oryginały .. ? jak je poznać ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Prezenty

Notka

Prezenty Prezenty to coś co lubimy otrzymywać i dawać. Podpowiadamy jak wyszukać odpowiedni prezent. Gdzie kupić po okazyjnej cenie prezenty świąteczne i nie tylko.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-11-01, 16:54   #1
Toyota21
Raczkowanie

oryginały .. ? jak je poznać ?

ratujcie
idą "święta" mam 2 chrześniaków, jedno 14 miesięcy, więc bezproblemowe, a drugie prawie 5 lat więc niestety, już wie czego chce. Przepraszam, że zaczynam temat już teraz, ale mały ma:
- urodziny 29 listopada,
- 6 grudnia są mikołajki,
- 24 grudnia Wigilia,
- 6 stycznie Wigilia/ Imieniny ..
Mój portfel tego nie wytrzyma, chrzestny też martwi się o swój. I tak dostanie prezenty zbiorcze, ale nie w tym sęk - zakochał się w filmie auta (jak chyba większość chłopców w jego wieku) a jak zobaczyłam ceny zabawek .. zbladłam. Oczywiście ze trafiłam na allegro, a tam ta sama zabawka występuje zwykle w kilku wersjach cenowych, czasem są to ceny "zaskakująco niskie" - może któraś młoda mama, albo tatuś czy ktokolwiek kto ma w domu kila zabawek potrafi odróżnić oryginał od kopii ? Patrzyłam na aukcjach, wszyscy twierdzą, że zabawki są oryginalne, ale np pochodzą z Anglii czy Irlandii
Ratujcie - jak nie dać się wrobić ? Bo po akcji z zabawkami z filmu Ben ( jakaś bajka, przepraszam, ja jestem tylko chrzestna) ręce mi opadły ..

Nie chodzi mi o namiary na SS i sklepy, ale np o charakterystyczne oznakowanie pudełek itp
Toyota21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-02, 21:13   #2
anjuta
Zakorzenienie

Dot.: oryginały .. ? jak je poznać ?

poproś o fotę z oznaczenia producenta.
MADE IN CHINA mówi samo za siebie
anjuta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-13, 08:01   #3
kroliiczek
Zakorzenienie

GG do kroliiczek

Nie wiem czy o to chodziło, ale różnice widać
http://allegro.pl/zygzak-mcqueen-zda...912704730.html
a
http://allegro.pl/dickie-cars-auta-2...912838198.html

Samo to, że pilot wygląda jak by się miał zaraz rozsypać, to może się okazać że nie ma nic w środku. Miałam nie raz taką sytuacje. Młodsza siostra namówiła mnie na żelazko, patrze się, nie drogie, to czemu nie. Miało niby świecić czy coś. Okazało się że nie ma nic, zero jakich kolwiek kabelków. A miejsce na baterie było ;p

Może jak jest zainteresowany tą bajką, i jeżeli portfel nie pozwala na zabawki z najwyższej półki, to może jakąś czapkę, czy koszulkę, puzzle?
kroliiczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-13, 18:24   #4
Bojra
Raczkowanie

Zaczynam doceniać zwyczaj mojej rodziny i wszystkich najbliższych znajomych... na Mikołaja słodycze + jakiś drobiazg, to samo imieniny, o ile ktoś obchodzi. Większy prezent - gwiazdka i urodziny.
Przecież tak to chyba bym musiała bank obrabować
Bojra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-14, 13:50   #5
Toyota21
Raczkowanie

Kroliczek, dzięki o tego typu wskazówki mi chodziło. Z zygzakiem już jakoś sobie radze (chociaż też nie zawsze) - z benem ( nowa faza dziecka ) niekoniecznie

Własnie o to mi chodzi, o czym piszesz - ma mieć zabawka jakieś funkcje, kupujesz a tu .. lipa
Stary 2011-11-15, 08:57   #6
kroliiczek
Zakorzenienie

GG do kroliiczek

Cytat:
Napisane przez Toyota21 Pokaż wiadomość
Kroliczek, dzięki o tego typu wskazówki mi chodziło. Z zygzakiem już jakoś sobie radze (chociaż też nie zawsze) - z benem ( nowa faza dziecka ) niekoniecznie

Własnie o to mi chodzi, o czym piszesz - ma mieć zabawka jakieś funkcje, kupujesz a tu .. lipa
Wiem, że na allegro jest niby taniej. Ale ja jednak preferuje iść do sklepu z zabawkami. Jeżeli to jest dobry sklep to pozwolą otworzyć pudełko i pokazać jak dana zabawka działa. I zawsze można iść i zareklamować, na allegro nie zawsze można, i czasami są wielkie problemy. Ja się przejechałam na allegro dużo razy więc tylko tam się orientuje ile może jakaś rzecz kosztować ;p

Ostatnio kupowałam siostrze właśnie gre w kości z hello kitty. Kosztowała 40 kr- czyli okolo 20 zł. Wiec bardzo tanie. A widziałam że były też z autkami i nawet chyba z bajki auta. A taka gra uczy liczyć. NIe jest to takie jak dla dorosłych ze się liczy oczka tylko obrazki czyli max 5 i się zamalowywuje krateczki. Polecam. Można też kupić różne gry planszowe, byle z ulubionymi postaciami z bajek. Myślę że dziecko też się ucieszy

Np.
http://merlin.pl/Auta-Speed-up-gra-p...06,776028.html
http://merlin.pl/Cars-2-Link-gra-edu...028&qrtc_pos=6
http://merlin.pl/Auta-wyscig-gra-pla...028&qrtc_pos=3

Edytowane przez kroliiczek
Czas edycji: 2011-11-15 o 09:01
kroliiczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-15, 11:53   #7
Toyota21
Raczkowanie

Wiesz co, kupiłam chrześniakowi hot wheelsy - no bo pokoik w końcu ma taki swój, odremontowany itp poza tym szybko ma impreze za impreza - mikołajki, święta, imieniny, urodziny, ale jak rozpakowałam to .. noo myślałam, ze to większe jest Az zapytałam w innym wątku, czy ktoś jeszcze to kupił :/

Teraz podeszłam do sprawy strategicznie - oglądam reklamy w stacjach dla dzieci i ..konsultuje zakupy z 7 letnim ekspertem :|
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Prezenty

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości