Pomocy... Poparzenia po maseczce cynamonowej - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesuj± siê dermatologi± lub maj± problemy ze skór±. Masz tr±dzik lub atopowe zapalenie skóry? Do³±cz do nas, pomó¿ sobie i innym.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2011-10-29, 20:47   #1
aaash
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 130

Pomocy... Poparzenia po maseczce cynamonowej

Je¿eli by³ ju¿ taki w±tek, albo po prostu piszê nie w tym miejscu co trzeba, bardzo przepraszam, ale nie mam teraz czasu na szukanie odpowiednich w±tków. Jestem po prostu za³amana... Zrobi³am sobie wczoraj maseczkê cynamonow±... Robi³am j± ju¿ nie raz, nigdy nie mia³am po niej ¿adnych zaczerwienieñ ani podra¿nieñ, zazwyczaj trzyma³am j± góra pó³ godziny i zmywa³am. Jednak wczoraj zasiedzia³am siê przed komputerem i trzyma³am j± na buzi znacznie d³u¿ej... Naprawdê znacznie... W koñcu posz³am j± zmyæ i patrz±c w lustro po prostu siê przerazi³am. Na mojej twarzy pojawily siê ogromne, czerwone, lekko wypuk³e (chyba spuchniête) plamy... Wygl±da mi to na jakie¶ podra¿nienie albo nawet poparzenie. Mam tak ju¿ od wczoraj, prawie w ogóle nie blednie, ci±gle swêdzi... Nie mam pojêcia co z tym zrobiæ, modlê siê tylko o to, ¿eby mi to zesz³o i nie zostawi³o blizn. Pomocy, co mam robiæ?
aaash jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-10-30, 11:26   #2
NeonAngel
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 59
Dot.: Pomocy... Poparzenia po maseczce cynamonowej

Dawniej te¿ stosowa³am maseczkê cynamonow±, ale tylko na noc i trzyma³am j± nie d³u¿ej ni¿ 5 minut. Problem w tym, ¿e cynamon ma w³a¶ciwo¶ci uczulaj±ce, mo¿e dosta³a¶ alergii? Polecam Dermosan, albo inny krem regeneruj±cy naskórek. Mo¿e znajdziesz co¶ tu https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=264895
NeonAngel jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-10-30, 14:38   #3
Meeanis
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 6

Mia³am podobnie. Ale w moim przypadku skóra zosta³a tak podra¿niona, ¿e gdy zesz³o czerwone przez noc, sta³a siê chropowata ;/ spróbuj jakie¶ kremy z alantoin±. Stosowa³am linoderm plus. Dwa dni nak³adania na noc i by³o po problemie. Tylko nie powiem Ci teraz ile kosztuje, bo nie pamiêtam.
Meeanis jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-10-30, 15:20   #4
aaash
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 130

Zaczê³am stosowaæ dermosan i ma¶æ ochronn± z witamin± A Plamy ju¿ nie swêdz±, s± mniejsze i o wiele bledsze. Jestem dobrej my¶li Wczoraj tak spanikowa³am, ¿e nie wiedzia³am za co siê wzi±æ... Dziêki bardzo!
aaash jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-10-31, 11:32   #5
malineczka90
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 12

Mi maseczka ta wypali³a w³osy !! Od tamtej pory uwa¿am jak j± nak³adam
malineczka90 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Dermatologia

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:13.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.