|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
zakrycie zaskórników na nosie
Witam.
Od liceum za radą pani dermatolog używałam pudru w kamieniu by zbytnio nie obciążać cery ze względu na niedoskonałości. Jednak czasu już trochę minęło, trochę się pozmieniało i tu pojawia się moje pytanie wywołane całkowitą niewiedzą i już lekkim ogłupieniem (zawsze stosowałam tylko puder, nie wiem nic o stosowanie fluidów, podkładów - nie znam nawet różnicy) czy podkładu/fluidu można użyć tylko np. na sam nos? Mam zaskórniki na nosie, których widoczność dosyć mnie irytuje i chciałabym je bardziej efektownie przykryć, a sam puder nie daje rady. Będę wdzięczna za wasze opinie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: zakrycie zaskórników na nosie
Podkład i fluid to to samo, fluid to podkład o konsystencji płynnej
![]() Jak najbardziej możesz użyć podkładu tylko na nos, ale musi być perfekcyjnie dopasowany kolor ![]() Ale ja przede wszystkim polecę Ci maseczkę dr.Brandt Vacuum na zaskórniki... jest genialna. Ja dzięki niej mam prawie czysty nosek ![]() Zamiast przykrywać lepiej się ich pozbyć ![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Staram się ich również pozbyć za pomocą płatków na nos
![]() Dziękuję ślicznie za odpowiedź! *właśnie zobaczyłam cenę xD póki co ta maseczka nie jest niestety na moją kieszeń. Edytowane przez soool Czas edycji: 2011-10-07 o 17:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Ja jestem właśnie po oczyszczaniu nosa plastrami, na mnie one działają. Dzisiaj pięknie, w 90% oczyściły mój nos, potem zastosowałam peeling gruboziarnisty i nos jest czysty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
możesz użyć samego fluidu na nos tylko musi być dokładnie dopasowany do koloru skóry
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Eee, jak już coś stosować miejscowo, to po co podkład - wystarczy porządny korektor, może być utrwalony odrobinką pudru i znikną niedoskonałości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
mi pomaga olej rycynowy. "Wyciąga" mi to paskudztwo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
hmm, mam w domu, też wypróbuję
![]()
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
ja to robię na dwa sposoby
![]() Kiedyś po prostu codziennie wieczorem nakładałam sobie ten olej na kilka godzin i po jakimś czasie buzia była lepiej oczyszczona. Teraz robię tak jak dziewczyna z filmu : http://www.youtube.com/user/MissHele.../0/iAHQ2f2lSpg
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:54.