosów bllond, dodatkowo z jasnym baleyage, po lecie moje włosy są delikatnie mówiąc..kołtuniaste i przesuszone.
W tym roku nie chce do tego dopuścić, więc zakupiłam ten produkt: http://www.farmona.pl/pl/radicalwlosy.html - na samym dole stony. Kupiłam dziś mgłę do włosów firmy Radical -Mgiełka Blask Koloru. Ma wit A, E, F, H i filt UV - to wg producenta. Mgłę wyprobuje jutro, podaje zainteresowanym skład: Wada: denat w skłądzie, ale sposrod wszystkich preparatow na lato do wlosow, nie było takiego, coby nie mial denata. Aqua, Alc. denat., cyclomethicone, PPG-3benzyl ether myristate, polysorbate 20, retinyl palmitate, tocopherol, linoleic acid, PABA, panthenol, phenoxyethanol, methylparaben, butylaraben, propylparaben, parfum, hexyl cinnamal, butylphenyl methylpropional, citronellol, linalool, benzyl benzoate. Proszę wszystkie Wizażanki o wpisywanie swoich typów/ patentów, sposobów na ochronę włosów latem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ochrona włosów latem
Też mam blond włosy i też zwykle w lecie słońce robi mi z nich siano
![]() ![]() U mnie jedyną radą na wysuszające działanie słońca jest stosowanie wszelkich odżywek w sprayu do włosów, najlepiej takich z fitlrami. Czy te filrty coś działają nie wiem, ale łudzę się, że może... I jakoś tak lepiej się czuję stosując coś, co ma w opisie ochronę przed słońcem. Do tej pory używałam - Joanna, Pantivit, Regenerująco - nawilżająca odżywka w płynie (spray) http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...p?produkt=2294 tania jak barszcz i mogłam nią obficie spryskiwać włosy bez wielkego uszczerbku na portfelu, włosy się nie wysuszały, i co ważnie bardzo nie kleiły i nie plątały - Wella, Sun Care, Odżywka w piance po kąpieli słonecznej http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...p?produkt=2230 (nie ma tam mojej recenzji ![]() - Schwarzkopf, Gliss Kur, Sun Protection Spray (Ochronny spray do włosów z filtrami UV) http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...?produkt=10928 nie bardzo mi podeszła ![]() - Schwarzkopf, Gliss Kur do włosów farbowanych, Ekspresowa odżywka regeneracyjna (dwufazowa, bez spłukiwania) http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...?produkt=10475 ta jest o niebo lepsza, pielęgnuje i nie skleja, rozpyla się delikatną mgiełką, myślę, że mogłaby się sprawdzić latem Teraz zamierzam sobie zamówić odżywkę w sprayu z filtrem z Oriflame. Jakaś nowa serią się pojawiła, ale stwierdziłam, że najpierw zamówię ten spray, a jak mi spasuje, to dokupię i szampon i odżywkę. Będę ją mieć we wtorek, jak trochę potestuję, to napiszę czy warto. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
pewnie od jutra sklad bedzie, bo zdaje sie, ze te kosmetyki sa w katalogu, ktory zaczyna sie wlasnie jutro
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Gość
|
Zgłasza się kolejne blondynka
![]() ![]() Dużo jest tego tałatajstwa do ochrony włosów. Przetestowałam słoneczną Wellę, Pantene do ochrony latem, dawną serię Joanny i pozostałam wierna sprejowi ochronnemu z algami, też tej firmy, niestety, już wycofanemu ![]() Aktualnie psikam sie resztakami zapasów tegoś spreju i jutro przejdę na sprej Schaumy - ma filtry, zobaczymy. A, bym zapomniała - absolutnym moim pupilkiem był, dostępny chyba z 5 lat temu, szampon Schaumy, taki zółty, zawierał olej słonecznikowy. To był dopiero hicior! ![]() ![]() Dużo było takich parakosmetyków letnich, oj tak. Aktualnie mam zamiar wczytać się w skład Elseve, też nowość, seria słoneczna z filtrami. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
a ja jeszcze w tym roku nie widziałam w żadnej drogerii serii do pielęgnacji latem :-(, tylko ten sparay gliss kura
sandijka gdzie wiedziałaś tego l'oreala słonecznego?
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam też serię Sunsilk (taka pomarańczowa) ale tez neizbyt... Nie widziałam wogóle nawilzenia i ulgi dla włosów - a wręcz przeciwnie, były sianowate i suche jak wiór.. Zastanawiam sie nad sprayem Nivea, ale skoro szampon do bani...??
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2006-06-19 o 08:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
A ja dodam, że jeśli ten spray z Gliss Kura komuś służył i lubi też inne produkty Gliss Kur, to warto się skusić na promocję w SuperPharm. Do dwóch dowolnych produktów Gliss Kur (wszystkie są teraz w promocyjnych cenach) dają właśnie ten spray gratis.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Gość
|
Cytat:
![]() A propos Gliss Kura: nie miałam na wakacje i nie planuje, tak samo jak Nivei - co do tego ostatniego to ja mam traumę po serii regenerującej i w życiu tego nie dotknę, nawet, jak to mówi Vivien "kijem przez szmatę" ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
ja jestem z rasy blond kreconej, wlasnie dziisaj kupilam mgielke do wlosow z Avonu z filtrami UV, co wazne dla mnie : bez denata
![]()
![]() |
#19 |
Gość
|
Miss holland, a możesz dać jakiś link do tej mgiełki Avonu? A filtry to ona posiada?
A w ogole to witaj ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wiec ta mgielka nazywa sie Avon Exotic Beach, nie moge nic znalezc w necie na jej temat...Moge pzrepisac sklad ![]() aqua,cyclopentasiloxane,p olyquaternum-37, dimethicone,phenoxethanol , parfum, propylene glycol, dicaprylate/dicaprate, imidazolidinyl urea, creatine, propylene glycol, peg-150/decyl alcohol/smdi, copolymer, ppg-1 trideceth-6, dimethiconol, benzophenone-4, aminomethyl, propanol, geraniol, butylphenyl methylpropional, linalool, hexyl cinnamal, limonene, alpha-isomethylionone kurcze, od razu przypomnialo mi sie pisanie wzorow strukturalnych podobnych zwiazkow... jak dobrze, ze juz za pare dni wakacje ![]() W ogole Sandija ja Cie doslownie kocham ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Składu sprayu Oriflame jak nie było tak nie ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jak, i jak?? Uzyłaś dziś? ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Gość
|
Ja z kolei jestem po tym easy-sprayu Schaumy i jest nieźle. Co prawda, po umyciu bezslsowym (prawie) szamponikiem brakuje mi tych wszystkich śmieci na głowie,następnym razem wypsikam się po czymś z silikonem, bo mam za duże siano i nieład artstyczny - każdy loczek żyję swoim życiem
![]() Rozczesywanie po tej odżywce tak na 4 - zobaczę w kombinacji z innym, bardziej chemicznym szamponem, powinno być lepiej ![]() Miss Holland - super, że kremik pasuję, możesz mi wyznawać miłość codziennie, nie obrażę się ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny w wątku o Ori wkleiły katalog. Oto link do słonecznej serii http://www.wizaz.pl/forum/attachment...0&d=1150788271
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie blondynka - choć bywam
![]() A dziś dostałam newsletter od mojego fryzjera i oto co w nim było: |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Aha, chodzi o kosmetyki L'Oreal
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Gość
|
O, właśnie: L'Oreal, czyli i Matrix od razu! Ktoś ma jakies przeżycia z nimi związane?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.