|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesuj± siê dermatologi± lub maj± problemy ze skór±. Masz tr±dzik lub atopowe zapalenie skóry? Do³±cz do nas, pomó¿ sobie i innym. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 130
|
Pomocy... Poparzenia po maseczce cynamonowej
Je¿eli by³ ju¿ taki w±tek, albo po prostu piszê nie w tym miejscu co trzeba, bardzo przepraszam, ale nie mam teraz czasu na szukanie odpowiednich w±tków. Jestem po prostu za³amana... Zrobi³am sobie wczoraj maseczkê cynamonow±... Robi³am j± ju¿ nie raz, nigdy nie mia³am po niej ¿adnych zaczerwienieñ ani podra¿nieñ, zazwyczaj trzyma³am j± góra pó³ godziny i zmywa³am. Jednak wczoraj zasiedzia³am siê przed komputerem i trzyma³am j± na buzi znacznie d³u¿ej... Naprawdê znacznie... W koñcu posz³am j± zmyæ i patrz±c w lustro po prostu siê przerazi³am. Na mojej twarzy pojawily siê ogromne, czerwone, lekko wypuk³e (chyba spuchniête) plamy... Wygl±da mi to na jakie¶ podra¿nienie albo nawet poparzenie. Mam tak ju¿ od wczoraj, prawie w ogóle nie blednie, ci±gle swêdzi... Nie mam pojêcia co z tym zrobiæ, modlê siê tylko o to, ¿eby mi to zesz³o i nie zostawi³o blizn. Pomocy, co mam robiæ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 59
|
Dot.: Pomocy... Poparzenia po maseczce cynamonowej
Dawniej te¿ stosowa³am maseczkê cynamonow±, ale tylko na noc i trzyma³am j± nie d³u¿ej ni¿ 5 minut. Problem w tym, ¿e cynamon ma w³a¶ciwo¶ci uczulaj±ce, mo¿e dosta³a¶ alergii? Polecam Dermosan, albo inny krem regeneruj±cy naskórek. Mo¿e znajdziesz co¶ tu https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=264895
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 6
|
Mia³am podobnie. Ale w moim przypadku skóra zosta³a tak podra¿niona, ¿e gdy zesz³o czerwone przez noc, sta³a siê chropowata ;/ spróbuj jakie¶ kremy z alantoin±. Stosowa³am linoderm plus. Dwa dni nak³adania na noc i by³o po problemie. Tylko nie powiem Ci teraz ile kosztuje, bo nie pamiêtam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 130
|
Zaczê³am stosowaæ dermosan i ma¶æ ochronn± z witamin± A
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 12
|
Mi maseczka ta wypali³a w³osy !!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:13.