|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Ile my musimy nacierpieć się
Witajcie!
Czytam wszystkie porady na temat naszej urody i stwierdzam, że my musimy w to wkładać mnóstwo pracy i wysiłku aby pięknie wyglądać. Niektóre cierpią z powodu bolesnej depilacji, inne nie mogą czegoś tam pozbyć się mimo stosowania wielu produktów. Kupujemy wiele kosmetyków- niektóre okazują się beznadziejne w stosowaniu. Metodą prób trafiamy na te właściwe. No ale cóż chyba mamy to we krwi i jakoś dostosowałysmy się do tej całej "walki" o piekno. Pozdrawiam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ile my musimy nacierpieć się
Dodam do tego, że jedne zbiegi sprawiają nam przyjemność, inne...hmmm, powiedzmy trochę mniejszą przyjemność
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Lubie ladnie i zadbanie wygladac (Pixie to kiedys okreslila z angileska "groomingiem") czyli wlosy dobrze podciete, zadbane dlonie i stopy, wypielegnowana buzia z lekkim makijazem dopasowanym do okolicznosci, depilacja, domycie
![]() ![]() To zabiera strasznie wiele czasu wbrew pozorom! Wystarczy tydzien wyjazdu lub nadmiaru pracy ![]() Do kosmetyczki nie chodze bo po prostu nie mam na to czasu ani ochoty, zeby ktos obcy manipulowal przy mojej okolicy bikini a manicure i pedicure potrafie sobie rownie ladnie zrobic sama w domu, bez ryzyka. Kiedy zaczynalam przegladac Wizaz mialam o wiele wiecej kosmetykow - teraz wiem co jest dla mnie najwazniejsze (ochrona przeciwsloneczna), wiem czego mam unikac (nauczylam sie wczytywac i sprawdzac sklady), czytam recenzje i staram sie byc swiadomym konsumentem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
nienawidzę depilować nóg. To dla mnie tortury. Jestem uczulona na większość kremów (np Veet), a depilacja maszynką całkiem podrażnia mi nogi, jeszcze mam nieustającą gęsią skórkę, więc jestem pozacinana co 5 cm i do tego uczulenie na chlor (w wodzie z kranu). Pomijam fakt strasznie suchej skóry. Od jakiegoś czasu depiluje się maszynką elektryczną. Te co używają wiedzą co to za ból
![]() Ale narzekam ![]() Poświęceniem jest też dla mnie siedzenie 3 godziny u fryzjera. A malować to ja się lubię i kremikować też ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
🦄
|
Ja nienawidzę wcierać balsamów- kiedyś to lubiłam, teraz dostaję świra!! Już nie mogę się doczekać kiedy zamieszkam z jakimś facetem- conajmniej raz na dwa dni będzie we mnie wszystko wcierał razem z masażem (bieedny :P)
Poza tym, tak jak napisała Sylwia też lubię taki styl tyle, że wbrew pozorom to dbanie o urodę pochłania mnóstwo czasu- tu peeling, tam maseczka i depilacja (o ile na to znajduję czas to nie zawsze zostaje mi go na manicure, bo tu się muszę skupić :P)
![]() |
#6 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
O tak, praca na ugorze to świetne porównanie...
![]() Nie liubie wcierania balsamów, ale staram się to przezwyciezać. Nie lubie depilacji (chociaz chyba wiekszosć nie lubi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:02.