Ile my musimy nacierpieć się - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-06-23, 11:01   #1
agnieszka26a
Rozeznanie

Ile my musimy nacierpieć się

Witajcie!
Czytam wszystkie porady na temat naszej urody i stwierdzam, że my musimy w to wkładać mnóstwo pracy i wysiłku aby pięknie wyglądać. Niektóre cierpią z powodu bolesnej depilacji, inne nie mogą czegoś tam pozbyć się mimo stosowania wielu produktów. Kupujemy wiele kosmetyków- niektóre okazują się beznadziejne w stosowaniu. Metodą prób trafiamy na te właściwe. No ale cóż chyba mamy to we krwi i jakoś dostosowałysmy się do tej całej "walki" o piekno.
Pozdrawiam.
agnieszka26a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-23, 11:15   #2
gosiq
Raczkowanie

Dot.: Ile my musimy nacierpieć się

Dodam do tego, że jedne zbiegi sprawiają nam przyjemność, inne...hmmm, powiedzmy trochę mniejszą przyjemność ... Ale staramy się wyglądać pięknie dla siebie i dla innych. Lubimy kupować kosmetyki, często w nadmiarze , testować nowości, dzielić się opiniami. Czasem podziwiam tylko te wypielęgnowane ślicznotki za to, że dysponują tak ogromnymi ( a może mi się tylko zdaje? ) pokładami czasu, żeby zrobić idealny manicure, pedicure, make-up i wiele innych. Ja staram się o siebie dbać, ale nie zawsze mam na to wszystko czas, więc ograniczam się do prostych zabiegów pielęgnacyjnych i delikatnego makijażu, które nie zajmują mi połowy dnia. A jak jest u Was? Bo może się mylę z tym czasem, a może to tylko kwestia wprawy czy przyzwyczajenia...
Stary 2005-06-23, 19:05   #3
Sylwiasta
Zadomowienie

Lubie ladnie i zadbanie wygladac (Pixie to kiedys okreslila z angileska "groomingiem") czyli wlosy dobrze podciete, zadbane dlonie i stopy, wypielegnowana buzia z lekkim makijazem dopasowanym do okolicznosci, depilacja, domycie , wybalsamowanie, dezodorant i perfumy
To zabiera strasznie wiele czasu wbrew pozorom! Wystarczy tydzien wyjazdu lub nadmiaru pracy i czuje sie "zapuszczona" - Bridget Jones porownywala to do pracy na ugorze...
Do kosmetyczki nie chodze bo po prostu nie mam na to czasu ani ochoty, zeby ktos obcy manipulowal przy mojej okolicy bikini a manicure i pedicure potrafie sobie rownie ladnie zrobic sama w domu, bez ryzyka.
Kiedy zaczynalam przegladac Wizaz mialam o wiele wiecej kosmetykow - teraz wiem co jest dla mnie najwazniejsze (ochrona przeciwsloneczna), wiem czego mam unikac (nauczylam sie wczytywac i sprawdzac sklady), czytam recenzje i staram sie byc swiadomym konsumentem
Sylwiasta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-23, 19:28   #4
margitta
Zakorzenienie

nienawidzę depilować nóg. To dla mnie tortury. Jestem uczulona na większość kremów (np Veet), a depilacja maszynką całkiem podrażnia mi nogi, jeszcze mam nieustającą gęsią skórkę, więc jestem pozacinana co 5 cm i do tego uczulenie na chlor (w wodzie z kranu). Pomijam fakt strasznie suchej skóry. Od jakiegoś czasu depiluje się maszynką elektryczną. Te co używają wiedzą co to za ból

Ale narzekam

Poświęceniem jest też dla mnie siedzenie 3 godziny u fryzjera.

A malować to ja się lubię i kremikować też
margitta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-23, 19:33   #5
Marigold19
🦄

Ja nienawidzę wcierać balsamów- kiedyś to lubiłam, teraz dostaję świra!! Już nie mogę się doczekać kiedy zamieszkam z jakimś facetem- conajmniej raz na dwa dni będzie we mnie wszystko wcierał razem z masażem (bieedny :P)
Poza tym, tak jak napisała Sylwia też lubię taki styl tyle, że wbrew pozorom to dbanie o urodę pochłania mnóstwo czasu- tu peeling, tam maseczka i depilacja (o ile na to znajduję czas to nie zawsze zostaje mi go na manicure, bo tu się muszę skupić :P)

12.03.2023 r.- 12.06.2023 r.
Marigold19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-23, 20:15   #6
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

O tak, praca na ugorze to świetne porównanie...

Nie liubie wcierania balsamów, ale staram się to przezwyciezać. Nie lubie depilacji (chociaz chyba wiekszosć nie lubi ), szczególnie jesli walczę z wyrywaniem włosów dowolnym sposobem (depilator, wosk, pasta cukrowa, peseta...) a potem okazuje sie, że włosy sa pourywane, a nie powyrywane a boli tak samo.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości