|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zejście
Co myślicie o tym horrorku, podobał wam się?
My z tż do tej pory otwieramy sobie charcząco japy tak jak te stwory, żeby stworzyc taki klimacik grozy ![]() Filmik troche science-fiction ale sympatycznie sie oglądało. Najlepsza jest jedna z końcowych scen, kiedy to chyba główna bohaterka wymierza cios swojej najlepszej przyjaciółce skazując ją tym samym na śmierć. Świetnie pokazana kobieca zawiść, zazdrość o mężczyzne, chęć zemsty - daje dużo do myślenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Zejście
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
ja ogladalam go 1 stycznia 2006 czyli przedpremierowo w sumei mi si epodobal na duzym ekranie ale w sumie nie przepadam za horrorami
![]()
''...kimkolwiek jesteś, cokolwiek robisz, jeśli naprawdę z całych sił czegoś pragniesz, znaczy to że owo pragnienie zrodziło się w duszy wszechświata, a spełnienie tego pragnienia to Twoja misja na Ziemi...'' ![]() ''Największe szczęscie w świecie na końskim leży grzbiecie'' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A ja nie skojarzyłam tytułu, dopiero po treści posta sczaiłam
![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Raróg
|
Nie podobał mi się
![]() Najpierw pół filmu grzebią się do tej jaskini, zasnąć można. I jakoś te wszystkie dziwne stwory w filmach raczej mnie śmieszą, niż straszą ![]() ![]() Jedyny dobry moment to wyżej już wspomniany: omyłkowe zabicie przyjaciółki. Ogólnie wynudziłam się ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Mi się średnio podobał, liczyłam na coś mocniejszego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Mi się podobał
![]() ![]() Zaskoczyło mnie zakończenie,niby wszytsko ok,udało się tej babce wydostać a tu się okazuje że to tylko sen i zostala razem z tymi paskudztwami pod ziemią. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
ogladalysmy "Zejscie" razem z moja wspollokatorka....jako, ze ogolnie nie lubie tego typu filmow przyznaje, ze momentami troszke sie balam, ale to chyba raczej z obrzydzenia widzac te istotki w jaskini
![]() ![]() ![]() ale potem tak na sucho to musialam przyznac, ze niczym szczegolnym ten film sie nie wyroznil.....slaby, niestety ![]() ![]() ![]() co nie zmienia faktu, ze troszke trzymajacy w napieciu.
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Mi się podobał tak sobie.Początek filmu może być, pożźniejsza cała akcja w jaskini całkiem mi się podobała, natomiast koniec jest beznadziejny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Nuda,nuda i jeszcze raz nuda!Bardzo lubię horrory,ale ten film to dla mnie porażka.Chodzą ciągle po tej jaskini,ciemno nic prawie nie było widać,potwory przypominały mi tego potworka z Władcy Pierścieni(nie pamiętam jak się nazywał)Należe do strachliwych osób,ale na tym filmie prawie zasnęłam.Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() hehe ja sie ciagle boje pustych drog przy lasach a ten film ogldalam juz strasznie dawano temu ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O "Zejściu" coś tam słyszałam i czytałam jakieś recenzje,ale ogólnie nie lubię tego typu horrorów.Pewno w najbliższym czasie zobaczę,ale wątpię ,że mnie zachwyci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Hmm ogldalam "jakinie" wiec wyglda na to ze "zejscie" bedzie w sumie takie samo:/
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
noo mi tez sie podobał ale tez juz jakis czas go ogladałam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Film mi sie podobal (szczegolnie zakonczenie, chociaz poczatkowe chodzenie po jaskini tez bylo fajne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Generalnie, gdyby nie kilka przesadzonych i zbędnch scen, film także mi się podobał. Bardzo dobry pomysł.
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Beznadzieja... ostatnio ogladalam go z kolezanka, po godzinie zrezygnowalysmy i poszlysmy spac
![]()
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Nie podobał mi się. Zapowiadał się jeszcze jako tako, wciągał, ale jak zobaczyłam potwora, to już emocje opadły..
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Pomysl na "Zejscie" i "Jaskinie"ciekawy,jed nak w miare jak film sie rozwija...zaczyna wiac nuda i to straszna.Przyznam,ze oba filmy uspily mnie
![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
a mi sie podobał
![]()
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
ja oceniam ten film trochę wyżej niż "średnio"
![]() podobał mi się , tylko mam miesane uczucia co do zakończenia ![]() bez sensu -gdyby wymyślili jakieś fajniejsze, to film byłby całkiem całkiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
twórcy mieli pomysł, jakąś ideę [no chyba że już wcześniej ktoś na coś takiego wpadł- nie wiem, bo nie oglądam zbyt wielu horrorów], ale wykonanie padło zupełnie.
![]() potworek też mi przypominał Goluma. ![]() widzę, że nie podobało Wam się zakończenie- mi się spodobała ostatnia scena filmu- dziewczyna w pozie, która wskazywałaby na powrót do natury, do czasów kiedy to pierwotne instynkty prowadziły człowieka. tak mi się to skojarzyło. ![]() film pokazał, że człowiek dziczeje, jeśli chodzi o sprawy życia i śmierci... ale horrorem bym tego nie nazwała, w życiu. ![]() nie polecam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Film jest biedny.
Doprawdy przez 50% filmu one łażą bez sensu po jaskini...zero grozy. Potem jest ciekawiej ale to nie ratuje tego filmu...dla mnie nuda... już lepszy jest "Zakonnica" choć to chyba nie bardzo horror. EDIT: Widziałam dziś też "Jaskinię" film badziewiasty ale trochę lepszy od "Zejścia" trochę ..nie ma się czym zachwycać.... Edytowane przez Madia Czas edycji: 2006-07-10 o 22:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:46.