|
Notka |
|
Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informacjê jak zmieniæ swój wygl±d, styl, makija¿, fryzurê oraz sposób ubierania siê. Poddaj siê metamorfozie i zaskocz sam± siebie. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 691
|
Blond? Br±z? Co robiæ z w³osami?
Mam ogromny problem z w³osami. Chyba ze 3 miesi±ce my¶lê co z nimi zrobiæ i nic. Od 4 lat farbujê je na br±z (schodzi³am z czarnego dekoloryzacj±). Z czasem wybiera³am coraz ja¶niejsze odcienie i teraz farbujê poziomem 7 (ostatnio nawet 8.1, ale ¿adnej ró¿nicy nie zauwa¿y³am). Kolor siê wyp³ukuje, mam wra¿enie, ¿e jest nijaki. Co by¶cie na moim miejscu zrobi³y? Próbowaæ jaki¶ blond? I je¶li tak to jaki? Co by¶cie radzi³y - dekoloryzacjê rozja¶niaczem po ca³o¶ci? Czy mo¿e pasemka? U¿ywam profesjonalnych kosmetyków, ale w³osy bêdzie mi robiæ siostra (nie fryzjerka, ale bardzo zna siê na rzeczy, umie farbowaæ, wie co i jak ³±czyæ). Bojê siê te¿ siana na g³owie, bo jednak nie mam stalowych tych w³osów i s± trochê szorstkie.
Mo¿e spróbowaæ przyciemniæ? Ale tu siê bojê ciemnienia w³osów po kilku miesi±cach na koñcówkach. Oprawê oczu mam z natury do¶æ jasn±, przyciemniam brwi i rzêsy henn±. Mój kolor naturalny to ciemny blond popielaty. Oczy szaro-zielone. Cera jasna, z ogromn± sk³onno¶ci± do zaczerwienieñ. Mo¿ecie mi co¶ doradziæ?
![]() |
#2 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 947
|
Dot.: Blond? Br±z? Co robiæ z w³osami?
Mi najbardziej podobasz siê na ¶rodkowym zdjêciu czyli w jasnym br±zie(?). S±dzê ¿e kolor idealnie pasuje do Twojej karnacji. Oprawê oka mo¿e masz jasn± ale brwi fajnie to oko podkre¶laj±
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
W³osy na ¶rodkowym zdjêciu s± takie same jak na dwóch obok - to wy³±cznie kwestia ¶wiat³a/ aparatu.
Czyli s±dzisz, ¿e mam przyciemniæ trochê?
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 106
|
co powiesz na na takie chocia¿ uwa¿am ¿e te ciemniejsze bêd± lepsze masz do¶æ d³ w³osy mo¿e zdecydujesz sie na ombre hair wygl±da to super i na pewno nie bêdzie nijakie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Ombre hair do mnie nie trafiaj±. Wygl±da to jak odrosty. Wiem, ¿e niby tak ma byæ, ale ja w tym siê dobrze nie bêdê czu³a
Fajny jest ten pierwszy kolorek. My¶lisz, ¿e taki lekko karmelowy blond by³by dla mnie ok? Mam do¶æ ch³odny odcieñ cery (zimn± ja¶niejszy ni¿ na zdjêciach, bo na nich jestem jak na mnie spektakularnie opalona - jesieñ i zima to intensywne kwasy, wiêc pod koniec zimy robiê siê niemal przezroczysta) i nie wiem, czy w³osy nie bêd± siê gry¼æ z cer± kolorystycznie. Co s±dzisz?
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Karmelowy blond by³by najlepszy chyba. Roz¶wietli³by karnacjê
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 106
|
je¶li masz zaufanego fryzjera to najlepiej jak by¶ posz³a do niego z kilkoma kolorami które ci sie podobaj± ¿eby ci co¶ dobra³ i stworzy³ kolor czy refleksy czy jakie¶ nietradycyjne niefarbowanie ¿eby w³osy nawet bo jakim¶ czasie nie wygl±da³y nijako ja mam dobra fryzjerkê bo nigdy bym nie pomy¶la³a o blondzie zaproponowa³a i o 3 lat farbuje siê na blond ale niestety wiêkszo¶æ kolorów jest ³adna przez 3 tygodnie potem siê wymywa i kolor wygl±da nijako dlatego proponowa³a bym co¶ innego ni¿ jeden kolor
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Problem w tym, ¿e moja zaufana fryzjerka wyjecha³a na sta³e do Anglii. Ju¿ nawet bym siê przebola³a i zap³aci³a te 150z³, ale nie znam nikogo dobrego oprócz niej (chodzê do niej od ostatniej klasy szko³y podstawowej, a jestem na IV roku studiów). Dlatego radzê siê Wiza¿anek odno¶nie zmiany.
Lentilka, s±dzisz, ¿e w karmelowy blond celowaæ? Nie bêdzie za rudo Twoim zdaniem?
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
a ja bym ci w³osy przyciemni³a o jeden ton i bez tych rudych pob³ysków...
wygl±da to jak sprana farba :/ my¶la³a¶ mo¿e o grzywce? Ale takiej delikatnej, po skosie nienachalnej ale która by nada³a ciekawy kszta³t twarzy np. http://www.fetu.pl/files/images/pros...20na%20bok.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Bo to jest sprana farba
![]() Grzywkê tak w ogóle to mam tylko mi ju¿ bardzo odros³a. Przy okazji j± mam zamiar podci±æ. No i teraz nie wiem: przyciemniaæ trochê, czy próbowaæ karmelowy blond? Wasze zdania s± podzielone, a ja swojej opinii nie mam.
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Popro¶ kogo¶ o metamorfozê komputerow± tylko musisz za³±czyæ zdjêcie z twarz± na wprost.
To mo¿e ci pomo¿e podj±æ decyzje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, a co my¶licie o pofarbowaniu ca³o¶ci na ciep³y br±z na poziomie mniej wiêcej 7 (czyli taki jasno-¶redni) i zrobienie na tym cienkich pasemek-refleksów w kolorze truskawkowego blondu? Takich a la ombre hair, nie od góry a od mniej wiêcej po³owy d³ugo¶ci, coby nie wygl±daæ jak zebra. W ciep³ych tonach mogê wygl±daæ dobrze? W koñcu jestem latem...
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 533
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Ja jestem na NIE
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
Ja nie lubiê takich eksperymentów, zdecydowanie na ciemny blond, tak ciemny blond
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Wiesz, tylko, ¿e ja w teorii to mam ciemny blond. Stosuje farby profesjonalne, dodajê mixa niebieskiego, a i tak spieraj± siê do tego, co widaæ. Mam w³osy dekoloryzowane, wiêc klasyczny ciemny blond po prostu nie wyjdzie. Musi byæ albo ja¶niej albo ciemniej.
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.